Πόρτα στην Πολιτική

Όταν ο Ευκλείδης δικαιώνεται…, του Γιώργου Αρκουλή

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Η είδηση αν και εντυπωσιακή, αλλά δεν «ζυμώθηκε» όσο θα έπρεπε από τα Μέσα (θα μου πείτε: ποια Μέσα!). Στην διάρκεια της θητείας των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, το δημογραφικό σκόραρε το πιο πικρό ρεκόρ των τελευταίων δεκαετιών, αφού οι θάνατοι ήταν κατά 250.000 περισσότεροι των γεννήσεων στην χώρα. Το νούμερο συγκλονίζει. Και επειδή –με βάση την λογική των πραγμάτων- το μεγαλύτερο ποσοστό όσων αναχώρησαν για την χώρα των μακάρων ήταν συνταξιούχοι, θυμήθηκα τους υπαινιγμούς του πρώην καίσαρα όταν είχε προκύψει ζύμωση για τον τρόπο που θα κόβονταν οι συντάξεις, ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών (και…αναθέματος) από τα περήφανα γηρατειά μας. Ιδού λοιπόν, σήμερα που ο πρώην υπουργός Οικονομικών (που –μην ξεχνάμε- διαθέτει καταθέσεις σε λίρες Αγγλίας…) δικαιώνεται. Χιλιάδες συνταξιούχοι (από το «πακέτο» των 250.000 που «έφυγαν») δεν θα προλάβουν καν να ζήσουν και να μελαγχολήσουν με τα όσα έκρινε και αποφάσισε το ΣτΕ για τις μειώσεις τους. Αν κατάλαβα καλά, η κυβέρνηση, είχε δικαίωμα να φωνάξει σήμερα : «Είχαμε και έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη», αλλά ως τώρα δεν το έπραξε!!

Στο μεταξύ, άκουσα χθες προσεκτικά το ρεπορτάζ για τη νέα «περιπέτεια» των συνταξιούχων και κατάλαβα ότι η απόφαση που έκρινε συνταγματικό τον επανυπολογισμό των συντάξεων (έτσι είχε ονομαστεί το πετσόκομμα…) του Νόμου Κατρούγκαλου, απλά εξευτέλισε την προηγούμενη απόφαση που είχε κρίνει τον ίδιο νόμο α ν τ ι σ υ ν τ α γ μ α τ ι κ ό, με τον κυβερνήτη Τσίπρα –τότε- να υποστηρίζει, αγοράζοντας χρόνο, «Ο,τι αποφασίσει η δικαιοσύνη»… Το ότι η νέα απόφαση πέρασε με οριακή πλειοψηφία (13-12) φυσικά σημαίνει πολλά! Όσο για το δεκάμηνο Ιούλιο 2015 έως Απρίλιο 2016, που δικαιώνει όσους είχαν προσφύγει στην δικαιοσύνη, εκτός απροόπτου (μια και καραδοκούν η Κόλαση ή ο Παράδεισος…), θα τους επιστραφούν μερικά ψιλά, όταν και εάν κρίνει η νέος «τσάρος».

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Συγχαρητήρια του υποψήφιου περιφερειάρχη Μανώλη Γλυνού για την άνοδο του ΔΙΑΓΟΡΑ
Ο πολλάκις ασχημονών κ. Πολάκης και άλλα διηγήματα, του Πάνου Μπιτσαξή
Μιχάλης Κόκκινος: “Την σοφία που αποκόμισα από την Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού, θα την μοιραστώ με τους συμπατριώτες μου.”. Ό,τι είπε στον Ρ/Σ.Παλμό 99.5

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.