Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Των Παθών…, του Γιώργου Αρκουλή

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Περίεργη εβδομάδα μπήκε ήδη από τα ξημερώματα στη ζωή μας, και μακάρι να μην αποδειχτεί για μεγάλο διάστημα «των παθών». Και μάλιστα με απαγορευμένη την κυκλοφορία στους δρόμους, την είσοδο στις εκκλησίες, αλλά αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.

Άλλωστε, ο Θεός είναι παντού (το είπε κι’ ο ιεράρχης: «κάμετε τα σπίτια σας εκκλησίες!) και οι ναοί χτίστηκαν για να μη βρέχονται οι πιστοί (και να πουλάνε την παραγωγή τους οι κηροποιοί πρόσθετε ο θυμόσοφος Μίμης ο Τζιραλής). Είχα διαβάσει σ’ ένα από τα μικρά αφηγηματικά διαμαντάκια του Αντώνη Σουρούνη («Κυριακάτικες ιστορίες», εκδόσεις Καστανιώτη) κάτι που βρίσκω απόλυτα φιλοσοφημένο. Περπατώντας ανάμεσα στους αγρούς ενός μικρού νησιού στις Κυκλάδες, ανακάλυψε ένα πολύ μικρό εκκλησάκι, σχεδόν ίσα με το μπόϊ του ανθρώπου, μπήκε μέσα, άναψε ένα κερί και ένοιωσε μέσα του τη γλύκα της θρησκείας και το Μεγαλείο του Κυρίου, μπροστά στην εικόνα του Εσταυρωμένου. Και μετά σκέφτηκε ότι αυτοί οι μικροί ναΐσκοι ταιριάζουν με την ταπεινότητα της χριστιανοσύνης, ενώ οι μεγάλες εκκλησίες «είναι για τους παπάδες».

Εν πάση περιπτώσει έχουμε υποχρέωση απέναντι ΣΤΗ ΖΩΗ τη δική μας και των δικών μας, να συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις της κυβέρνησης, αν και στην ουσία αυτές  παραπέμπουν σε απολυταρχισμό άλλων εποχών. Κι’ ας προσπαθήσουμε -με την ευκαιρία- να ευθυγραμμιστούμε με λιτή τροφή –Σαρακοστή άλλωστε- ώστε να μέσα από την Κόλαση που μας έχει κυκλώσει ρίχνοντάς μας στα ‘καταφύγια’, να μας φιλτράρει ως καθαρτήριο η υπομονή και να μας οδηγήσει στον παράδεισο, όπως τον έχει ζήσει καθένας μας με τον τρόπο του. Τι άλλο;

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Οι σχιζοφρενείς δολοφόνοι με τις ντομάτες, του Αλέξανδρου Μπέμπη
«Με το χαμόγελο στα χείλη», του Γιώργου Αρκουλή
Ύπνος με βάρδια στην Τριφυλία…, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.