Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική Πρόσωπα - Αφιερώματα

Υπερκομματική η “Συμμαχία Ν.Αιγαίου”, σεμνός και μετρημένος ο κος Μανώλης Γλυνός. Ό,τι ταιριάζει σ’έναν ευλογημένο τόπο, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Τζίνα Δαβιλά

Θυμάμαι στις εκλογές του 2009 να καλύπτω ως Ρ/Σ  “Παλμός 99.5” την ΝΔ και τα αποτελέσματα της υποψηφιότητας  του τότε Υπουργού Εξωτερικών κου Γιάννη Βαληνάκη. Ο κος Βαληνάκης, καλός οικοδεσπότης του προεκλογικού του γραφείου, δεν επανεξελέγη με την ΝΔ και εγκατέλειψε και την Πολιτική. Θυμάμαι, όμως, πολύ έντονα να ακούγεται το εξής: “Πλήρωσε το “σεμνά και ταπεινά” του Κώστα Καραμανλή, το οποίο δεν εφάρμοσε”. Πριν από λίγες μόλις ημέρες τον Ιούνιο του 2009 ο κος Βαληνάκης είχε γιορτάσει τα γενέθλιά του σε μεγάλο ξενοδοχείο της Ρόδου και οι πληροφορίες λένε ότι είχε στρώσει ακόμη και κόκκινα χαλιά για να υποδεχθεί τους εκλεκτούς προσκεκλημένους του.

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι όλοι αγάπησαν την πολυτέλεια, λίγοι εκτίμησαν τους ανθρώπους που όντες πολιτικοί κάνουν υπερβολές. Διότι ο ελληνικός λαός έζησε την υπερβολή του και το american dream με τραπεζοδάνεια. Δεν του αρέσει να βλέπει τους πολιτικούς να κάνουν υπερβολές. Γιατί γνωρίζει ότι οι περισσότεροι πολιτικοί δεν θέλουν να είναι ένας από τον λαό. Ίδετε Τσοχατζόπουλο λ.χ., Πολάκη, Κωνσταντοπούλου, Τσίπρα, Καμμένο κ.λπ.

“Στον Αρχάγγελο της Ρόδου τα «μουζώματα» κλείνουν τις αποκριές και υποδέχονται την Σαρακοστή. Ένα όμορφο έθιμο που περνάει από γενιά σε γενιά”, γράφει στη σελίδα του ο Υποψήφιος Περιφερειάχης Ν.Αιγαίου κος Μανώλης Γλυνός. Αυθεντικά γελαστός, χαρούμενος, χωρίς αλαζονεία, χωρίς ελιτισμό, χωρίς φτηνά κίνητρα, δίνει εγκάρδιες ευχές και παίρνει εκτίμηση και αγάπη. Του αξίζει γιατί με απλότητα, ειλικρίνεια και εντιμότητα πορεύτηκε στη ζωή του, με απλότητα, ειλικρίνεια και εντιμότητα πορεύτηκε στην επιστήμη του,  με απλότητα, ειλικρίνεια και εντιμότητα πορεύτηκε και στην αυτοδιοίκηση ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για είκοσι χρόνια. Δεν μοιράζει επιταγές , όπως λένε οι πολίτες, (Σημ: σας παρακαλώ, αγαπητές και αγαπητοί, μην με καλείτε για να μου πείτε τα αίσχη που σας συμβαίνουν… αν αυτό συμβαίνει, φωτογραφήστε τους υποψήφιους που σας δωροδοκούν με επιταγές, σας εκβιάζουν, σας απειλούν, καταγγείλετέ τους στον κο Εισαγγελέα…δεν κινδυνεύετε. Κι εγώ δέχομαι απειλές, αλλά έχω φροντίσει να γνωρίζουν εκείνοι που πρέπει τι μού συμβαίνει  …).

Ο κος Γλυνός δεν υπόσχεται αυτό που δεν μπορεί να κάνει διότι μπαίνει στη θέση του νησιώτη με συναίσθημα, ευγένεια και μαχητικότητα για το δίκαιό του. Διαθέτει μέχρι ώρας ψηφοδέλτιο υποψηφίων με εγνωσμένη αξία, ακεραιότητα, αξιοπιστία, δυναμική, εντιμότητα και δίνει τον έντιμο αγώνα του για το τιμόνι της Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ακούει προσεκτικά, καταγράφει την ανυπαρξία έργων της παρούσας Περιφερειακής Αρχής σε καίριους τομείς λ.χ. Υγεία, Καθαριότητα, Υποδομές, εξαιρώντας την γαστρονομία όπου απεδείχθη πρωταθλήτρια -σπουδαίος τίτλος… συνειρμικά μού έρχεται η παροιμία “κάποιο λάκκο έχει η φάβα…”, αδυνατώ να ερμηνεύσω τον παραλληλισμό… λόγω Σαρακοστής θα είναι!

Ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος ανακοινώνοντας τις προάλλες το πρόγραμμα των καρναβαλιών στο νησί, έκανε λόγο για “καμουζέλες” που θα τις συναντήσουμε μετά το Τριώδιο. Χαίρομαι βαθιά, ούσα κατ’επιλογήν νησιώτισσα (έλκω καταγωγή απ΄την Αρκαδία), που ο κος Γλυνός δεν υπήρξε πολιτικός καρνάβαλος κανενός κόμματος, κανενός πολιτικού αρχηγού, καμιά ομάδας. Η στήριξη που λαμβάνει από τους πολιτευτές, τους Αρχηγούς κομμάτων, τους Προέδρους Συλλόγων και Φορέων είναι αυστηρά προσωπική και όχι κομματική. Εδράζεται στην εκτίμηση και μόνο.

Όπως και η ψηφοδοσία των πολιτών εδράζεται στην εκτίμηση και την εμπιστοσύνη. Και πώς αλλιώς να ψηφίσει ο νησιώτης; Το σκουλήκι που δεν πατάς όταν το συναντάς, το βρίσκεις στο πιάτο σου. Το φίδι που δεν σκοτώνεις, το βρίσκεις στον κόρφο σου.  Μικρός τόπος είμαστε, όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Οι “καμουζέλες” (μασκαράδες στα Δωδεκάνησα) είναι μόνο για το Τριώδιο.  Εκτός αν το πήραμε απόφαση να γίνουμε τσίρκο,  γκάνγκστερ, Αλ Καπόνε. Μα ποιο το νόημα; Ακόμα και αυτός, ο μεγαλύτερος κακοποιός όλων των εποχών, συνελήφθη και πέθανε παρανοϊκός από ανακοπή καρδιάς.

Ο μέγας Κρητικός έχει γράψει:  «Υπάρχει στον κόσμο τούτον ένας μυστικός νόμος – αν δεν υπήρχε, ο κόσμος θα ‘ταν από χιλιάδες χρόνια χαμένος – σκληρός κι απαραβίαστος: το κακό πάντα στην αρχή θριαμβεύει και πάντα στο τέλος νικάται».

Καλή Σαρακοστή. Με Υγεία και Χαρά!

12 Μαρτίου 2019

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.   

The article expresses the views of the author      

iPorta.gr 

SHARE
RELATED POSTS
Οι γδάρτες, πάντα θα καιροφυλαχτούν, του Δημήτρη Κατσούλα
Καλό μήνα Δεκέμβριο 2020, του Κωστή Α.Μακρή
Aποτελέσματα του Διαγωνισμού σχεδίασης βινιέτας

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.