Πόρτα στον Κόσμο

Ώρα να αποδεχτεί την πραγματικότητα, του Αντώνη Η. Διαματάρη

Spread the love

Ο κ. Αντώνης Διαματάρης είναι Ομογενής Έλληνας της Αμερικής, Αρθρογράφος, Επιχειρηματίας, πρώην Εκδότης, Πρόεδρος και Διευθυντής της Εφημερίδας “Εθνικός Κήρυξ” που κυκλοφορεί καθημερινά στην Αμερική, τέως Υφυπουργός Εξωτερικών. 

 

GREEK RESTAURANT – NEW YORK 253-17 NORTHERN BLVD www.georgesgreekislands.com/

Η αποδοχή της ήττας ενός υποψηφίου, στις προεδρικές τουλάχιστον εκλογές, σε επικοινωνία του με τον νικητή, δεν είναι γραμμένη στο Σύνταγμα. Αποτελεί παράδοση. Και μάλιστα από τις καλύτερες σε μια δημοκρατία.

Αυτό γινόταν στο παρελθόν, χωρίς δεύτερη σκέψη. Ηταν αναμενόμενο. Αυτονόητο. Η παράδοση αυτή έχει να κάνει με την χώρα και την δημοκρατία. Δεν έχει να κάνει τόσο με τον ηττημένο πολιτικό.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο πρώτος πρόεδρος που αρνείται να ακολουθήσει την παράδοση της ειρηνικής μεταφοράς εξουσίας από το ένα κόμμα στο άλλο.

Ο Τραμπ ισχυρίζεται, ενάντια σε κάθε λογική, ότι υπήρξε νοθεία στις εκλογές σε τόσο μεγάλο βαθμό που στέρησε την επανεκλογή του. Και μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι υπήρξε τέτοιας έκτασης νοθεία, ικανή να αλλάξει το αποτέλεσμα.

Το αντίθετο. Σύμφωνα με χθεσινό τηλεγράφημα του ουδέτερου ειδησεογραφικού πρακτορείο «Associated Press» («AP»), «οι εκλογές του 2020 εξελίχθηκαν ομαλά και χωρίς σημαντικές ανωμαλίες, σύμφωνα με πολιτειακούς παράγοντες και ειδικούς σε θέματα εκλογών, σε πλήρη αντίθεση με τους χωρίς βάση ισχυρισμούς για νοθεία από τον πρόεδρο Τραμπ».

Αλλά και η χθεσινή «New York Times» στο πρώτη της, 6στηλο θέμα, δημοσιεύει την πληροφορία ότι επικοινώνησε με δεκάδες αξιωματούχος σε διάφορες πολιτείες, Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικανούς και δεν βρήκε νοθεία.

Αντίθετα, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τον τρόπο που διεξήχθησαν οι εκλογές.

Κι όμως, ο Τραμπ εμμένει στους ισχυρισμούς του, βαρύνοντας ακόμα περισσότερο την υστεροφημία του και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Δυστυχώς, μαζί του τάσσονται -προς το παρόν- και η μεγάλη πλειοψηφία των γερουσιαστών και άλλοι ηγέτες του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Το 1974, όταν φαινόταν βέβαιο ότι ο πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον θα καταδικαζόταν σε δίκη στη Γερουσία, λόγω του σκανδάλου του Γουότεργκέιτ (Watergate), μια ομάδα ηγετών του κόμματος τον επισκέφθηκαν και του είπαν ότι ήταν ώρα να αποχωρήσει. Την άλλη μέρα παραιτήθηκε.

Δεν έχω αμφιβολία ότι ομαλά θα φύγει και ο Τραμπ. Αφού πρώτα δημιουργήσει διάφορα προβλήματα.

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ερωτικές ιστορίες αμερικανικής τρέλας…ή αλλιώς “the bold and the beautiful”
«Τι αιώνα κάνει εκεί έξω ; », του Ηλία Καραβόλια
Lockdown – Locked-out in Bethlehem!, by George Sarafoglou – του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.