Ανοιχτή πόρτα ΕΥ ΖΗΝ

Άϊ Βασίλη μου… μια ροδίτσα στον κήπο μου!, της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή

Spread the love

Αγαπητέ Αϊ Βασίλη, δεν θέλω να σε κουράσω, θα πνίγεσαι και συ τέτοιες μέρες, άσε που  έκανες ήδη πολλά για μένα…τόσα χρόνια! Τι ποδήλατα, τι Μπάρμπι, τι γουόκμαν, τον άντρα μου, την Τζίνα με την Πόρτα μας …και φυσικά, το αποκορύφωμα …η κόρη μου! Παραμονές την έφερα σπίτι, γενέθλια, γιορτή, όλα  μέσα σ’ αυτές τις γιορτές ! Πάντως να ξέρεις σε καταλαβαίνω απόλυτα και γω δούλευα κάποτε συνεχές ωράριο 15 γιορτινές ημέρες και με έχανε το σπίτι μου! Μεγάλο πακέτο! Και σε ευχαριστώ για όλα όσα έκανες για μένα .

Για φέτος δεν θέλω παρά μια ροδιά. Ναι, ναι, το φυτό. Μια ροδίτσα στον κήπο μου…Να έχω κάθε χρόνο το δικό μου ρόδι να σπάω στο κατώφλι μου. Σε πολυμπαγκ όμως μην τα κάνουμε όλα χάλια γιατί πάλι εγώ θα τα καθαρίζω.

Μια ροδιά  για το γούρι, για το καλό, για να φτιάχνω κάνα  λικεράκι και για τις σαλάτες μου.

Και κει που σκεφτόμουν τα περί  ροδιάς και περί μακροζωίας, έπεσε το μάτι μου στο στολισμένο δέντρο  στο σαλόνι και σε έναν φάκελο με την φωτογραφία σου πάνω, που τον βάζω κάθε χρόνο στα κλαδιά του φαινομένου στολίδι.

Ήταν ένα γράμμα της κόρης μου για σένα από το 2003. Το 2004 βέβαια έγινε καβγάς γερός σχετικά, διότι » πώς και είναι στο δέντρο το γράμμα μου μαμά αφού του το έστειλα;!!! Δηλαδή δεν το έστειλες; Ούτε τα άλλα τα πήρε; Με κοροϊδεύετε με  το  μπαμπά, έτσι;  Μου το έλεγε η Βάλια και γω δεν  την πίστευα . Μπουχουχου )

Η » παρεξήγηση» ευτυχώς λύθηκε  αφού πρώτα εδόθη  αληθοφανής εξήγηση… τύπου:

» Σήλια παιδί μου, το ταχυδρομείο του Αϊ Βασίλη κρατάει τα πρωτότυπα γράμματα και στέλνει στα παιδιά πίσω τις φωτοτυπίες (έγχρωμες και μαγικά ολόιδιες με τα κανονικά γράμματα) για να τα έχουν ενθύμια  τα παιδάκια όταν μεγαλώσουν και να τα βάζουν οι μανουλες  στα δέντρα  κάθε Χριστούγεννα …αλλά και για να  τσεκαρουν τα παιδάκια αν όντως έλαβαν τα δώρα που ζήτησαν».

Ουφ! Φτηνά την γλιτώσαμε τότε.

Το γράμμα είχε μέσα και δύο ζωγραφιές…Μάλλον για να σε καλοπιάσει και είχαμε διαλέξει προσεκτικά το επιστολόχαρτο και τον φάκελο …προφανέστατα για να σε εντυπωσιάσουν Ε;!!!

Και εγώ με την ταπεινή ροδιά μου έγινα ρόμπα διαβάζοντας πως η κόρη-δώρο, στα 10 της σου ζητούσε  να έχεις τα παιδιά όλου του κόσμου καλά!

Βέβαια μετά σου ζητούσε γκέτες και κορμάκια για το μπαλέτο, ένα γουόκμαν με 2 cd  και   ένα παιχνίδι gello!!

Αυτό το τελευταίο δεν θυμάμαι καν τι ήταν! Μην με ρωτάς …εκτός κι αν κρατάς αρχείο …Σε αυτή την περίπτωση ενημέρωσε με …αν και είμαι σίγουρη πως τώρα πια δεν θα υπάρχει  τέτοιο παιχνίδι.

Εσύ τώρα θα έχεις τρελαθεί να παραδίδεις τάμπλετ και κινητά …

Με μένα λοιπόν δεν θα έχεις τέτοιο θέμα…

Σε ένα φυτώριο αν πας…καθάρισες μαζί μου… για φέτος.

Για του χρόνου …καλά να είμαστε να σε τρελαίνουμε!

Καλή δουλειά!

Πάντα θα πιστεύω σε σένα κι ας μην το πιστεύεις .

Ματίνα Ράπτη -Μιληλή

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
11959978_1096363717064216_9171828007562969989_n.jpg
Το μήνυμα της ημέρας, του Χρήστου Βασιλείου
Για την Κική, του Γιώργου Αρκουλή
Παλιέ μου φίλε Γιάκοπο, του Άρη Μαραγκόπουλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.