Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Άλλα λέει η θειά μου κι άλλα ακούν τ’αυτιά μου, της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή

Spread the love

Ματίνα Ράπτη -Μιληλή

 

Τί ανακοίνωσε η βασίλισσα Ελισάβετ η Β’ στον κόσμο και τί πραγματικά σκεφτόταν.

  GREEK RESTAURANT – NEW YORK 253-17 NORTHERN BLVD

 Για να εξηγούμαστε και πριν σας διαβάσω την ανακοίνωση, θα ξεκαθαρίσω πως τα πράγματα είναι απλά. Για όλα φταίει η νύφη, αυτή η ξενομερίτισσα, που ήρθε και ξελόγιασε το παιδάκι μας, που, μεταξύ μας, ήταν λίγο έως πολύ χαϊβάνι, αλλά δεν το λέγαμε παραέξω. Αυτή η Σαλώμη που μας κουβαλήθηκε από την ‘άλλη άκρη της γης για να μας χαλάσει το σπίτι. Εγώ από την στιγμή που την είδα είπα στον πατέρα του (άλλο χαϊβάνι κι αυτός), μ΄αυτήν θα΄χουμε άσχημα ξεμπερδέματα, αλλά δεν μου έδωσε σημασία…Μουρμούρισε μόνο κάτι που ακούστηκε σαν «Πάντα υπερβολική μητέρα» και πήγε να φυτέψει, είπε, κάτι βολβούς που ήταν  η εποχή τους. Κάρολε, του είπα, κάτσε να       συζητήσουμε, να δούμε τί θα κάνουμε με τον μικρό. Τίποτα ο Κάρολος. Του βολβούς του. Τώρα που μας βγήκαν εμάς οι βολβοί των ματιών μας με αυτά που έγιναν, τώρα φωνάζει «μανούλα, τί θα κάνουμε;» Αμ, τώρα είναι αργά Κάρολε μου, που θες να μου γίνεις και βασιλιάς. Μιά ο πατέρας σου που βγαίνει με το 4X4 κι όποιον πάρει ο χάρος, πριν λίγο καιρό ο αδερφός σου με τις ανήλικες και τον νταβατζή στις φωτογραφίες μάγουλο μάγουλο, να μην θυμηθώ τα δικά σου με την Καμίλα, να μην θυμηθώ και τα πιό παλιά. Θα με στείλετε αδιάβαστη και δεν ζει και ο Τσώρτσιλ να του πω τον πόνο μου. Ο γλυκός μου, ήταν ο μόνος που με καταλάβαινε.  Μόνο ο πρωτότοκος σου μας βγήκε καλό παιδί και σεβαστικό. Φτού φτου σκόρδα να μην τον γκαντεμιάσω κι αυτόν.

Λοιπόν, αρχίζω. Μαζέψτε το έθνος, θα βγάλω λόγο.  Φου-φου, ανακοίνωσης:

Ετήσια συνδρομή: 180 ευρώ Paradise SPA & GYM (εντός Ξενοδοχείου Amilia Mare-Paradise, 4ο χλμ Ρόδου-Καλλιθέας).  Εντός πακέτου:  Xαμάμ, τζακούζι, σάουνα, οργανωμένο γυμναστήριο, pilates, brazilian boost, strong zumba, bodypump. Τηλ: 22410-62481 & 22414-01519

PARADISE SPA & GYM-ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ (FULL PACK): 180 ΕΥΡΩ

