Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Όργιο κατασκοπείας της ΜΙΤ στην Ελλάδα, του Νίκου Βασιλειάδη

Spread the love
  • 14
    Shares

Από τον περασμένο Απρίλιο το φως της δημοσιότητας είδαν δημοσιεύματα στα οποία ο τούρκος δημοσιογράφος, πρ. διευθυντής της εφημερίδας «ΖΑΜΑΝ», που σήμερα ζει αυτοεξόριστος στη Σουηδία, Αμπντουλάχ Μποζκούρτ αποκάλυπτε την αυξημένη δράση ανδρών των τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών στην Ελλάδα αυξάνοντας και τον αριθμό των επιχειρησιακών» πρακτόρων. Όπως ο ίδιος κατήγγειλε : «Γνωρίζω από δύο πηγές μου ότι ο αριθμός των Τούρκων πρακτόρων στην Ελλάδα έχει αυξηθεί. Η Αγκυρα έχει στρέψει την προσοχή της στην Ελλάδα και το Μεταναστευτικό, που ο Ερντογάν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ως μοχλό πίεσης εναντίον της ΕΕ».

Τις πληροφορίες αυτές ήρθε αργότερα να επιβεβαιώσει και ο Εριχ Σμιτ-Εενμπομ, επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Ερευνών για την Πολιτική Ειρήνης. Ο Ε. Σμιτ-Εενμπομ και το γερμανικό Ινστιτούτο, το οποίο θεωρείται ίσως το πιο έγκυρο ινστιτούτο στον κόσμο που ασχολείται ειδικά με τις μυστικές υπηρεσίες, αναφέρονταν σε επιβεβαιωμένες πληροφορίες πως τουλάχιστον 30 Τούρκοι διπλωμάτες στη Γερμανία δρουν ως πράκτορες της ΜΙΤ συνεπικουρούμενοι και από τους κατά τόπους ιμάμηδες, οι οποίοι διορίζονται από το τουρκικό υπουργείο Θρησκευμάτων και των οποίων ο ρόλος είναι να κατασκοπεύουν τους Τούρκους συμπολίτες τους και να δίνουν πληροφορίες για αυτούς κατευθείαν στην Αγκυρα. Η αναφορά του Ινστιτούτου μίλαγε ακόμη και για κατασκόπους που βρίσκονται ακόμη και σε συλλόγους γονέων, τουρκικές τράπεζες, τουριστικά γραφεία, καθώς και σε θρησκευτικές οργανώσεις, υπολογίζοντας πως αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη -και φυσικά στην Ελλάδα- δρουν συνολικά παραπάνω από 800 Τούρκοι πράκτορες, δηλαδή το 10% του συνολικού προσωπικού της ΜΙΤ. Η έρευνα του Ινστιτούτου αναφερόμενη ειδικά στη βόρεια Ελλάδα, υποστηρίζει πως οι τουρκικές υπηρεσίες δρουν με στόχο την αποσταθεροποίηση της περιοχής με ένα είδος υβριδικού πολέμου όπου η αιχμή του δόρατος είναι οι μειονότητες. Σε αυτά έρχεται να προστεθεί και η αποκάλυψη του.

Τα έγγραφα φωτιά για την τουρκική κατασκοπεία.

Nordic Research Monitoring Network, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τις ριζοσπαστικές και βίαιες εξτρεμιστικές τάσεις στην Ευρώπη που μπορεί να διαταράξουν την κοινωνική ειρήν, όπου διαπιστώνεται πως ο τουρκικός Εθνικός Οργανισμός Πληροφοριών (MIT) στρατολογεί μεγάλο αριθμό ατόμων από την Μουσουλμανική Μειονότητα της Ελλάδας για κατασκοπεία υπέρ της Άγκυρας. Οι ίδιοι άνθρωποι επίσης δίνουν στην τουρκική υπηρεσία πληροφοριών στοιχεία από την δράση των επικριτών του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ειδικά οπαδών του Γκιουλέν καθώς η Ελλάδα έχει είναι ο σημαντικότερος και πρώτος προορισμός για τους επικριτές και τους αντιπάλους του καθεστώτος του Ερντογάν.

