Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Άτυχα γηρατειά!, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Το περιστατικό χθες σούρουπο,  έξω από συνοικιακό προποτζίδικο στην Ηλιούπολη. Μερικοί ηλικιωμένοι (εννοείται απόμαχοι της εργασίας), συζητούν για το θλιβερό θέμα των συντάξεων, των δήθεν επιστροφών και τα παιχνίδια που παίζoνται σε βάρος των συνταξιούχων τόσο από τις  τρεις τελευταίες κυβερνήσεις, όσο και από την (αδέκαστη) Δικαιοσύνη (όπου κρίνονται αποφάσεις επί αποφάσεων σε απίστευτο μάκρος χρόνου). Τόσο, μακρύ, ώστε όταν (και αν) θα προκύψει κάτι θετικό, κάποιοι ενδιαφερόμενοι να έχουν «ταξιδέψει» ήδη με προορισμό τη χώρα των Μακάρων.

Πρέπει, λοιπόν, να είδε τις κρατήσεις που είχαν προκύψει, με το κλείσιμο του μήνα, γιατί ένας από την παρέα, σαφέστατα θυμωμένος πέταξε στην ομήγυρη:

«Μου έδωσε ο Μητσοτάκης οκτακόσια ευρώ ως επιστροφή της παράνομης κράτησης κι’ αυτή κουτσουρεμένη, και τώρα μου παίρνει τριακόσια ευρώ φόρο, γιατούτητην παροχή. ‘Ηθελα να’ ξερα γιατί τον ψήφισαν οι συνταξιούχοι;».

Οι περισσότεροι συμφώνησαν, κάποιος βλαστήμησε (ντροπής πράγματα!), όμως ο πιο ψύχραιμος της παρέας έβαλε τα πράγματα στη θέση τους (ή νόμισε ότι το έπραξε), λέγοντας:

«Είτε ψηφίζαμε εμείς την τωρινή παράταξη είτε όχι, θα ήταν σίγουρα γκανιάν, αφού γούσταρε την εκλογή της το μεγάλο κεφάλαιο και οι ιδιωτικοί κολοσσοί της χώρας, αυτοί που σήμερα χτυπιούνται για την αγορά της ΔΕΗ, τις ανεμογεννήτριες, τα καζίνα στο Ελληνικό… ‘Αρα, σταματήστε να ερωτεύεστε τις αυταπάτες σας και βάλτε τα κεφάλια μέσα. Μας έχουν ξεγραμμένους (σημ: το «ξε» τι το’ θελε)  και οι νυν και οι πρώην και οι επόμενοι».

Μεταξύ μας, θα ήθελα την γνώμη του Ευκλείδη, έστω με τα περίεργα  «σπαστά» ελληνικά του…

SHARE
RELATED POSTS
Σύρος: Μεγάλη Δευτέρα στο νησί, του Νίκου Βασιλειάδη
Στα 57… , του Νίκου Βασιλειάδη
Η ΕΡΤ και οι κακοτοπιές που επιτρέπουν και την εκθέτουν, της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.