Πόρτα στην Πολιτική

Χρυσή Αυγή τέλος Η «Αντιελλάδα», του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

Πάνος Μπιτσαξής

Catering-Συνέδρια-Γάμοι-Βαπτίσεις-Εκδηλώσεις

Απ.Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στ.Διαγόρας)-Ρόδου-Λίνδου (ΙΚΑ)-Λεωφ.Κρεμαστής-Πηγές Καλλιθέας (Μάϊος-Οκτώβριος)

Προσωπικά το ύψος των ποινών, το ανασταλτικό της εφέσεως και τα πολιτικά δικαιώματα, πριν καταστεί αμετάκλητη η απόφαση , με απασχολούν ελάχιστα. Είναι θέματα του Δικαστηρίου και μόνο. Μου αρκεί το γεγονός ότι ο ναζιστικός ακτιβισμός θεωρείται πλέον εγκληματική δραστηριότητα. Για τον απλούστατο λόγο ότι είναι και απειλεί τη Δημοκρατία.

Με απασχολεί η αξιοπιστία της Δημοκρατίας, η ποιότητα των θεσμών της, η λειτουργία τους και η θωράκιση τους. Όσοι μάχονται για αυτά δίνουν τις πολιτικές απαντήσεις στο φασισμό και το ναζισμό. Τα άλλα είναι για το θεαθήναι και για εποχιακή κατανάλωση.

Αυτά για όσους Συριζαίους απαξίωσαν τη Δημοκρατία, τη μετέτρεψαν στο μπάχαλο της φενάκης τους, υπηρέτησαν τον καθεστωτισμό και ένοιωσαν αντιμνημονιακή αλληλεγγύη με το φασισταριό.

Αυτά για όσους Νεοδημοκράτες άκουσαν την απόφαση και συμπεριφέρονται στη πιάτσα σαν απατημένοι εραστές και πληγωμένες ερωμένες. Αυτούς που πάντα ορέγονται τη μεγάλη εθνική παράταξη που θα συντρίψει τους αριστερούς και θα ανοίξει τα ξερονήσια.

Αυτά για όσους παλιούς Πασόκους που περιφέρονται ανά τα κόμματα αναζητώντας ρόλους, αιώνια ανεπάγγελτοι της τριγύρας, οι οποίοι έθρεψαν τη διαφθορά και το πελατειακό κράτος και οδήγησαν τη Δημοκρατία στην απαξίωση βορά της ναζιστικής ρητορικής και του «όλοι ίδιοι είναι».

Αυτά για όσους ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή. Σε αυτούς δεν χωράνε ελαφρυντικά και ανασταλτικά αποτελέσματα στο ηθικό πεδίο. Ξέραν πολύ καλά τι έκαναν. Θα τους βρούμε ξανά στο δρόμο μας. Είναι εδώ ανάμεσα μας. Με αυτούς είμαστε απέναντι σε όλο το διάβα της ιστορίας. Σε κάθε γενιά. Είναι αυτοί που στήριζαν τους δοσίλογους και τους Γερμανούς κουκουλοφόροι και μαυραγορίτες, αυτοί που στον εμφύλιο σκότωναν αντεκδικούμενοι και από τις δύο όχθες είτε τους λέγαν ΟΠΛΑ είτε Χιτες, οι καρφίτσες και οι παρακρατικοί, είναι αυτοί που στη χούντα έγιναν χαφιέδες και αξιωματούχοι, είναι αυτοί που ο δάσκαλος μου Γ.Α. Μαγκάκης αποκαλούσε «Αντιελλάδα». Απέναντι τους πρέπει να είναι όρθια η Ελλάδα.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Τολμήστε, κύριε πρωθυπουργέ, του Νίκου Σπ. Ζέρβα
Ο ανιστόρητος Γιάνης Βαρουφάκης!, του Λογομέτρη
Ευχές του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ν.Α. κου Χαράλαμπου Κόκκινου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.