Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

Ειρήνη Τόλιου: “Με τον Φώτη Χατζηδιάκο για την ολοκλήρωση-αναστήλωση του Ιπποτικού Ναυαρχείου Ρόδου που στεγάζει τα Αρχεία του Κράτους”

Spread the love

«Μια ευγενική και δραστήρια νέα γυναίκα, παθιασμένη με την ιστορία της Δωδεκανήσου, ταγμένη στην προστασία του ιστορικού μας και πολιτιστικού πλούτου, με ξεκάθαρη προτεραιότητα την ανάδειξη της μοναδικότητας της Ρόδου, θα βρίσκεται μαζί μας στην επόμενη θητεία.

Ειρήνη Τόλιου σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη».
Φώτης Χατζηδιάκος

▸ «Αγαπητέ Δήμαρχέ μας, Φώτη Χατζηδιάκο

Η προσφορά και ο αγώνας για το τόπο μας είναι δεδομένη. Ως Προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους Νομού Δωδεκανήσου υπηρετώ τον πολιτισμό με γνώση και αγάπη. Οφείλω να συνεχίσω το έργο μου δίπλα σου και να συμπορευτώ με στόχο την ολοκλήρωση και αναστήλωση του ιστορικού μνημείου του Ιπποτικού Ναυαρχείου στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου για τη φύλαξη, διάσωση και παράδοση στις επόμενες γενιές του μοναδικού διασωθέντος παγκοσμίως ιστορικού θησαυρού που αποτελεί έδρα της διεθνούς ερευνητικής κοινότητας των επισκεπτών και προβάλει παγκοσμίως τη Ρόδο.

Σ’ ευχαριστώ για την ιδιαίτερη τιμή να συμμετέχω στον ανεξάρτητο συνδυασμό, Ρόδος Δύναμη Πολιτών στις αυτοδιοίκητες εκλογές την 26 Μαΐου 2019».

Με εκτίμηση,
Ειρήνη Τόλιου

▸ Βιογραφικό

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κάλυμνο. Αποφοίτησε από το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης, εργάστηκε επί 7 έτη στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Τεκμηρίωσης στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε. και 4 συνεχόμενα έτη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Διορίστηκε στα Γενικά Αρχεία του Κράτους στο Παλαιό Ψυχικό το 2007 και μετατέθηκε στα Γενικά Αρχεία Νομού Δωδεκανήσου όπου από το 2010 υπηρετεί ως Προϊσταμένη. Στη πολυετή θητεία της αισθάνεται  χρέος της, την ανάδειξή  του ιστορικού και πολιτιστικού πλούτου στη διεθνή κοινότητα διοργανώνοντας εκθέσεις, ομιλίες και δράσεις σε συνεργασία με ελληνικά και διεθνή πανεπιστήμια, φορείς και ιδρύματα. Πρόσφατα συνεργάστηκε με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και την Ελευθερία φέρνοντας στο Φως ιστορικούς θησαυρούς, μοναδικούς στον κόσμο, κατά γενική ομολογία των ερευνητών. Μεγάλη τιμή με παγκόσμια προβολή αποτέλεσε για τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα η συνεργασία με το Μουσείο Ολοκαυτώματος της Ουάσιγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, που εξουσιοδοτείται απ’ ευθείας από το Αμερικανικό Κογκρέσο. Αυτή τη χρονική περίοδο ολοκληρώνει μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι παντρεμένη με τον Οδοντίατρο Δρ. Στέφανο Τόλιο και έχουν μία κόρη.

ΜιλαμεΜεΕργα #ΡοδοςΔυναμηΠολιτων #Rhodes2019  #FotisChatzidiakos #EiriniToliou

SHARE
RELATED POSTS
Ο “Άγιος Απόκληρος”, του Σπύρου Ντασιώτη
Απάντηση Γερονικόλα για τη διαγραφή του από τη ΝΔ: “Συντάσσομαι με τον ηθικό άνθρωπο Μ.Γλυνό, η ΝΟΔΕ γνωρίζει ότι εκ παραδόσεως ανήκουμε στη ΝΔ. και αυτό δεν παραγράφεται”
“Ημέρα της Μητέρας για … σφουγγάρισμα”, του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.