Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Άμεση λήψη μέτρων για το αποχετευτικό της Παλιάς Πόλης

Spread the love

Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, με αφορμή τα δύο τελευταία συμβάντα στην Παλιά Πόλη. Αύριο (Τετάρτη) η ΔΕΥΑΡ θα προχωρήσει σε ελέγχους για την κατάσταση της απόληξης των αγωγών, πραγματοποιώντας παρεμβάσεις καθαρισμού όπου χρειαστεί. Επιπλέον στόχος είναι να εντοπιστούν παραβατικές συμπεριφορές ως προς τη διαχείριση των λυμάτων.

Τονίζονται ωστόσο τα εξής:

1. Οι αρμόδιες Υπηρεσίες της ΔΕΥΑΡ βρέθηκαν επιτόπου και έλυσαν το πρόβλημα άμεσα, εντός μίας ώρας, με τη συμβολή του αποφρακτικού μηχανήματος και καθαρισμού, παρουσία του πρόεδρου της επιχείρησης Αλέξανδρου Μανωλάκη και του αντιπροέδρου Δημήτρη Καραντζιά.

2. Όπως φάνηκε και επιτόπου κατά την απόφραξη, το πρόβλημα οφείλεται σε παρανομούσες επιχειρήσεις (κυρίως) Υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι οποίες διοχετεύουν τα λύματά τους σε αγωγούς ομβρίων, και δεν διαθέτουν λιποσυλλέκτες όπως προβλέπεται από την νομοθεσία.

Μάλιστα από το γραφείο του αντιδημάρχου Μεσαιωνικής Πόλης Τέρη Χατζηιωάννου, λίγες μέρες πριν (με αφορμή τη συσσώρευση μεγάλου όγκου νερού και λυμάτων στην πλατεία Ιπποκράτους) εστάλησαν έγγραφα (2/60288/4-10-2018 & 2/60290/4-10-2018) τόσο προς την αρμόδια Υπηρεσία (ΔΕΥΑΡ) όσο και προς ιδιώτες επιχειρηματίες της περιοχής, ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για αποκατάσταση του προβλήματος και να εντοπιστούν οι παρανομούντες.

Το συμβάν που καταγράφηκε το βράδυ της 8ης Οκτωβρίου 2018, με την απόφραξη αγωγών στην Πύλη Αρνάλδου και τη διαρροή λυμάτων στην παραλιακή οδό, απαιτεί την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία των κατοίκων και των επιχειρηματιών της περιοχής.

Οριστική λύση στο πρόβλημα μπορεί να δοθεί μόνο μέσω της ολοκλήρωσης του προγράμματος υπογειοποίησης των δικτύων της Παλιάς Πόλης, που ως γνωστόν εκκρεμεί. Για αυτό το μεγάλο έργο, ο Δήμος Ρόδου έχει ολοκληρώσει τις απαραίτητες μελέτες, και βρίσκεται στην αναζήτηση κατάλληλου χρηματοδοτικού προγράμματος.

SHARE
RELATED POSTS
PANIGIRI12.png
12ο Πανηγύρι της Επιστήμης στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»
17 Αυγούστου: στη Ρόδο η παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη “Χένσελ και Γκρέτελ” των αδελφών Γκρίμ
Career Day-Webinar, 20 Φεβρουαρίου διαδικτυακά-πλήρες πρόγραμμα, τρόπος συμμετοχής

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.