ΕΥ ΖΗΝ

Φυτά: από τον κήπο και το μπαλκόνι εντός. Ιδού γιατί…

Spread the love

Τα φυτά εσωτερικού χώρου όχι μόνο θα μεταμορφώσουν το σπίτι  αλλά θα κάνουν καλό και στην ψυχολογία. Από τη μείωση του στρες μέχρι τον καθαρισμό του αέρα, αυτοί είναι οι πέντε λόγοι που αξίζει λίγο πράσινο στον εσωτερικό μας χώρο.

Τα φυτά θα βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα

Σύμφωνα με μελέτη της NASA από το 1989, τα φυτά μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό του αέρα. Οι επιστήμονες εντόπισαν 107 πτητικές οργανικές ενώσεις (VOC) που υπήρχαν στον διαστημικό σταθμό Skylab, οι οποίες είχαν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Ανακάλυψαν επίσης ότι ορισμένα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να εξαλείψουν αυτές τις χημικές ουσίες από τον αέρα του γραφείου (ή του σπιτιού), καθαρίζοντάς τον ουσιαστικά.

Τα φυτά επιδρούν στην ψυχολογία, καταπολεμώντας το στρες

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που νιώθουν μεγάλη πίεση και άγχος την ώρα που δουλεύουν. Με δεδομένη την τρέχουσα πολύ δύσκολη φάση που διανύουμε το στρες είναι πολύ πιθανό να ενισχύεται. Σε έρευνα που διεξήχθη από το Washington State University, οι επιστήμονες χώρισαν τους εργαζόμενους σε δύο ομάδες και τους έβαλαν να ολοκληρώσουν χρονομετρημένα task με τη χρήση υπολογιστή. Τα δωμάτια που δούλεψαν ήταν με ή χωρίς φυτά. Στην περίπτωση που υπήρχαν φυτά, οι συμμετέχοντες ήταν πιο παραγωγικοί, είχαν λιγότερο στρες και χαμηλότερη αρτηριακή πίεση.

Μειώνουν την πιθανότητα ασθένειας

Τα φυτά εσωτερικού χώρου θα κρατήσουν μακριά τα έντομα. Επίσης, Νορβηγοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα περιστατικά ασθένειας σε γραφεία με φυτά ήταν λιγότερα κατά 60%, σε σχέση με τα γραφεία που δεν είχαν καθόλου φυτά εσωτερικού χώρου.

Θα σας κάνουν πιο παραγωγικούς

Ένα φυτό δεν θα βοηθήσει να νιώσετε μόνο πιο χαλαροί, αλλά και πιο αποτελεσματικοί. Ερευνητές του University of Exeter ανακάλυψαν ότι τα φυτά θα μπορούσαν να αυξήσουν την παραγωγικότητα σας κατά 15%.

Θα ενισχύσουν την αίσθηση άνεσης

Όταν τα επίπεδα υγρασίας σε έναν εσωτερικό χώρο πέσουν κατά πολύ, τότε είναι πιθανή η υποτονικότητα. Τα φυτά μπορούν να βοηθήσουν και σε αυτό. Θα αυξήσουν την υγρασία (σε επιθυμητά επίπεδα) για να νιώσετε άνετα και όμορφα.

SHARE
RELATED POSTS
Χριστούγεννα στα Εκπαιδευτήρια “Ροδίων Παιδεία” – Πρόγραμμα εκδηλώσεων
ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου: Το “Δέντρο της Αγάπης” μας περιμένει!
Στην υγεία σας!, του Στράτου Καραγαβριηλίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.