Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Φώτης Χατζηδιάκος: πού δόθηκε το 1,6 εκ. του ΠΡΟΤΟΥΡ και άλλες διευκρινίσεις, δώστε μας, κ. Κολιάδη!

Spread the love

Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος είναι Δικηγόρος και διετέλεσε Δήμαρχος Ρόδου της θητείας 2014-2019. Έχει υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση 20 χρόνια και ως Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου.  Είναι επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Ρόδος δύναμη Πολιτών”

Ρόδος 10 Νοεμβρίου 2021.

Προς τον πρόεδρο του Οργανισμού Προώθησης Τουρισμού Ρόδου (ΟΠΡΟΤΟΥΡ) κ. Αλέξανδρο Κολιάδη.

Κοινοποίηση: Στον Πρόεδρο του Δ.Σ. δήμου Ρόδου κ. Μιχ. Σοκορέλο.

κ. Πρόεδρε του ΟΠΡΟΤΟΥΡ,

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, ενημερωθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης ότι «Ο ΠΡΟΤΟΥΡ αναγεννήθηκε από την «τέφρα» του!». Η είδηση αυτή και οι δηλώσεις σας, όπως και οι δηλώσεις των λοιπών εκπροσώπων του τουρισμού μας γέμισαν ικανοποίηση, αν αναλογιστούμε την πολεμική που είχε δεχθεί η προηγούμενη δημοτική αρχή, προκειμένου «να μπεί λουκέτο στον ΟΠΡΟΤΟΥΡ». Με την ίδια ικανοποίηση χαιρετίζουμε και την αυτόνομη προβολή της Ρόδου με ξεχωριστό περίπτερο στην μεγάλη έκθεση τουρισμού στο Λονδίνο (WTM). Βέβαια εδώ να υπενθυμίσω ότι πριν μερικά χρόνια κάποιοι πανηγύριζαν που «έβαζαν ταφόπλακα στον ΟΠΡΟΤΟΥΡ» προκειμένου να διαφημίζεται η Ρόδος μαζί και ισότιμα με όλα τα άλλα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, με ή χωρίς “brand name”, σε ενιαίο περίπτερο.

Τι άλλαξε άραγε τώρα και ποιος «ούριος άνεμος φύσηξε», ώστε η ναυαρχίδα του τουρισμού της Ελλάδας να προβληθεί ξανά χωριστά από τα άλλα νησιά του Νότιου Αιγαίου, ίσως δεν θα το μάθουμε ποτέ.

Όμως, επειδή όσοι διαχειρίζονται δημόσιο (εν προκειμένω δημοτικό) χρήμα, έχουν υποχρέωση να πράττουν τον απολογισμό τους και να ενημερώνουν τους δημότες που πληρώνουν, πώς και σε ποιους διατέθηκαν τα ψηφισθέντα ΟΜΟΦΩΝΑ από το δημοτικό συμβούλιο κονδύλια για την προβολή του νησιού, σας καλούμε να ενημερώσετε τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου με ποία κριτήρια και σε ποιούς διατέθηκε το ποσό του 1.600.000 ευρώ με το οποίο χρηματοδοτήθηκε ο ΟΠΡΟΤΟΥΡ την τελευταία διετία με βάση την τροπολογία επί Υφυπουργίας κ. Μάνου Κόνσολα.

Ειδικότερα, θα παρακαλούσαμε να μας ενημερώσετε με συγκεκριμένα στοιχεία, όπως άλλωστε έχετε υποχρέωση:

1.Αν και με ποια κριτήρια και με τι ποσά ενισχύθηκαν οικονομικά από τον ΠΡΟΤΟΥΡ, τουριστικά πρακτορεία, αεροπορικές εταιρείες ακόμη και τουρ οπερέιτορ που πτώχευσε λίγες μέρες μετά την είσπραξη της μεγάλης οικονομικής χορηγίας του OΠΡΟΤΟΥΡ.

2.Αν ανατέθηκε και πληρώθηκε με μεγάλο χρηματικό ποσό εταιρεία για παροχή υπηρεσιών στον ΟΠΡΟΤΟΥΡ, χωρίς αναζήτηση και εκτίμηση τριών προσφορών από αντίστοιχες εταιρείες του τουριστικού κλάδου;

3.Αν υπογράφτηκε με εκδότη τουριστικών εντύπων, σύμβαση εκτέλεσης έργου ή παροχής υπηρεσιών, με απευθείας ανάθεση και μέχρι ποιού ποσού, με ποια κριτήρια και για ποιο σκοπό;

4.Αν από την παραπάνω επιχορήγηση του 1.600.000 ευρώ επιστράφηκαν στην Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου τα χρηματικά ποσά που είχε συνεισφέρει τα προηγούμενα έτη, για τα λειτουργικά έξοδα του ΟΠΡΟΤΟΥΡ (αμοιβές προσωπικού κλπ.) και σε ποιο ποσό ανέρχονται αυτά, και τέλος,

5.Από ποιους πόρους, με ποιο τρόπο και τίνος συνεισφορά καλύφθηκαν τα έτη 2020-2021 οι ανελαστικές δαπάνες του οργανισμού για τις αμοιβές και τις ασφαλιστικές εισφορές του προσωπικού, οι οποίες δια νόμου απαγορεύεται να πληρώνονται από την συνεισφορά του δήμου;

κ. Πρόεδρε, επειδή είναι γνωστή η ευθύτητα του χαρακτήρα σας στο δημόσιο λόγο, είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθείτε στο αίτημα μας για την παροχή στοιχείων και την συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο, για τον απολογισμό διετίας του ΟΠΡΟΤΟΥΡ, πείθοντας τον Πρόεδρο του Δ.Σ., στον οποίο κοινοποιούμε την παρούσα μας, ελπίζοντας ότι σ εσάς τουλάχιστον δεν θα το αρνηθεί.

Φώτης Χατζηδιάκος

επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

«ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»

τέως δήμαρχος Ρόδου

SHARE
RELATED POSTS
Δ.Κ.Πεταλούδων: Σε πλήρη εξέλιξη δύο μεγάλα έργα οδοποιίας του Δήμου Ρόδου στην περιοχή.
Άρση ετοιμορροπίας ακινήτων στη Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου…, του Τέρη Χατζηιωάννου (Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Μ.Π. Ρόδου)
Κάλεσμα Δημάρχου Ρόδου στην πλατεία Δημαρχείου για την Αποκριά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.