Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στην Πολιτική

Το παρελθόν διδάσκει, του Νίκου Βασιλειάδη

Spread the love

Σαν σήμερα στις 26 Αυγούστου 1789 ψηφίστηκε η Διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του πολίτη. Ας δούμε λίγο τα δύο πρώτα άρθρα της:

Άρθρο 1

– Οι άνθρωποι γεννιούνται και παραμένουν ελεύθεροι, με ίσα δικαιώματα. Κοινωνικές διακρίσεις γίνονται μόνο με γνώμονα το κοινό συμφέρον.

Άρθρο 2

– Σκοπός κάθε πολιτικής ένωσης αποτελεί η διατήρηση των φυσικών και απαράγραπτων δικαιωμάτων του ανθρώπου. Τα δικαιώματα αυτά είναι η ελευθερία, η ιδιοκτησία, η ασφάλεια και η αντίσταση στη βία.

Τα τελευταία 10 χρόνια η Ελλάδα έζησε και συνεχίζει να ζει την κατάφωρη και εγκληματικά απάνθρωπη καταπάτηση των σπουδαίων αυτών αρχών που μας χάρισε στο παρελθόν ο διαφωτισμός.

Όλες οι ελληνικές Κυβερνήσεις κατά παράβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετέτρεψαν τους Έλληνες σε δουλοπάροικους και ανύπαρκτες ηθικά οικονομικά και κοινωνικά υπάρξεις.

Όλες οι κυβερνήσεις μηδεμιάς εξαιρουμένης.

Καλό είναι λοιπόν να ρίχνουμε και καμιά ματιά στο παρελθόν για να αντικρούσουμε την πραγματική ζοφερή αλήθεια για το μέλλον. Αλλιώς θα παραμείνουμε για πάντα τυφλά και περιφερόμενα ένθεν κακείθεν άβουλα όντα αναζητώντας το λάθος που μας καταδίκασε.

Κάποιοι το είχαν βρει, χρόνια πριν! :

….Οι αντιπρόσωποι του γαλλικού λαού, συγκεντρωμένοι σε Εθνική Συνέλευση, επειδή πιστεύουν ότι η άγνοια, η λήθη και η περιφρόνηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι οι αποκλειστικοί λόγοι της κοινής δυστυχίας και της διαφθοράς των κυβερνήσεων.

( απόσπασμα από την εισαγωγή της Διακήρυξης)

Νίκος Βασιλειάδης

llll.png  

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Τον Αλέξη δεν ξεχνώ, της Τζίνας Δαβιλά
picture-383-1415521376.jpg
Ομοιότητες και διαφορές της λίστας Βαρουφάκη με το Μνημόνιο, του Γιώργου Παππού
Το ριζότο του Αλέξη…, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.