«Σήμερα (που μαύρη η ώρα ), η οικογένειά μου (δηλαδή εγώ, γιατί εγώ είμαι η οικογένεια και η οικογένεια είμαι εγώ), είχε πολύ εποικοδομητικές συζητήσεις (κώλος γίναμε, μετά συγχωρήσεως, μας άκουσανε μέχρι το Κόλτσεστερ. Σπάσαμε το μισό πορσελάνινο σερβίτσιο από την βιτρίνα, το τσαγιερό της γιαγιάς που είχε σωθεί από τον μεγάλο βομβαρδισμό και ένα βάζο Λιμόζ, ωραιότατο, που μου ΄φυγε – όχι και τόσο κατά λάθος- κόντεψε να βρει τον Χάρυ στο δόξα πατρί. Αυτός έσκυψε, αλλά ο καημένος ο λακές που μας σέρβιρε το τσάι εκείνη την ώρα δεν πρόλαβε να σκύψει και τώρα αναρρώνει σε ιδιωτική κλινική, ο καημένος. Θυμίστε μου κάποιος, όταν συνέλθει  να του  δώσω εκεί ένα στυλό με τα αρχικά μου μην μας κάνει βούκινο) για το μέλλον του εγγονού μου και της οικογένειάς του. ( Γιατί έτσι που τα΄κανε, άλλη οικογένεια αυτός, άλλη εγώ και ο νοών νοείτω).

Η οικογένειά μου και εγώ (δηλαδή, μόνον εγώ αφού εγώ είμαι η οικογένεια, να μην τα ξαναλέμε και βαριέμαι), υποστηρίζουμε απόλυτα (ούτε καν), την επιθυμία του Χάρυ και της Μέγκαν (δηλαδή την επιθυμία αυτηνής της οχιάς, γιατί το παιδί είναι χαζό και δεν ξέρει τί του γίνεται …μωρέ καλά λένε αυτό με την τρίχα και το καράβι, μετά συγχωρήσεως πάντα)να δημιουργήσουν μιά νέα ζωή ως νέα οικογένεια. (Τον δρόμο μου και τον δρόμο σας. Από δω και πέρα  την γιαγιά ξεχάστε την. Κι αν τα κάνετε μετά σκατά μην μου έρθετε κλαίγοντας γιατί εγώ έχω αλλάξει 674 πρωθυπουργούς και δεν έπαιξε βλέφαρο. Δεν μασάω.  Ξηγημένοι;)

Παρότι θα τους προτιμούσαμε (Να μην την παντρευόταν εξ αρχής θα προτιμούσα, αλλά είπαμε να κάνω μιαν υποχώρηση να μην με λένε οπισθοδρομικιά, ο άλλος φύτευε βολβούς και νά’τα τώρα)

να παραμείνουν πλήρους απασχόλησης (υπήρχε και θέση μερικής απασχόλησης στο παλάτι αλλά δεν ρωτήσανε ποτέ έλη της βασιλικής οικογένειάς μου (σκλαβάκια ΜΟΥ για πάντα, να κόβετε κορδέλες μέχρι να στουμπώσει το χρυσό ψαλίδι)

σεβόμαστε και κατανοούμε (την κατάρα μου να ΄χετε, σκατόπαιδα) την επιθυμία τους (αυτηνής της θεατρίνας της κακιάς ώρας) να ζήσουν μιά πιο ανεξάρτητη ζωή (θα σας πάρω και τους τίτλους και θα σας λένε ¨Χάρυ και Μέγκαν Καραμήτρου¨ και αυτή θα διαφημίζει έξυπνες σίτες στο τελεμάρκετινγκ και συ Χάρυ καλουπατζής σε οικοδομή να μάθεις να εκτιμάς ) ως οικογένεια (μέχρι να σε παρατήσει και σένα…κακομοίρη) ενώ παραμένουν πολύτιμο (ούτε να μου βουρτσίζουν τ΄άλογα) μέρος της οικογένειάς μου (ούτε στα πιό τρελά σας όνειρα κι όταν έρχεστε Αγγλία να φροντίζετε να κλείνετε κάνα χόστελ γιατί στο Μπάκινχαμ δεν ξαναμένετε. Εννοείτε πως θα σας πάρω πίσω και ό,τι σας έχω δώσει, γιατί όλα ειναι δικά μου. ΟΛΑ ΟΜΩΣ ακόμα και τον κωδικό του Wi-fi θα αλλάξω στο παλάτι)

