Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Φώτης Χατζηδιάκος: Σχολικά ΣΔΙΤ – « Αυτή η δημοτική αρχή «δεν έχει ούτε ιερό, ούτε όσιο» και συνεχίζει να κοροϊδεύει τους δημότες.

Spread the love

Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος είναι Ποινικολόγος και διετέλεσε Δήμαρχος Ρόδου της θητείας 2014-2019. Έχει υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση 20 χρόνια και ως Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου.  Είναι επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Ρόδος δύναμη Πολιτών”

Ρόδος 03 Μαΐου 2022

 Σχολικά ΣΔΙΤ – «Κάλιο αργά παρά ποτέ»!!! Αυτή η δημοτική αρχή «δεν έχει ούτε ιερό, ούτε όσιο» και συνεχίζει να κοροϊδεύει τους δημότες.

Ανάμεικτα συναισθήματα μας προκαλεί η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής για τα σχολικά ΣΔΙΤ. Αφενός ικανοποίησης, αφετέρου αγανάκτησης.

Ικανοποίηση διότι επιτέλους ξύπνησε, έστω και μετά από τρία χρόνια άρνησης, αδιαφορίας και καθυστέρησης, για να προχωρήσει την διαδικασία και να καλέσει τον τεχνικό σύμβουλο που είχε επιλεγεί επί θητείας μας, να καταθέσει τη διακήρυξη και να προχωρήσει επιτέλους η υλοποίηση της κατασκευής των έντεκα (11) νέων σχολικών συγκροτημάτων και δύο κλειστών γυμναστηρίων (Αρχαγγέλου και Αφάντου) με την διαδικασία των ΣΔΙΤ (σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα).

Αγανάκτηση, διότι δεν έχουν «ούτε ιερό, ούτε όσιο» και καμαρώνουν χαμογελαστοί στη φωτογραφία με τον μελετητή που επί 3 χρόνια αρνιόταν να συναντήσουν, επειδή τον είχε επιλέξει η προηγούμενη δημοτική αρχή. Βέβαια δεν μας έχουν συνηθίσει, ούτε περιμέναμε να κάνουν κάποια αναφορά σ΄ αυτούς που από το 2017 είχαν την ιδέα, έλαβαν τις αποφάσεις, έκαναν μελέτη αξιοποίησης 11 ακινήτων του δήμου για κατασκευή νέων σχολείων. Ούτε τους αφήνει το κόμπλεξ και η ανασφάλεια τους, να αναφέρουν ποιός πηγαινοερχόταν από τα υπουργεία για να πείσει 5 υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης να εκδώσουν στις 25 Οκτωβρίου 2018 την κοινή απόφαση για την ένταξη αυτών στα ΣΔΙΤ.

Αύριο στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής θα εγκρίνουν την διακήρυξη των 140 σελίδων που είναι έτοιμη εδώ και τρία χρόνια, για να βγάλουν ακόμη ένα δελτίο τύπου και να κοροϊδέψουν και πάλι τους δημότες. Όμως αν δεν προχωρήσουν άμεσα και στην διαδικασία της πρόσληψης εξειδικευμένου οικονομικού και νομικού συμβούλου, θα καθυστερήσουν ακόμη άλλα 3 χρόνια.

Για την αποκατάσταση και μόνο της αλήθειας παραθέτουμε χρονολογικά τις σχετικές αποφάσεις του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου και της διυπουργικής που εντάσσει το έργο.

1)Υπ΄αριθμ. 917 και 928/5-11-2017 αποφάσεις Δ.Σ για υποβολή αιτήματος και πρόσληψη εξωτερικού συνεργάτη υποστήριξης της πρότασης.

2)Υπ΄αριθμ. 1064/19-12-2017 απόφαση Δ.Σ. για υποβολή ολοκληρωμένης πρότασης στο Υπουργείο Οικονομίας.

3)Υπ΄αριθμ 38/25-10-2018 απόφαση της διυπουργικής επιτροπής (5 υπουργών) που εγκρίνει την πρόταση.

4)Υπ΄αριθμ. 263/2-7-2019 απόφαση Δ.Σ. πρόσκλησης τεχνικού συμβούλου για υποβολή προσφορών μέχρι 31-7-2019 και αποσφράγιση προσφορών την 5-8-2019.

Την 1η Σεπτεμβρίου 2019 που ανέλαβε η σημερινή δημοτική αρχή έβαλε το φάκελο των ΣΔΙΤ στην ντουλάπα, όπως και όλα τα άλλα έργα (π.χ. περιμετρική, νέα λαϊκή αγορά, ρύθμιση κυκλοφοριακού με μονοδρόμιση πέριξ της μεσαιωνικής πόλης, κ.α.) και τον ανέσυρε προχθές μετά την αντίδραση της ομάδας μπάσκετ Αρχαγγέλου και την δική μας παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο. Τι άλλο να περιμένει κανείς από αυτή τη δημοτική αρχή;;;

Φώτης Χατζηδιάκος

τ. δήμαρχος Ρόδου

Υ.Σ.1. Άραγε, ο δήμαρχος κατάλαβε επιτέλους, αυτό που του εξηγήσαμε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο; Ότι δηλαδή ο δήμος δεν επιβαρύνεται ούτε ένα ευρώ, ούτε τόκους, ούτε αυξημένα επιτόκια, για την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου Αρχαγγέλου, αφού το Υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνει το κόστος κατασκευής και συντήρησης του για τα 25 χρόνια.

Υ.Σ.1. Οι φίλοι μας από την ομάδα μπάσκετ του Αρχαγγέλου, που λοιδορούσαν τον Χατζηδιάκο όταν τους διαβεβαίωνε ότι το κλειστό Αρχαγγέλου θα γίνει σίγουρα με ΣΔΙΤ, αντιλήφθηκαν τώρα ότι οι υποσχέσεις για την χρηματοδότηση του κλειστού μέσω της Γ.Γ. Αθλητισμού και τα σχέδια που τους παρουσίασε ο κ. Αυγενάκης, ήταν «έπεα πτερόεντα» ή «λόγια του αέρα», όπως λένε στον Αρχάγγελο;

SHARE
RELATED POSTS
b598a5c1-108a-47d6-b4e7-2f30c302499c.jpg
Ρεκόρ συμμετοχών στον 3ο Διεθνή Μαραθώνιο της Ρόδου! Φωτογραφικό υλικό
Εσπερίδα για την Ψυχική Υγεία από την ΠΑΝΑΚΕΙΑ στο Mediterranean Σάββατο 13 Οκτ.
“Φυλάξασθαι χρέος” για την ακριτική Δωδεκάνησο, του Φώτη Χατζηδιάκου [Δήμαρχος Ρόδου]

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.