ΕΥ ΖΗΝ Πρόσωπα - Αφιερώματα

Το σπίτι του George Michael στο Ηνωμένο Βασίλειο [Photos]- George Michael house at United Kingdom, by Yannis Arapakis

Spread the love

Στις 25 Δεκεμβρίου 2016 πέθανε ένας από τους  πιο ταλαντούχους διεθνείς τραγουδοποιούς, ο George Michael. Κυπριακής καταγωγής από την πλευρά του πατέρα του και Άγγλος από την μεριά της μητέρας του ο Τζωρτζ Μάϊκλ γεννήθηκε το 1963 στις 25 Ιουνίου στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου ο πατέρας του ως μετανάστης είχε δημιουργήσει εστιατόριο, ενώ η μητέρα του ήταν χορεύτρια. Στο σχολείο γνώρισε τον Andrew Ridgeley με τον οποίο ίδρυσε τους Wham , δίδυμο που επιβλήθηκε στις μεγαλύτερες επιτυχίες της δεκαετίας του ’80. Μετά από την επιτυχία του “Last Christmas”, “Careless Whispers”, “Where did your heart go?”, o George Michael ακολούθησε μοναχικό δρόμο κάνοντας συμβόλαιο με την Sony, εταιρεία με την οποία πρώτος καλλιτέχνης, ίσως και μοναδικός στην ιστορία της εταιρείας, έφτασε στα δικαστήρια προκειμένου να απαλλαγεί από το δεσμευτικό συμβόλαιο της δεκαπενταετίας, μιας και η Sony αρνείτο να ηχογραφήσει τα τραγούδια που έγραφε ο Τζωρτζ επιμένοντας σε αυτά που η ίδια ήθελε , δηλαδή ποπ και ελαφρά. Ο George  θεωρώντας ότι τον προσβάλλει η απαξιωτική συμπεριφορά της εταιρείας προς την προσωπικότητα και την καλλιτεχνική δημιουργία του, ζήτησε την ρήξη και λήξη του συμβολαίου, γεγονός που επικροτήθηκε από πολλούς, θαυμάστηκε ακόμα περισσότερο, χωρίς ωστόσο το Δικαστήριο να δικαιώσει τον George, παρ’όλο που κατάφερε στην Sony τεράστιο πλήγμα. Ακόμα και σήμερα οι υπεύθυνοι τςη εταιρείας αναγνωρίζουν το δίκαιο του Τζωρτζ να απαλλαγεί από ένα συμβόλαιο δουλικό, που βόλευε μόνο την εταιρεία και προσέβαλε τους καλλιτέχνες.

Η σχέση του με τον σχεδιαστή μόδας Anselmo Felepa ήταν η αποκορύφωση της προσωπικής του αποδοχής ότι είναι ομοφυλόφιλος και ο έρωτας τους διήρκησε μέχρι την ασθένεια και τον θάνατο του Ανσελμο από Έιτζ. Ωστόσο, σε προηγούμενη ομολογία του στα 19 του σε μια από τις αδελφές του ότι είναι αμφισεξουαλικός, εκείνη τον συμβούλευσε να μην το ομολογήσει κάπου και κυρίως στην οικογένεια. Οι δύσκολες ημέρες της ασθένειας του Ανσέλμο που νοσηλευόταν στη Βραζιλία έφεραν δυστυχία στον Τζωρτζ, ο οποίος μετά τον θάνατό του απομακρύνθηκε από την δημόσια και καλλιτεχνική του ζωή σχεδόν μια εξαετία. Επέστρεψε με ένα σπουδαίο τραγούδι που ένοιωσε ότι τον τον απελευθέρωνε από τον πόνο και τον ξαναέβαζε στην καλλιτεχνική του δημιουργία.

Αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από δημοσιογράφους οι οποίοι τον ειρωνεύονταν γιατί απέκρυψε την σεξουαλικότητα του ενώ ο Μάικλ τους απαντούσε αφοπλιστικά “συγγνώμη που δεν σας ενημέρωσα εγκαίρως, αλλά δεν με ρωτήσατε κιόλας”. Ο ίδιος έχει ομολογήσει ότι “δεν υπάρχει καμία χαρά στον έρωτα, όταν η σεξουαλικότητά σου δεν καλύπτεται με τον τρόπο που ο καθένας μας επιθυμεί” .

Αυθεντικός, ακέραιος ως χαρακτήρας και άνθρωπος, μα πολύ λυπημένος μετά τον θάνατο του Ανσέλμο και τον καρκίνο της Μητέρας του που πέθανε και εκείνη σπέρνοντας απέραντη θλίψη στον Τζωρτζ Μάικλ, ο οποίος πίστευε ότι τον κυνηγούν οι θεοί. Πέθανε ανήμερα τα Χριστούγεννα από ανακοπή καρδιάς. Ασυμβίβαστος και αξιοπρεπής ως καλλιτέχνης, ταλέντο στο χώρο της μουσικής συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους της διεθνούς μουσικής σκηνής και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός από συναδέλφους του, όπως ο David Bowie και η Anny Lennox.

Εδώ η ιστοσελίδα του

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τον αναγνώστη του iPorta.gr Γιάννη Αραπάκη:

Το σπίτι του George Michael  στο Ηνωμένο Βασίλειο – George Michael house at United Kingdom

15 Απριλίου 2018

Ο Γιάννης Αραπάκης είναι αναγνώστης της Πόρτας magazine –  Yannis Arapakis is reader of iPorta.gr magazine

   

SHARE
RELATED POSTS
Στέλλα φύγε…, της Μαρίας Γεωργαλά
Αγία Φωτεινή η Μεγαλομάρτυς Σαμαρείτιδα και Όσιος Πορφύριος Επίσκοπος Γάζης συνεορτάζουν στις 26 Φεβρουαρίου
Χαρούμενο 2020 στην ζεστασιά της “iΠόρτας”!, του Γιώργου Σαράφογλου (by George Sarafoglou)

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.