Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στην Πολιτική

Υπάρχει και μία “άρρωστη” Ελλάδα;, του Γιάννη Πανούση

Spread the love

Ο Γιάννης Πανούσης είναι Καθηγητής Εγκληματολογίας του Παν/μιου Αθηνών

Η ανάβαση προς την κορυφή

Πέρασε ανάμεσα από χιονοστιβάδες

Άνισου αγώνα

Μ.Βλάχου-Καραμβάλη, Ανάβαση

Ακόμα και μέσα στο Χάος και το Φόβο της Πανδημίας δεν έλειψαν απρόκλητες μέχρι τιποτένιες συμπεριφορές μικρών ανθρώπων και μικρότερων πολιτικών.

Το “Τίποτα” επανήλθε στη ζωή μας, ως ατομική και ιδεο-λογική[;] στάση ζωής.

Υπάρχουν διαφόρων ειδών «τίποτα».

—Το οριζόντιο «τίποτα» (Όλα θα ξαναπάνε καλά. Έτσι είναι η ζωή. Ξεβολευτήκαμε τώρα, αλλά πάλι με χρόνους/ με καιρούς πάλι δικά μας θα’ναι…-  Ο κομφορμίστας).

—Το κάθετο «τίποτα» (Δεν αλλάζω γνώμη. Εγώ αποφασίζω για το τι έπρεπε να ισχύει. Οι άλλοι έχουν άδικο… – Ο ξερόλας μεταρρυθμιστής).

—Το σταυρωτό «τίποτα» (Έτσι είναι τα πράγματα αλλά εγώ τα βλέπω αλλιώς γιατί μόνον εγώ ξέρω – Ο μονομανής τεχνοκράτης).

—Το χιαστό «τίποτα» (Διαγράφω και τους μεν και τους δε. Καμία εμπιστοσύνη σε κανέναν… – Ο αγοραφοβικός).

—Το τριγωνικό «τίποτα» (Κρύβομαι σε όποια γωνιά με βολεύει κι αλλάζω κατά περίσταση «υποτείνουσα» – Ο ιδιοτελής αρριβίστας).

—Το τετράγωνο του «τίποτα» (Όλα είναι όφελος. Όλα είναι business. Όλα είναι life-style.Όλα είναι ατομική επιβίωση… – O politically correct όλων των εποχών).

—Το στρογγυλό «τίποτα» (Γύρω – γύρω όλοι κι εγώ στη μέση με μισόλογα – Ο παλάντζας ισορροπιστής).

Οι παραπάνω κατηγοριοποιήσεις επιτρέπουν στον καθένα να τοποθετήσει αναλόγως τους διάφορους πολιτικούς (αρχηγούς, υπαρχηγούς, λοχαγούς, στρατιώτες κ.ο.κ) ή δημοσιογράφους και δημοσιολογούντες περί του Κορονοϊού.

Τα social media έχουν πλημμυρίσει από ανώνυμους εισαγγελείς που βάλλουν κατά παντός ως υπέρτατοι κριτές, οι οποίοι ουδέποτε δέχονται  να κριθούν και οι ίδιοι. Ο Μήτσος και η Κατινούλα τρολάρουν-από τον καναπέ τους- τους δεκάδες επιστήμονες που τρέχουν για να μας σώσουν. Εξέγερση της άγνοιας κατά της γνώσης, μικροκακίες φανατικών, μιζέριες ιδεοληπτικών Άπαντες παραληρούν πιστεύοντας ότι έτσι ασκούν αντιπολίτευση [γιατί δεν πιστεύω πως είναι τόσο αφελείς, ώστε να νομίζουν ότι καταθέτουν έγκυρη επιστημονική άποψη]. Είναι εύκολο να πολεμάς στα τυφλά όλους, ή και να συκοφαντείς τους άλλους (πολλές φορές πολύ πιο ευαίσθητους από σένα). Δυστυχώς το ίδιο ισχύει με κάποιες παραγνωρισμένες μεγαλοφυίες[;] που βγαίνουν στα ΜΜΕ και αναλύουν[;] κάθε είδους αντιεπιστημονικές απόψεις για να θολώσουν τα νερά και να εκδικηθούν έτσι το σύστημα[;] που τους αγνόησε.

Το απαραβίαστο της περηφάνιας, της αξιοπρέπειας και της ανθρωπιάς,  θα τα προστατεύσουμε  χωρίς να παραβιάζουμε την ατομική και κοινωνική ηθική και κυρίως απομονώνοντας όσους πάσχουν εδώ και χρόνια από “κοινωνικό[;] μίσος”.

Τη ζωή μας θα την προστατεύσουμε μαζί μ’ εκείνους που έχουν διδαχτεί να εκτίθενται σε ανιδιοτελείς αγώνες, τους «ελεύθερους και ωραίους», και δε θα την αφήσουμε στα χέρια των εμπόρων της «ελευθερίας» της λούφας, της «ελευθερίας» της (ένοχης) σιωπής και της «ελευθερίας» της τυφλής προπαγάνδας. 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Η εκδίκηση των αμνοεριφίων (επιστημονική ανακοίνωση. Διαδώστε), του Μάνου Στεφανίδη
“Τρομεροί γονείς” – Η παράσταση που θα έκανε υπερήφανο τον Ζαν Κοκτώ, της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά
Στείλτε το παραμύθι σας για την μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου, του Κωστή Α. Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.