Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

Χατζημάρκος και Μπίζας καταπατούν το Νόμο και τις Διαδικασίες του Περιφερειακού Συμβουλίου καταγγέλλει ο Θανάσης Μπαράκας, Γ. Π.Σ. ΠΝΑι

Spread the love

Χατζημάρκος και Μπίζας καταπατούν το νόμο και τις διαδικασίες -υποβαθμίζουν συνειδητά το ρόλο του Περιφερειακού συμβουλίου Ν. Αιγαίου φοβούμενοι το διάλογο και την έλλειψη πλειοψηφίας που δεν ικανοποιεί τις προθέσεις και τις επιθυμίες τους.  

Τι θα πράξει το Υπουργείο Εσωτερικών και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου για τις ευθύνες των κυρίων;

Τη θλιβερή κατάσταση που επικρατεί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ήρθαν να υπενθυμίσουν η πρόταση βουλευτή της Περιφέρειάς μας, που ζητά συνεδρίαση του ανωτάτου αυτοδιοικητικού οργάνου της περιοχής μας… Το είχαν πράξει κι άλλοι περιφερειακοί σύμβουλοι, αλλά δεν εισακούστηκαν…

Δυστυχώς οι αριθμοί είναι συγκεκριμένοι και δείχνουν ότι Χατζημάρκος και Μπίζας καταπατούν το νόμο και τις διαδικασίες -υποβαθμίζουν συνειδητά το ρόλο του Περιφερειακού συμβουλίου Ν. Αιγαίου φοβούμενοι το διάλογο και την έλλειψη πλειοψηφίας που δεν ικανοποιεί τις προθέσεις και τις επιθυμίες τους.

Το 2018 το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου συνεδρίασε ΑΝΤΙ ΔΩΔΕΚΑ (12), ΜΟΝΟ εννέα (9) φορές!

Ο νόμος 3852/2010, άρθρο 167 παρ. 1 είναι σαφέστατος:

«Άρθρο 167

Σύγκληση Περιφερειακού Συμβουλίου

  1. Το περιφερειακό συμβούλιο συνεδριάζει υποχρεωτικά, ύστερα από πρόσκληση του προέδρου του, σε τακτική συνεδρίαση τουλάχιστον μία φορά το μήνα. …».

Τι απαντούν γι’ αυτά οι κκ Μπιζάς και Χατζημάρκος και η παραπέουσα πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου; 

Αδιαφόρησαν προκλητικά και αλαζονικά στα αιτήματα για τακτικές συνεδριάσεις, όπου ζητούσαμε και έπρεπε να συζητηθούν τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν το νότιο Αιγαίο. Αυτοί αποφάσιζαν το χρόνο των συνεδριάσεων, απόφευγαν να εντάξουν θέματα στην Ημερήσια Διάταξη και αρκετές φορές (όταν συνεδριάζαμε), ήταν λογικό τα εντός αλλά και τα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα να μεταφέρουν σε βάθος και μάκρος χρόνου τις συνεδριάσεις, με αποτέλεσμα να μένουμε «τρεις και ο κούκος» στα τελευταία θέματα των συνεδριάσεων, γιατί κάποιοι/ες είχαν αποχωρήσει πιεζόμενοι/ες από το χρόνο αναχώρησης των μέσων για επιστροφή στα νησιά τους.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που περιφρόνησαν την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 27.11.2018 να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση με θέμα το νέο διαγωνισμό για την προμήθεια λαμπτήρων «LED». Η συνεδρίαση αυτή δεν έγινε ποτέ, ούτε το Δεκέμβριο που ορίστηκε, ούτε κάποια άλλη στιγμή και την ίδια ώρα προωθούσαν με αμφισβητούμενες διαδικασίες τον παραπάνω διαγωνισμό, ο οποίος θυμίζουμε το Φεβρουάριο του 2018 για το αντίστοιχο θέμα είχε ακυρωθεί ως «φωτογραφικός» από την Ανεξάρτητη Αρχή Προδικαστικών Υποθέσεων και η ηγεσία της Π.Ν.Αι. εξετάζεται για τις ενέργειές της από τη Δικαιοσύνη.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που μας διέκοπταν αυθαίρετα το λόγο και μας ειρωνεύονταν όταν διατυπώναμε διαφορετική άποψη, γιατί αυτήν τη «δημοκρατία» πιστεύουν…

Αυτό είναι το καινούριο «ύφος και ήθος εξουσίας» του κ. Χατζημάρκου και της παρέας του.

Είναι εκτεθειμένοι/ες…

Τι θα πράξει το Υπουργείο Εσωτερικών και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου για τις ευθύνες των κυρίων;

 

Ο Γραμματέας του Π.Σ. (εκλεγμένος)

Αθανάσιος Μπαράκας

Ο Θανάσης Μπαράκας είναι Παραολυμπιονίκης (με πρόβλημα όρασης) Αθλητής στο άλμα εις μήκος και στο άλμα τριπλούν. Έχει πάρει μέρος σε τρεις Παραολυμπιακούς Αγώνες (2000-Sydney, 2004-Αθήνα και 2008-Beijing) έχοντας κερδίσει χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια. Ζει και εργάζεται στη Ρόδο.  

SHARE
RELATED POSTS
Σάββας Καλαθενός: “Με τον Φώτη Χατζηδιάκο γιατί είμαι πιστός στις Αρχές και Αξίες της συνέπειας-σεμνότητας”
Γ. Μηλιός: Καθυστέρηση πληρωμών μέχρι να υπάρξει συμφωνία
Divide et impera,του Κώστα Αρβανίτη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.