Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Όταν το γήρας δεν σέβεται…, του Γιώργου Αρκουλή

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Επιστροφή στα χρόνια της ζόρικης εφηβείας για να τιμήσω ένα πρόσωπο με εκτυφλωτική λάμψη αλλά και σώμα που έβαζε σε πρώϊμους…πειρασμούς. Μάτια τεράστια, στήθος πάντα με αποκαλυπτικό ντεκολτέ, (αυτό που ο…συρμός χαρακτηρίζει ‘άβυσσο’) που δεν συναντάς εύκολα ακόμη και σε σύγχρονες καλλονές. Και από ταμπεραμέντο; Νομίζω πως μόνη της, αντιμετώπιζε σε δημοσιότητα και κάλλος τις ντίβες του καιρού της, δηλαδή την τεράστια (στην υποκριτική) Άννα Μανιάνι, την εμβληματική Μόνικα Βίτι και τις πραγματικά ωραίες κυρίες του ιταλικού σινεμά Καρντινάλε, Λολομπρίντζιτα και την κάπως νεότερη, την πληθωρική Ορνέλα Μούτι. Αγαπητοί αναγνώστες, χθες ήμουν λυπημένος διαβάζοντας  ότι ο ΣΟΦΙΑ ΛΟΡΕΝ έγινε 85 χρόνων! Που σημαίνει ότι γερνάνε (και) οι θεές της νιότης μας. Η Λόρεν, προφανώς δεν υπήρξε η σούπερ ηθοποιός, αν και έφτιαξε μερικούς εξαιρετικούς ρόλους, όπως της Φιλουμένα στον «Γάμο αλα Ιταλικά», με τον Μαστρογιάνι πλάϊ της. Ήταν όμως μια συγκλονιστική περσόνα που μόνο κάποιον μισογύνη θα άφηνε αδιάφορο. Ας είναι καλά, για τα όνειρα που μου χάρισε…

ΥΓ: Τα τελευταία χρόνια ο ιταλικός κινηματογράφος έχει στερέψει από ωραίες γυναίκες, αν εξαιρέσουμε την σούπερ γυναικάρα (μέσης ηλικίας όμως…) Μόνικα Μπελούτσι. Ίσα για να συνεχίζει την παράδοση της κυρίας που γιόρταζε χθες!

Μόνο στη Ρόδο-Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, – Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ), Λεωφόρος Κρεμαστής & «Πηγές Καλλιθέας»

SHARE
RELATED POSTS
Αλλάζει ο άνθρωπος ή συνηθίζει;, της Αναστασίας Φωκά (διαβάστε το πρώτο κείμενο των αναγνωστών μας)
Κωστής Α.Μακρής: Οι προμνάμονες, η μιμόζα η αισχυντηλή, το “μη μου άπτου” κι άλλες δύσκολες λέξεις
Αιγαίο: μέλημα Θεού, της Ελένης Χατζηπέτρου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.