Όπως εξηγεί στην αναφορά του Nordic Monitor ο Αμπντουλάχ Μπόζκουρτ ο οποίος κατόρθωσε να διαφύγει τις εκκαθαρίσεις του καθεστώτος Ερντογάν έχουν αποκαλυφθεί πολλά μυστικά έγγραφα που επιβεβαιώνουν τις τεράστιες τουρκικές δραστηριότητες – ειδικά το τελευταίο διάστημα που εντάθηκαν οι σχέσεις των δύο χωρών – κατασκοπείας στην Ελλάδα από την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Τα μυστικά έγγραφα δείχνουν ότι η Τουρκία όχι μόνο παρακολουθεί τους επικριτές του καθεστώτος Ερτογάν αφού καταφέρνουν να περάσουν στην Ελλάδα και να ζητήσουν άσυλο στο πλαίσιο διεθνών συμβάσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά στο πλαίσιο μιας πάγιας τακτικής της όπου υποστηρίζει πως η μουσουλμανική εθνική μειονότητα στην Ελλάδα, που αντιπροσωπεύει περίπου 120.000 άτομα στη Θράκη, υφίσταται διακρίσεις και διώξεις, την χρησιμοποιεί για να νομιμοποιήσει τις επιθετικές της ενέργειες και να συγκεντρώνει ζωτικές πληροφορίες για τις στρατιωτικές κινήσεις της Ελλάδας στα σύνορά της με την Τουρκία. Από τους 120.000 Μουσουλμάνους που ζουν στη Θράκη, οι μισοί περίπου είναι Τούυρκικής καταγωγής, ενώ οι άλλοι αποτελούνται από Πομάκους, Ρομά και Έλληνες Μουσουλμάνους.

Στην έκθεσή του, ο Bozkurt αποκαλύπτει πως το τουρκικό διπλωματικό προσωπικό που εδρεύει στην Ελλάδα συμμετέχει ενεργά, ιδιαίτερα τοτελευταίο διάστημα σε υπηρεσίες κατασκοπείας, παραβιάζοντας άμεσα τις συμβάσεις της Βιέννης αποκαλύπτοντας μυστικά έγγραφα όπου επιβεβαιώνουν τη διευρυμένη παράνομη συλλογή πληροφοριών και τις παρεμβατικές δραστηριότητες επιτήρησης στην Ελλάδα από τον Εθνικό Οργανισμό Πληροφοριών της Τουρκίας (Milli İstihbarat Teşkilatı, ή MIT), καθώς και την τουρκική πρεσβεία και τα προξενεία της. Το πρώτο έγγραφο, το οποίο αποκαλύπτει η αναφορά του Bozkurt χρονολογείται στις 26 Μαρτίου του 2019 και αναφέρεται στην υπηρεσία κατασκοπείας ως παράρτημα του κώδικα IV απαριθμώντας 568 άτομα που εντοπίστηκαν μέσω των προσπαθειών συλλογής πληροφοριών της τουρκικής κατασκοπείας στην Ελλάδα, τα οποία φέρεται να είχαν σχέση με το κίνημα του Γκουλέν, εκ των οποίων οι 31 είναι πρώην αξιωματικοί της αστυνομίας, οι 23 στρατιωτικοί και τέσσερις διπλωμάτες που είχαν εργαστεί στο παρελθόν στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Το μυστικό όμως αυτό έγγραφο αποκαλύπτει και την ύπαρξη μίας έκθεσης για την Ελλάδα που κατατέθηκε από το πρακτορείο κατασκοπείας MIT αποκαλύπτει πως ο Ερντογάν Καρτάλ, αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος αντιτρομοκρατίας στη Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας στην Άγκυρα, στις 5 Νοεμβρίου 2019 έχει ενημερώσει για μια άλλη έκθεση πληροφοριών που συλλέχθηκε στην Ελλάδα, αυτή τη φορά όχι από το MIT, αλλά από τις τουρκικές διπλωματικές αποστολές στην Ελλάδα με την βοήθεια στρατολογημένων πρακτόρων της μουσουλμανικής μειονότητας. Η συγκεκριμένη έκθεση τριών σελίδων πληροφοριών υποβλήθηκε στην έδρα του Υπουργείου Εξωτερικών από την Τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα και στη συνέχεια διαβιβάστηκε στην αστυνομική υπηρεσία, το MIT και το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σε αυτή την έκθεση ο Καρτάλ επισημαίνει ότι οι πληροφορίες που περιέχει πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη μέγιστη προσοχή και να ανατροφοδοτούνται συνεχώς. Επίσης αναφέρει και τον τρόπο με τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση πρέπει να χρησιμοποιεί τους διπλωμάτες και τους προξενικούς υπαλλήλους που έχουν ανατεθεί να εργάζονται στην Ελλάδα ως μυστικούς πράκτορες για να κατασκοπεύουν και να συλλέγουν πληροφορίες στην επικράτεια του κράτους υποδοχής.