Ο Χάρυ και η Μέγκαν (Τα ¨δούκας¨ και  ¨δούκισσα¨ ξεχάστε τα) κατέστησαν σαφές (μας το πέταξαν στα μούτρα, οι αχάριστοι, εγκεφαλικό κόντεψα να πάθω, ο παππούς με ηρεμιστικά στέκεται) ότι δεν θέλουν να εξαρτώνται από δημόσιους πόρους στις νέες ζωές τους (Και σιγά μην τους άφηνα να γλεντάνε εις υγείαν του κορόιδου. Αμ, ξυπνήσανε οι σκλάβοι Χαρούλη… Βέβαια δεν ξέρω αν ό,τι σου δίναμε εσένα από τα κρατικά κονδύλια θα τα δίνουμε πίσω στους πολίτες…Ελπίζω να μην μου αρχίσουν τίποτις τέτοιες ιστορίες και θυμηθώ την συγχωρεμένη την Θάτσερ).

Επομένως συμφωνήθηκε ( εγώ συμφώνησα τελικά, αλλά με μισή καρδιά) ότι θα υπάρξει μεταβατική περίοδος (μπας και ξεχαστεί λίγο το θέμα που  γίναμε πάλι ρεντίκολο σε όλο τον πλανήτη, να ηρεμήσει λίγο κι ο λαός μου), κατά την οποία οι Σάσεξ (ακούστε τον τώρα τον τίτλο, που τον έχετε, γιατί λίγα τα ψωμιά του, θα  τον δώσω αλλού που κάνουν κρα), θα περνούν χρόνο στον Καναδά και το ΗΒ (εξάλλου ο Καναδάς είναι μιλημένος).

( Γιατί ο Θεός είναι μεγάλος και μπορεί να με λυπηθεί και μπορεί ο μικρός να ξεστραβωθεί, να την χωρίσει, να τον χωρίσει, αυτός να την κερατώσει, αυτή να τον κερατώσει, να λυθούν τα μάγια και τέλος πάντων να θέλει να επιστρέψει μετανιωμένος, με κάλους στα χέρια από την σκληρή δουλειά και χωρισμένος.   Ποτέ δεν ξέρεις. Ευτυχώς ο Καναδάς ανήκει στην κοινοπολιτεία. Ευτυχώς να ξαναλέμε που δεν τον έτρεχε σε τίποτα Καλιφόρνιες να τον αρπάξει και ο ήλιος έτσι ασπριδερός που είναι, να ξεφλουδίζει ολημερίς κι ολονυχτίς σαν τον γιαρμά!)

Αυτά είναι περίπλοκα ζητήματα προς επίλυση για την οικογένειά μου (μωρέ, περίπλοκα δεν είναι, αλλά ας κάνω πως ζορίζομαι να κερδίσω χρόνο…είναι κι αυτός ο λαός που γκρινιάζει για τα λεφτά) και υπάρχει κάποια δουλειά ακόμη να γίνει (Καλά, δεν θα σκάψουμε κιόλας! Να μας δώσει πίσω αυτή η έχιδνα ό,τι της κάναμε δώρο γιατί είναι δικά ΜΟΥ. Δηλαδή ΟΛΑ και βλέπουμε), αλλά ζήτησα να υπάρξουν τελικές αποφάσεις (μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται) τις προσεχείς μέρες. (Αύριο, μεθαύριο, του αγίου ποτέ…εδώ είμαστε, δεν χανόμαστε)»

Βασίλισσα Ελισάβετ

Το βασικό κείμενο (αλήθεια τώρα) είναι ένα κείμενο 139 λέξεων. Σε αυτές τις 139 λέξεις βλέπουμε τη λέξη «οικογένεια»  επτά φορές και το «οικογένειά μου»  τέσσερις!

Και κάπου εγώ η κοκκινοσκουφίτσα ρωτάει την γιαγιά της: «Γιαγιά, γιατί έχεις τόσο μεγάλο στόμα;»

 

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

 Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ένας τηλεφωνικός θάλαμος καταφύγιο παρηγοριάς για τα κορίτσια, του Δημήτρη Κατσούλα
Μέτρα για να απολαύσετε το Thanksgiving, του Αντώνη Η.Διαματάρη
Είμαι αλλού…, του Δρ Πάνου Καπώνη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.