Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Φώτης Χατζηδιάκος: Σιγή ιχθύος από τον δήμο Ρόδου για την διακήρυξη “πρότυπο” που έγινε «περίγελος»

Spread the love

Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος είναι Δικηγόρος και διετέλεσε Δήμαρχος Ρόδου της θητείας 2014-2019. Έχει υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση 20 χρόνια και ως Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου.  Είναι επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Ρόδος δύναμη Πολιτών”

Ρόδος, 11 Μαρτίου 2022

Η διακήρυξη «πρότυπο» για την καθαριότητα του δήμου Ρόδου, έγινε διακήρυξη «περίγελος», με την απόφαση της Α.Ε.Π.Π.

«Σιγή Ιχθύος» επικρατεί στο δήμο Ρόδου, σχετικά με την ακύρωση του «σκανδαλώδους» διεθνούς διαγωνισμού των 64 εκατομμυρίων ευρώ για την καθαριότητα του νησιού.

Το «πρώτο χαστούκι» ήρθε από την Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, η οποία με την υπ’ αριθμό 323/2022 απόφαση της, κατά πρωτοφανή τρόπο, σε 34 σελίδες ΑΚΥΡΩΝΕΙ στο σύνολό της, την με αρ. πρωτ. 2/69482/29-12-2021 «φωτογραφική» διακήρυξη του δήμου Ρόδου, που είχε συντάξει ακριβοπληρωμένο νομικό γραφείο των Αθηνών.

Εμείς είχαμε επισημάνει από τη πρώτη στιγμή ότι: «Η σύμβαση για την καθημερινότητα έχει οσμή σκανδάλου» (συνέντευξη 29-12-2021), αλλά η δημοτική αρχή επαιρόταν ότι είχε προκηρύξει μοναδικό Πανελλαδικά πρότυπο διαγωνισμό, που έγινε «περίγελος» από την ΑΕΠΠ.

Φυσικά δεν περιμένουμε καμία απάντηση από το «μονίμως εξαφανισμένο» δήμαρχο Ρόδου. Τι λέει όμως ο «λαλίστατος» αναπληρωτής δημάρχου, που καμάρωνε με δηλώσεις του για την «φθηνή και καλή καθαριότητα» του 2021 και ο αντιδήμαρχος οικονομικών, που είχαν αναλάβει να πείσουν τους Ροδίτες, ότι με τον διαγωνισμό αυτό «ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ» η Ρόδος!!!

Τι θα γίνει αύριο με την καθαριότητα του νησιού; Θα ξαναζήσουν οι Ροδίτες και οι επισκέπτες την κατάντια της περσινής χρονιάς; Και μέχρι τώρα τους είχε διαδώσει η πανδημία του Covid-19. Πως θα πορευτούν την επόμενη ημέρα με τους αναμενόμενους αριθμούς επισκεπτών του 2019;

Εμείς τους είχαμε παραδώσει μια σύμβαση, πραγματικό πρότυπο, που ζήλεψαν πολλοί δήμοι της Ελλάδας, και ένα μηχανισμό καθαριότητας μαζί με την ανακύκλωση, από το 2017 μέχρι το 2020, με κόστος 4.500.000 ευρώ περίπου το χρόνο. Με τη Ρόδο καθαρή!

Αυτοί οραματίστηκαν αρχικά την «φθηνή και καλή καθαριότητα», για το 2021, ψήφισαν 3,5 εκατομμύρια για το πρώτο εξάμηνο του 2022 και διακήρυξη 64 εκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα 4 έτη και ιδού τα αποτελέσματα!!!

Ποια θα είναι η επόμενη κίνηση της δημοτικής αρχής; Θα ακολουθήσει επιτέλους την πετυχημένη σύμβαση του 2017 που της παραδώσαμε ή θα προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια κατά της ακυρωτικής απόφασης της ΑΕΠΠ; Ας προσέξουν όμως καλά, γιατί «Υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο»!!!

Το Γραφείο τύπου

Της δημοτικής παράταξης

«ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»

SHARE
RELATED POSTS
Αποτελεσματική η παρέμβαση του Δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου προς την Aegean 
Στη Ρόδο ο Γιώργος Α.Παπανδρέου: “Πρέπει να επανακτήσουμε τη σχέση μας με την κοινωνία”
Παρουσίαση του βιβλίου της Τίτσας Πιπίνου “Το σπίτι με τις φοινικιές” στην Ρόδο

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.