Πόρτα στον Κόσμο

Χριστούγεννα στο Μανχάταν, σχεδόν όπως παλιά, του Αντώνη Η.Διαματάρη

Spread the love

Ο κ. Αντώνης Διαματάρης είναι Ομογενής Έλληνας της Αμερικής, Αρθρογράφος, Επιχειρηματίας, πρώην Εκδότης, Πρόεδρος και Διευθυντής της Εφημερίδας “Εθνικός Κήρυξ” που κυκλοφορεί καθημερινά στην Αμερική, νυν Σύμβουλος του “Ε.Κ” και πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών. 

Επισκεφθείτε τη νέα ιστοσελίδα μας

visit our new web site

Οχι, δεν είναι στολισμένο το Μανχάταν με την λαμπρότητα και ακόμα και την δόση της υπερβολής, που ήταν την περίοδο πριν τον κορωνοϊό.
Δεν είναι όμως όπως και πέρυσι, που ήταν… ιστορικά τα Χριστούγεννα για την μελαγχολία τους, την μικρή προσέλευση κόσμου, την επισκίασή τους από το μαύρο πέπλο του θανατηφόρου κορωνοϊού.
Είναι ωστόσο εντυπωσιακό ακόμα και στην παρούσα του μορφή. Τα πεζοδρόμια είναι και πάλι σχεδόν γεμάτα κόσμο. Οι βιτρίνες στολισμένες, πιο γιορτινές, χαρούμενες, ελπιδοφόρες.
O Salvation Army, o Ερυθρός Σταυρός και άλλοι φιλανθρωπικοί οργανισμοί είναι και πάλι στους δρόμους με κουβάδες για την αποθήκευση των χρημάτων, με καμπανάκια στο χέρι για να τραβούν την προσοχή και με χριστουγεννιάτικη μουσική στη διαπασών για να συγκινούν τους περαστικούς ώστε να ενισχύσουν το έργο τους, δίνοντας κάτι, έστω και ένα δολάριο.
Είναι πραγματικά όμορφο το Μανχάταν. Πολύ όμορφο. Για να αισθανθεί κανείς την άφιξη των Χριστουγέννων δεν έχει παρά να περπατήσει στους δρόμους του.
Α, υπάρχει κι ένα «πρόβλημα». Ενα πρόβλημα που δεν το περιμένει κανείς αυτή την εποχή. Το πρόβλημα του καιρού. Η υψηλή θερμοκρασία, που δεν ταιριάζει με τις θερμοκρασίες των Χριστουγέννων στη Νέα Υόρκη που γνωρίζουμε. Την Πέμπτη το βράδυ, για παράδειγμα, η θερμοκρασία ήταν 64 βαθμοί Φαρενάιτ, 18 Κελσίου. Τρέλα!
Και δεν ήταν αυτό μόνο την Πέμπτη. Για μέρες τώρα -αν όχι για μήνες- η θερμοκρασία στη Νέα Υόρκη είναι ασυνήθιστα υψηλή για την εποχή. Να το αποδώσουμε στην κλιματική αλλαγή; Μα πού αλλού!
Δεν είναι όμως η υψηλή θερμοκρασία το μόνο πρόβλημα.
Είναι και ο κορωνοϊός. Πάλι. Μας κούρασε πια η κατάσταση αυτή και επιπλέον έρχεται και στη χειρότερη δυνατή στιγμή. Δεν θα μπορούσε να μας επισκεφτεί μετά τις γιορτές; Ας έκανε λίγη υπομονή…
Πολλοί άνθρωποι θα επηρεαστούν από την ειδησεογραφία για την μετάλλαξη Ομικρον και θα ακυρώσουν ή θα αλλάξουν τα σχέδιά τους. Αντί για παράδειγμα να ταξιδέψουν με αεροπλάνο, θα προτιμήσουν το αυτοκίνητο. Πολλοί άλλοι, πάντως, κυρίως όσοι είναι εμβολιασμένοι -που είναι οι περισσότεροι- θα γιορτάσουν με τον τρόπο που σχεδίαζαν.
Από τη μία η αίσθηση της ασφάλειας που προσφέρει ο εμβολιασμός (2+1) και από την άλλη, η κόπωση από τον ιό και η δίψα του ανθρώπου να ζήσει τη ζωή του όπως επιθυμεί, θα συμβάλουν στον εορτασμό των Χριστουγέννων όσο γίνεται πιο καλά.
Κι όμως, χρειάζεται προσοχή. Ναι, να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα. Παίρνοντας όμως κάθε μέτρο προστασίας.

SHARE
RELATED POSTS
w11-9440024588.jpg
Ο Μπ. Νετανιάχου συναντάται με τους ΥΠΕΞ της ΕΕ, ενώ κλιμακώνεται η ένταση
“Η καρδιά της Ελλάδος κτυπά στην 5η Λεωφόρο”!, του Γιώργου Σαράφογλου
«Βελάκια» ελπίδας! – “Darts” of hope!, by George Sarafoglou

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.