Πόρτα στην Πολιτική

Φώφη Γεννήματα, ΚΙΝΑΛ, η αγωνία του «διακριτού λόγου», του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

Σε προσωπικό επίπεδο συμπαθώ τη Φώφη και τους περισσότερους από το επιτελείο της. Καλης διαθέσεως είναι, λίγο ιντριγκαδόροι, αλλά πάντα έτσι ήταν το ΠΑΣΟΚ. Σε πολιτικό όμως επίπεδο αδυνατώ να τους παρακολουθήσω. Έχουν βυθιστεί σε μια απροσδιόριστη δίνη την οποία ονομάζουν «διακριτό λόγο». Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν ασχολούνται με την διαμόρφωση της σωστής άποψης αλλά με το τι θα πουν οι άλλοι ώστε να διαφοροποιηθούν με κάτι «διακριτό» δικό τους πιο «καλό». Συνήθως δεν το βρίσκουν. Βγαίνει στον αέρα ένας απροσδιόριστος χυλός που δεν τον καταλαβαίνουν ούτε οι ίδιοι. Ένα παράδειγμα είναι οι πορείες για το Πολυτεχνείο. Η Κυβέρνηση τις απαγορεύει για λόγους δημόσιας υγείας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Βαρουφάκης και το ΚΚΕ λένε πως η απαγόρευση είναι χουντικής εμπνεύσεως και το κίνημα ξέρει να τηρεί τα υγειονομικά μέτρα. Τώρα από πού το ξέρει φέξε μου και γλίστρησα. Δηλαδή ουσιαστικά λένε να γίνουν ανεξάρτητα αν θα συμμετάσχουν όλοι ως κόμμα.Το ΚΙΝΑΛ; έβγαλε μια ανακοίνωση. Δεν στέκομαι στις λέξεις αλλά στο τι κατάλαβα.Να μη γίνουν αλλά να γίνουν. Αν δεν γίνουν ας γινόντουσαν. Αν γίνουν ας μην γινόντουσαν. Δηλαδή; Ο ποιητής σηκώνει τα χέρια. Ειμαστε με όλους αλλά κανείς δεν θα καταλάβει με ποιους είμαστε. Δεν υπάρχει το σθένος μιας καθαρής τοποθέτησης. Ρωτάω τους συμπαθείς φίλους της ηγετικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ. Υπαρχει έστω και μια περίπτωση να είμασταν στη Κυβέρνηση και να είχαμε επιτρέψει αυτές τις πορείες σε συνθήκες επιδημίας; Καμία. Αφ’ενός γιατί αυτό θα έπρεπε να κάνουμε και αφ’ετέρου γιατί Υπουργός θα ήταν ο Μιχάλης.

Και για να μην μου πείτε ότι δεν έχω άποψη. Καθαρά και ξάστερα. Όποιος συμπράξει στο να γίνουν οι πορείες διαπράττει έγκλημα κατα των πολιτών. Δεν διαπράττει πολιτικό ατόπημα. Διαπράττει έγκλημα. Αρμοδιότητας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ακούω με απόλυτη ψυχρά κάποια συνταγματική επιχειρηματολογία. Έλεος. Η αξία του ανθρώπου δηλαδή η ζωή του είναι « η πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας». Αυτό ορίζει το Σύνταγμα ως θεμέλιο της άσκησης όλων των άλλων ατομικών δικαιωμάτων. Eκεί αρχίζει και τελειώνει η νομική συζήτηση. Αναλογικότητα; Ασφαλώς. Τι αναλογικότητα όμως με 72 νεκρούς 2000 νοσηλευόμενους και 3000 κρούσματα ημερησίως.Τι αναλογικότητα όταν εξαντλούνται οι κλίνες. Τι ακριβώς υποστηρίζετε;

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Κεντροαριστερά; … Δηλαδή;, του Πάνου Μπιτσαξή
Το Ποτάμι τελείωσε. Ζήτω το Ποτάμι;, του Αναστάση Περράκη
Ηλίας Καραβόλιας
Το κουδούνι του Έθνους, του Ηλία Καραβόλια

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.