Όπως είναι γνωστό σύμφωνα με την σύμβαση της Βιέννης στο άρθρο 41, οι ασυλίες και τα προνόμια των διπλωματών και του προξενικού προσωπικού διέπονται από διεθνείς συμβάσεις οι οποίες ορίζουν πως οι ξένοι διπλωμάτες έχουν το καθήκον να σέβονται τους νόμους και τους κανονισμούς του κράτους υποδοχής και να αποφεύγουν την παρέμβαση στις εσωτερικές του υποθέσεις. Επειδή λοιπόν οι αρχές του κράτους υποδοχής εν προκειμένω της Ελλάδας, μπορούν να ξεκινήσουν έρευνες και να διώξουν οποιοδήποτε από τα μέλη του διπλωματικοού προσωπικού εάν διαπράξουν κατασκοπεία σύμφωνα με το άρθρο 43 της σύμβασης, η Τουρκία εφιστά την προσοχή στον χειρισμό των θεμάτων κατασκοπείας, προκειμένου να προστατεύσει τους διπλωμάτες και τους προξενικούς υπαλλήλους της, χρησιμοποιώντας για αυτή την δουλειά κυρίως μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας που συμμετέχουν στην δημόσια ζωή της χώρας αλλά και σε καταυλισμούς προσφύγων ιδιάιτερα στα μεγάλα νησιά του Αιγαίου, όπως η Λέσβος και η Χίος. . Οι αξιωματικοί πληροφοριών που είναι συνδεδεμένοι στις πρεσβείες λίγο πολύ είναι γνωστοί στις χώρες υποδοχής, ενώ οι μυστικοί πράκτορες που φαινομενικά δεν έχουν καμμία σύνδεση με την Τουρκική πρεσβεία είναι ένα ισχυρό κεφάλαιο για την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών που δείχνει να έχει εντείνει τις δραστηριότητές τους.

Η Ελλάδα γνωρίζει και επαγρυπνεί. Για την δράση αυτή των τούρκων πρακτόρων το υπουργείο Εθνικής άμυνας είναι φυσικά ενήμερο καθώς ο υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος σε παλαιότερη αναφορά του στην Βουλή, ανέφερε πως στο Υπουργείο Άμυνας υπάρχουν πληροφορίες για ύποπτες κινήσεις από την Τουρκία τόσο σε καταυλισμούς προσφύγων – μεταναστών όσο και αλλού. Τις αποκαλύψεις αυτές επιβεβαιώνει και ένα σχέδιο που αποκαλύφθηκε την περασμένη βδομάδα από έναν Σύρο πράκτορα που δούλευε για λογαριασμό της ΜΙΤ, και το οποίο στοχοποιεί την Ελλάδα. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANHA που εδρεύει στη Rojava, ορισμένοι πράκτορες της MIT που συνελήφθησαν πρόσφατα από τις δυνάμεις ασφαλείας των Κούρδων, την Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας αποκάλυψαν τις δραστηριότητές τους στην περιοχή. Ένας από αυτούς τους πράκτορες ήταν και ο Μουσταφά Οσμάν από το χωριό Μίναζε κοντά στο Κομπάνι. Ο Μουσταφά Οσμάν ο οποίος είχε καταφύγει στην Άγκυρα το 2013. στρατολογήθηκε από την MIT και του ανατέθηκε το καθήκον στρατολόγησης Σύριων για τον πόλεμο στη βόρεια Συρία. Στις δηλώσεις του ο Μουσταφά Οσμάν αποκάλυψε λεπτομέρειες για την εκπαίδευσή του και την εκπαίδευση άλλων Σύριων, αλλά και Ιρακινών, Αιγύπτιων, Πακιστανών, καθώς και πολιτών από το Κατάρ και το Αφγανιστάν, σε ειδικό στρατόπεδο, πιθανόν στρατόπεδο καταδρομών, στην Άγκυρα. Ο Οσμάν ανέφερε ότι μετά την εκπαίδευσή τους όλοι αυτοί στάλθηκαν σε άλλες χώρες, πολλοί δε από αυτούς στάλθηκαν σε στρατόπεδα προσφύγων στην Ελλάδα, όπου ακόμα και σήμερα εργάζονται για λογαριασμό των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και του Ερντογάν ενταγμένοι στο μυστικό σχέδιο «Σούγκα» που έχει στο στόχαστρο αφενός μεν να προκαλέσουν επεισόδια στις δομές που υπάρχουν στα νησιά αναγκάζοντας την ελληνική Κυβέρνηση να αναγκαστεί να απομακρύνει τάχιστα χιλιάδες μετανάστες από τα κέντρα για να αποκλιμακωθεί η ένταση προωθώντας τους στα εσωτερικό της χώρας, αφετέρου δε να συγκεντρώσουν πληροφορίες για την δύναμη πυρός των ελληνικών δυνάμεων σε αυτά ώστε να διεκδικήσει η Τουρκία πιο έντονα και με κάθε τρόπο την αποστρατικοποίηση των νησιών όπως αυτοί αντιλαμβάνονται και ερμηνεύουν τις διεθνείς συνθήκες.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

  • 14
    Shares
SHARE
RELATED POSTS
Τα Amor-Amor σας προσφέρουν εκπτώσεις έως και 50%
COVID-19…ο “Άσωτος” Ιός!, του Γιώργου Σαράφογλου-by George Sarafoglou
Χρυσή Αυγή και Δημοκρατία. Επί τον τύπον των ήλων. Σταγόνες ιστορίας, του Πάνο Μπιτσαξή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.