Πόρτα στην Πολιτική

Χάσαμε με αυτογκόλ, του Νίκου Βασιλειάδη

Spread the love

 

Νίκος Βασιλειάδης

llll.png

Κάποιοι γεννιούνται ελεύθεροι και κάνουν ό,τι θέλουν. Εμείς δε γεννηθήκαμε ελεύθεροι. Γεννηθήκαμε σε μια παράδοση υποτέλειας. Πρέπει να υπακούμε σ’ έναν κώδικα λιτότητας ακόμα και αν δεν τον πιστεύουμε. Η περηφάνια και η ευτυχία εξαρτάται από την υπακοή μας. Αυτό συμβαίνει κάθε φορά που ο “αδύναμος” Νότος αποφασίζει να διεκδικήσει από τον “ισχυρό” Βορρά.

Χάσαμε στο δεύτερο ημίχρονο με αυτογκόλ. Γιατί περί αυτογκόλ πρόκειται η υποχώρηση των χωρών του Νότου στο να αποδεχθούν τελικά δάνεια από τον ESM που νομοτελειακά θα φέρουν μια νέα εφιαλτική και σκληρότερη λιτότητα στα επόμενα χρόνια. Για τα επιχειρηματικά δάνεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και για τα δάνεια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος SURE για την επιδότηση της εργασίας δεν χρειάζεται να γίνει καν λόγος.

Κυριακή κοντή γιορτή και θα δούμε ποιοι, πότε με ποιους όρους και αν θα τα πάρουν. Ωραία ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη! Και ωραία πυγμή να επιλέγεις την οδό του συμβιβασμού και της υπακοής από αυτούς που έχουν χαραμίσει την υπαρκτή ζωή στη σκλαβιά μιας ετεροπροσδιόριστης και ετεροκατασκευασμένης πραγματικότητας, και που ανασάνουν μόνο δια των ονείρων, των φαντασιών, και των μνημών που πλάθονται κατά παραγγελία του ιδιοκτήτη.

Όχι κύριοι…Αν θες να ζήσεις να ονειρεύεσαι. Και αν θες να ονειρεύεσαι, να ζεις όπως τα όνειρα σου…

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
25-1148436576.jpg
Ο νέος πολιτικός διαχωρισμός στην Ευρώπη είναι μεταξύ εθνικισμού και διεθνισμού, του Γκίντεον Ράχμαν
Μανώλης Γλυνός-“Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου”:”Από Περιφέρεια χειμερίας νάρκης σε Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών”
Λογικές απορίες για λογικούς ανθρώπους, του Γιάννη Πανούση

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.