Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

Φώτης Χατζηδιάκος: “Ύποπτοι καταμερισμοί του ΕΣΠΑ από τον κο Χατζημάρκο για να κερδίσει τις εντυπώσεις. Και δεν υπογράφει ό,τι οφείλει στο Δήμο Ρόδου για το Ροδίνι”

Spread the love

Το 1 εκ. ευρώ που δικαιούται να πάρει ο Δήμος Ρόδου για το Ροδίνι, είναι χρήματα του  ΕΣΠΑ που φρόντισα εγώ ο ίδιος επί θητείας μου ως Αντιπεριφερειάρχης να μείνουν στο ταμείο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Με αφορμή την καθυστέρηση έγκρισης του ποσού του 1 εκ ευρώ που έχει πιστωθεί για λογαριασμό του Δήμου Ρόδου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την ανάπλαση του Πάρκου Ροδινιού , ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22ας Φεβρουαρίου 2019, ενημέρωσε ότι έχει ήδη αποστείλει επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο ο οποίος καθυστερεί να φέρει το θέμα προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ενώ με ψυχραιμία ανέφερε:  «Ο κος Χατζημάρκος κάνει προεκλογικά ύποπτους καταμερισμούς του ΕΣΠΑ σε  αθλητικές εγκαταστάσεις για να κερδίσει τις εντυπώσεις, καθυστερώντας εσκεμμένα να υπογράψει την εγκεκριμένη πίστωση του 1 εκ ευρώ για την ανάπλαση του Πάρκου Ροδινιού. Για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους: Η θητεία του κου Χατζημάρκου ξεκίνησε με την προίκα της προηγούμενης περιφερειακής αρχής που άφησε ταμείο στον κο Χατζημάρκο  42 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά τα 22 εκ. μαζεύτηκαν από  μένα που ως Αντιπεριφερειάρχης φρόντισα από έργα των Δημοσίων Ακινήτων, από άντληση πηγών να μαζευτούν χρήματα ώστε να προωθηθούν ως εξής: το 55% για έργα στον ενιαίο Δήμο Ρόδου, το 15% στην Επαρχία Κω, το 15% στην Επαρχία Καλύμνου, το 15% Επαρχία Καρπάθου.

Το 1 εκ. ευρώ που δικαιούται να πάρει ο Δήμος Ρόδου για το Ροδίνι, του οποίου τις εργασίες έχουμε ξεκινήσει και υπάρχουν και οι μελέτες ήδη κατατεθειμένες, δεν είναι χρήματα από τον κο Περιφερειάρχη Γιώργο  Χατζημάρκο, αλλά από το ΕΣΠΑ που φρόντισα εγώ ο ίδιος επί θητείας μου να μείνουν στο ταμείο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.  Ακολουθώ το δρόμο της ευγένειας και στέλνω επιστολή στον κο Χατζημάρκο με την  γλώσσα της ευπρέπειας, ζητώντας άμεσα να εκταμιευθεί η πίστωση στο Δήμο Ρόδου για το πάρκο Ροδινιού. Το ότι ο  κος Χατζημάρκος επιλέγει να χρηματοδοτεί μέσω ΕΣΠΑ χλοοτάπητες και αθλητικές εγκαταστάσεις χωρίς να γνωρίζει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, παραπέμπει στην τακτική των παραγοντοπαραγοντίσκων που δεν ευνοούν  τον τόπο και τους πολίτες. Εμείς έχουμε μάθει να συνεργαζόμαστε με εντιμότητα και αξιοσύνη. Με τη δική μου αξιοσύνη ο κος Χατζημάρκος διαχειρίζεται τόσο μεγάλο ΕΣΠΑ».

Ρόδος, 22 Φεβρουαρίου 2019, Δημοτικό Συμβούλιο

SHARE
RELATED POSTS
Το ραντεβού της στιγμιαίας ανοησίας με την εγκληματική ανευθυνότητα, του Κυριάκου Κυριακούλη
Με τους…πελεκάνους του Σμόλικα, της Μαρίας Καρχιλάκη
Η εσωτερική υποτίμηση ως εντολή των Αγορών, του Ηλία Καραβόλια

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.