Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Υπ’ όψιν του ΕΣΡ, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Είναι κάποιες ώρες που η τηλεόραση δείχνει στους θεατές εκτός από ‘φθηνά’ προγράμματα, και τον…εκπαιδευτικό χαρακτήρα της. Έχω κατά νου τις απίστευτα ενοχλητικές εικόνες αργά από ιδιωτικό κανάλι πολύ υψηλής τηλεθέασης, που δείχνει ημίγυμνες δήθεν καλλονές (όλες με το ίδιο όνομα!) να λικνίζονται και να ψιθυρίζουν πρόστυχα υπονοούμενα –προς άγραν τηλεφωνικής πελατείας βεβαίως- έναντι υψηλού κόστους για όποιον παρασυρθεί και τηλεφωνήσει προκειμένου να απολαύσει…κασέτα! Είναι ντροπή. Είναι μια φάμπρικα την οποία έχει αντιληφθεί εδώ και…αιώνες επαρκώς το ΕΣΡ αλλά ποιεί σιγή ασυρμάτου άγνωστο γιατί.

Από την άλλη, να χαιρετίσω την πολιτιστική εκπομπή της ΕΡΤ2 «Κείμενα και συγγραφείς», κάθε Δευτέρα σε ‘ανθρώπινη’ βραδινή ζώνη προγράμματος. Χθες, για παράδειγμα, η εκπομπή τίμησε τον λόγιο, θεατράνθρωπο, κριτικό και εκπαιδευτικό Κώστα Γεωργουσόπουλο με ωραίο πορτρέτο. Την προηγούμενη εβδομάδα, την ‘ίδια ώρα, τηλεοπτικό κανάλι (μέσω της ίδιας εκπομπής) εδέησε επιτέλους να παρουσιάσει στους τηλεθεατές έναν πολύ αξιόλογο ποιητή της λεγόμενης γενιάς του’70. Τον σπουδαίο (και) πανεπιστημιακό Νάσο Βαγενά με ομιλητές ανθρώπους που γνώριζαν το θέμα και κατέθεσαν εξαιρετικές απόψεις για τον τιμώμενο, αλλά και τον ίδιο τον Δραμινό ποιητή να πλουτίζει τη γνώση μας με εξαίσιο λόγο για την λογοτεχνία και την τέχνη του.

Πρόταση: αν το ΕΣΡ θέλει να σεβαστεί το έργο που του έχουν αναθέσει, ας κάνει μια προσπάθεια ως ανεξάρτητη Αρχή ήθους (δύσκολη σίγουρα…) χρεώνοντας πρόστιμο για τα πρόστυχα και πονηρά μεταμεσονύκτια σποτάκια, που απευθύνονται αποκλειστικά σε ‘ιδιώτες’ (από το αγγλικό idiot!), και τα χρήματα να  προσφέρονται –με την μορφή μπόνους- σε εκπομπές που τιμούν την πνευματική ζωή του τόπου και στους δημιουργούς οι οποίοι εργάζονται με υπευθυνότητα και παράγουν σωστό έργο.

ΥΓ: Αν και μετά από αυτό –αν συμβεί- η πονηριά συνεχιστεί, θα σημαίνει απλά πως «είναι πολλά τα λεφτά» μάστορα!

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

SHARE
RELATED POSTS
Μου αρέσει να μαθαίνω και να αλλάζω, του Κωστή Α.Μακρή
Τρώγε λάδι κι έλα στο star tv το βράδυ, του Δημήτρη Κατσούλα
Κουβέντα σε δρόμο της Ναζαρέτ! (Talk on a Nazaret road!), του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.