Ανοιχτή πόρτα

Άδωνις και Μάκης ακροβολίστηκαν: ο ένας στα κανάλια ο άλλος στην Βουλή, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

Αν και ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης ευρίσκεται πέραν του Ατλαντικού για τριήμερο ταξίδι στον Καναδά κλείνοντας συμφωνίες με τον ομόλογό του Trudeau για μερικά Canadair (Καλοκαίρι καταφθάνει, ας τα έχουμε ρεζέρβα για καλό και κακό) απολαμβάνοντας ταυτοχρόνως το freddo cappuccino του συν γυναιξί, στιγμή δεν χάνει από το να παρακολουθεί τα διαδραματιζόμενα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας που συζητείται με αφορμή το έγκλημα των Τεμπών· είναι σίγουρος όμως ότι επαξίως εκπροσωπείται από τους δυο του κατά βάση υπουργούς: τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος από τα ξημερώματα πιάνει στασίδι στα Ελληνικά κανάλια υπερασπιζόμενος την κυβερνητική πολιτική, το άλλο δε μετερίζι – την Βουλή – το έχει αναλάβει ο Μάκης Βορίδης, οι απαντήσεις του οποίου είναι πέραν από πειστικές και αποστοματικές σε όσους επιχειρούν να διασαλεύσουν το κυβερνητικό έργο και να διαταράξουν την συνοχή της συμπαγούς πλειοψηφίας. Ο πρωθυπουργός θα πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος για την εκπροσώπησή του από τους μέχρι πρότεινος ανήκοντες στο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη.

Στο σημείο αυτό καθίσταται η ανάγκη να ανατρέξουμε στα προηγούμενα ταξίδια του πρωθυπουργού, τόσον στο Κάϊρο όπου εξασφάλισε ένα πρόγραμμα μαμούθ της τάξεως των 7 δις για το μεταναστευτικό και την ενέργεια – γιατί, είναι πιο μάγκας ο Ερντογάν που λαμβάνει τα πακέτα προκειμένου να συγκρατεί στην χώρα του τους πρόσφυγες; – όσον και για την αναψυχή του στην όαση της Σίβα, επίσκεψη η οποία θα του μείνει αξέχαστη, συντροφιά με κάποιους  προσκεκλημένους του Καρατζάδες.

Μετά το Κάϊρο, πετάχτηκε ως τις Βρυξέλλες με σκοπό να επιβάλει στους Ευρωπαίους ομολόγους του το ‘ευρωομόλογο’ αλλά τα βρήκε μπαστούνια.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα και με την ομιλία του στο Κοινοβούλιο – όπως οι πληροφορίες μας λένε – είναι διατεθειμένος να αποκαλύψει ονόματα σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών, μόνο που αυτά τα ονόματα τα γνωρίζει ο Ελληνικός λαός και είναι ένα: ο σταθμάρχης εκείνης της μοιραίας νύχτας (που τυγχάνει να συμπίπτουν ιδεολογικώς) και ως κερασάκι στην τούρτα θα επιρρίψει ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για την  σύμβαση 717 που δεν έφερε εις πέρας ως όφειλε και την άφησε ατελή.

Όσον αφορά στην θέση που κατέλαβε σήμερα το πρωί στα πίσω έδρανα της Βουλής ο άλλοτε υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής σχεδόν κρυπτόμενος και φοβισμένος, από την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, το δίδυμο Άδωνις και Μάκης θα αναλάβουν να τον ανατάξουν ψυχολογικά μέχρι του σημείου εκείνου όπου θα εξαπολύσει και μύδρους κατά την ομιλία του αναφέροντας για πολλοστή φορά ότι: ‘Εγώ είχα προειδοποιήσει αλλά παρέλαβα μία σύμβαση σε ποσοστό 18% υλοποιημένη από την προηγούμενη κυβέρνηση και εν ευθέτω χρόνω την εκτόξευσα στο 71% . Αλλού αναζητήστε τις ευθύνες. Όσον αφορά στην Πολιτική τοιαύτη, από την πρώτη στιγμή ως υπουργός την ανέλαβα και παραιτήθηκα’. 

Άδωνις-Μάκης, σε συσκευασία κυβερνητικού αναθέματος και τσαμπουκά ‘δύο σε ένα’. 

SHARE
RELATED POSTS
Σούπα ΗΠΑ, του Γιώργου Σαράφογλου
Για όσους πετούν ελικόπτερα, του Κώστα Καββαθά
Aλέξη Οδύσσεια, του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.