Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Χατζηδιάκος σε Καμπουράκη: “Όταν θα κόβετε τις κορδέλες στα εγκαίνια των έργων μας θα μιλάτε για “εικονική πραγματικότητα;”- Σκληρή αλλά ευγενική απάντηση του τέως στον νυν Δήμαρχο Ρόδου

Spread the love

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΟΔΟΥ

Μάλλον θα πάρει πολύ χρόνο και δρόμο για να μάθει τα του Δήμου ο κ.Καμπουράκης. Χαρακτηρίζει «εικονική πραγματικότητα» έργα τα οποία εκτελούνται, εργολαβίες για τις οποίες υπάρχουν νομικές δεσμεύσεις και απαντά με ….. «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» σ’ ένα δελτίο τύπου, στο οποίο εμείς στέλνουμε τις ευχές μας στην μαθητική κοινότητα και παράλληλα τον ενημερώνουμε για τις ενεργές εργολαβίες και συμβάσεις του δήμου στα σχολικά κτίρια, αφού ο ίδιος δεν καταδέχθηκε να έρθει να ενημερωθεί αν και τον καλέσαμε επανειλημμένα.

Αύριο που θα υπογράφει τις συμβάσεις και θα κόβει κορδέλες στα εγκαίνια των έργων μας, τότε πράγματι θα πρόκειται για ….«εικονική πραγματικότητα».

Όσον αφορά την οφειλή στο Ε.Φ.Κ.Α., οφείλει να ενημερωθεί ότι αυτή δεν αφορά τον Δήμο Ρόδου, αλλά βεβαιωμένες προ του 2010 οφειλές εταιρειών (ΑΔΕΚΤ του πρώην δήμου Ροδίων και ΑΔΕΚΑΜ του πρώην δήμου Πεταλουδών).

Όταν εμείς αναλάβαμε, ο δήμος εστερείτο φορολογικής ενημερότητας και με την άσκηση προσφυγών και τις δέουσες δικαστικές ενέργειες, πετύχαμε την αναστολή πληρωμής, προκειμένου να αποδεσμευτεί ο δήμος και να προχωρήσουν οι πληρωμές και τα έργα.

Ας φροντίσει λοιπόν ο κ.Καμπουράκης να ενημερωθεί πρώτα, να ακούσει  τις νομικές υπηρεσίες του δήμου μας και ας ακολουθήσει τα βήματα μας, προκειμένου να διατηρήσει ένα δήμο οικονομικά ισχυρό χωρίς οφειλές στο προσωπικό και υποχρεώσεις προς τρίτους, όπως του τον παραδώσαμε εμείς.

Πάντως εμείς, σεβόμενοι το θεσμικό μας ρόλο, της μείζονος μειοψηφίας, θα στηρίζουμε κάθε θετική ενέργεια της νέας δημοτικής αρχής.

Για την δημοτική παράταξη

«ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ

Προηγήθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου ως απάντηση σε δελτίο τύπου-ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Α. Καμπουράκης: Αθεράπευτος κάτοικος εικονικής πραγματικότητας ο Φώτης Χατζηδιάκος.

O Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η εικονική πραγματικότητα ήταν δυστυχώς πάντα ο αγαπημένος τόπος διαμονής, του πρώην δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου. Παραμένει εκεί, ακόμα και μετά το μήνυμα του Ροδιακού Λαού, το οποίο από ότι φαίνεται ουδέποτε ερμήνευσε σωστά. Αλλιώς δεν θα επιχειρούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, για την κατάσταση των σχολείων που παραλάβαμε.

Επιπλέον, από τα πρώτα στοιχεία της μόλις δέκα (10) ημερών θητείας μας, κι από μία μόνον περίπτωση, βρέθηκε ακάλυπτη οφειλή προς το ΕΦΚΑ να ξεπερνά τα εννιάμισι εκατομμύρια ευρώ (9.500.000€), επιβαρύνοντας ανεπίτρεπτα τους Ροδίτες με τεσσεράμισι εκατομμύρια ευρώ (4.500.000€) τόκους. Χρήματα που ασφαλώς στερούν αναγκαίες παρεμβάσεις και καταδίκασαν τον τόπο μας στις σημερινή κατάντια, την οποία όλοι, πλην εκείνου, βλέπουν ξεκάθαρα.

Από εδώ και πέρα, η συζήτηση θα γίνεται επί πραγματικών στοιχείων, και όχι επί εικονικών. Οι Ροδίτες επιστρέφουν στην πραγματικότητα και τις αλήθειες.

Η εικονική πραγματικότητα του κ. Χατζηδιάκου έλαβε τέλος.

Δικό μας έργο, αλλά και δέσμευση, είναι η επιστροφή στο σήμερα που αξίζουμε και στο αύριο που ονειρευόμαστε.

SHARE
RELATED POSTS
Η ιστορία του κλειδιού, του Φώτη Χατζηδιάκου [Δήμαρχος Ρόδου]
Γιώργος Νικητιάδης και Τομέας Τουρισμού Κινήματος Αλλαγής για επίσκεψη Μητσοτάκη στη Ρόδο
Παναγιά Τσαμπίκα – Η πιο λαμπρή γιορτή του νησιού της Ρόδου και το θαύμα της εικόνας από την Κύπρο

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.