Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Έκκληση της Προϊσταμένης των ΓΑΚ κ.Τόλιου προς αντιδήμαρχο να σεβαστούν το αρχειακό υλικό κατά τις εργασίες του Κτηματολογίου

Spread the love

Αγαπητέ κύριε Αντιδήμαρχε κύριε Δράκο, σας γράφω μέσω των social media διότι με αυτόν τον τρόπο επικοινωνησατε με τους δημότες ώστε να δηλώσετε την έναρξη των εργασιών στο Κτηματολογιο της Ρόδου. Άπο τα ΓΑΚ Ρόδου έχουν δοθεί όλες οι σχετικές οδηγίες προς τον διευθυντή του κτηματολογίου όσον αφορά την απογραφή και μεταφορά του ευαίσθητου, πρωτότυπου, μοναδικού σε αξία αρχειακού υλικού. Σας παρακαλώ θερμά να λάβετε την γνώμη μας όσον αφορά το αρχείο, διότι αυτή την στιγμή προκαλείται φθορά στο ήδη ταλαιπωρημένο πρωτότυπο αρχειακό υλικό καθώς επίσης να καλυφθούν οι Φάκελοι και να τοποθετηθούν σε χάρτινα κυτία, όπως έχουμε αναφέρει εγγράφως στην υπηρεσία του Κτηματολογίου Ροδου. Πρώτα διασφαλίζουμε το αρχειακό υλικό και έπειτα ξεκινάει οποιαδήποτε εργασία, στο χώρο, στο αρχειοστάσιο, στη μεταφορά του!

Η σκόνη, τα μικροσωματίδια και η τοποθέτηση ξυλείας επάνω στους φακέλους, προξενούν βλάβες στο ευαίσθητο και ήδη πολύ ταλαιπωρημένο ενεργό αρχείο.

Είμαι στη διάθεση σας για σχετική ενημέρωση!

~Η πολιτεία έπρεπε να είχε μεριμνήσει εδώ και πολλά χρόνια με την πρόσληψη ειδικευμένου προσωπικού όπως Αρχειονομων, συντηρητών χαρτιού, προσωπικού για τη ψηφιοποίηση των ιστορικών θησαυρών μας! Να υπήρχε κατάλληλο τμημα Αναγνωστηρίου με διεθνές προδιαγραφές, τμημα συντήρησης και αναπαραγωγής. Στο Κτηματολογιο Ρόδου φυλάσσεται ένας ενεργός πολύτιμος ιστορικός θησαυρός!

~Όλες αυτές οι διαδικασίες απαιτούν εξειδίκευση!

~Το κτηματολογιο της Ροδου αφορά όλους μας!

SHARE
RELATED POSTS
«Η ευχή» Μια ταινία μικρού μήκους με θέμα τον  σχολικό εκφοβισμό (bullying) από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κω-video
4 Ιουλίου 2018: Αιμοδοσία αφιερωμένη στη μνήμη του Σπύρου Αγγελόπουλου-Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου, ένας Αγώνας Νικητών
Επίσκεψη του υποψήφιου κ. Μ. Γλυνού στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου – Οι θέσεις της “ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ” για την Υγεία

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.