Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Όλα είναι ροκ…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love
  • 8
    Shares

  

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

 

Παρακολουθώντας τη ζύμωση κράτους και ενδιαφερομένων, δημιουργούνται στον καθένα αρκετές απορίες οικονομικού περιεχομένου. Για παράδειγμα, πληροφορηθήκαμε ότι η Aegean, αεροπορική εταιρία συμφερόντων οικογένειας Βασιλάκη, κινδυνεύει με κατάρρευση, παρά το γεγονός ότι ευεργετήθηκε από τον κυβερνητικό σχεδιασμό υποστήριξης (το σκάνδαλο με τα βάουτσερ, αντί επιστροφής χρημάτων κλπ.) Και αναρωτιέται: εδώ και…δεκαετίες αυτή η εταιρία (μοναδική στη χώρα) κερδίζει χρήμα με ουρά. Τώρα, μέσα σε πέντε εβδομάδες που υπολειτουργεί, πώς τα «κατάφερε» να πλησιάσει τη χρεοκοπία;  Τα συμπεράσματα στην φαντασία σας…

Πάμε στους καταστηματάρχες εστίασης, οι οποίοι απειλούν να μην ανοίξουν (με το συμπάθιο…) τα μαγαζιά τους την 1η Ιουνίου διότι δεν τους συμφέρει (τα έξοδα τρέχουν κλπ). Θέλουν να λειτουργήσουν πιο νωρίτερα. Ταυτόχρονα, έβγαλαν υποχρεωτικά τις μεζούρες σε ταράτσες, αυλές και πεζοδρόμια ώστε τα τραπεζοκαθίσματα (με την  μείωση του 50%) να τηρούν την σχετική οδηγία. Το ίδιο και για τα κάθε λογής μπαρ ανά την επικράτεια, διότι –λένε οι αρμόδιοι- επιβάλλεται…αερισμός μεταξύ των εκλεκτής πελατείας.

Ερώτηση: κι’ προκύψει παρατεταμένη άπνοια τι γίνεται;

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

  • 8
    Shares
SHARE
RELATED POSTS
Η επικίνδυνη  Μητρόπολη, του Ηλία Καραβόλια
22-143239tileoptikes_kameres.jpg
Τέσσερις ως έξι άδειες, η άποψη που επικράτησε σε σύσκεψη του ΕΣΡ
Υφ. Εθνικής Άμυνας: “Στόχος: κοινή επιστημονική έρευνα Ελλάδας-εξωτερικού/Διαλειτουργικότητα-διακλαδικότητα-διασύνδεση των στρατιωτικών νοσοκομείων”

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.