Ανοιχτή πόρτα

Το μετρό των Εξαρχείων, του Δρ Πάνου Καπώνη

Spread the love

Ο Πάνος Καπώνης* είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, τ. Επ. Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών (Φαρμακευτική), ποιητής, συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας  Έχει συγγράψει οκτώ πανεπιστημιακά συγγράμματα φαρμακευτικού δικαίου.Λογοτεχνική ιστoσελίδα : http://logos.caponis.gr.

ΕΞ ΕΠΑΦΗΣ [Π41]

Το μετρό των Εξαρχείων

«…αναταράζομαι στις ορδές των βαρβάρων πατριωτών με τα κόκκινα φέσια », «Μέσα μου βαθιά για σένα» Πυρήνες Υετού, εκδόσεις Γκοβόστης 2021

@PCapon 10-9-2022

Καλημέρα σήμερα Σάββατο. Μήπως θα έπρεπε να σκεφτούν ότι, αντί μετρό στα Εξάρχεια, να βάλουν συγκοινωνία με γαϊδουράκια για την φυσική προστασία του περιβάλλοντος ; Λέω τώρα…

Τα γαϊδούρια όπως λένε είναι ζώα που ζουν σε αγέλη. Και οι αγέλες κινούνται ασταμάτητα. Το ιδανικό λοιπόν είναι να ζει παρέα με άλλα γαϊδουράκια και να μπορεί να μετακινείται. 

Ή όπως είπε και η κυρία Ωραιοζήλη-Τζίνα Δαβιλά πριν την «μεγαλειώδη πορεία της Παρασκευής «Ε, ναι! Εν τέλει, είμαστε όλοι γαϊδούρια».

Όπως συμβαίνει σε κάθε τι στην φύση, όλα όσα έχουν να κάνουν με τα γαϊδούρια, δεν είναι τυχαία. Όλα τα αστικά του χαρακτηριστικά έχουν να κάνουν με την προέλευση του, δηλαδή, προκειμένου να επιβιώσει στην έρημο των πόλεων, όπου αναγκάστηκαν να ζήσουν, βρίσκουν τρόπους και αναπτύσσουν τεχνικές, ώστε να προσαρμόσουν την ζωή τους – δεν έχουν τι άλλο να κάνουν, αφού τα ταΐζουν καθημερινά με «σανό» – ώστε να τα καταφέρουν σε αυτό το δύσκολο αστικό περιβάλλον χωρίς «μετρό», αλλά για να βρουν και μια θέση στην κοινωνία, εκείνων των γαϊδουρινών μεταφορικών υπηρεσιών, χωρίς να ενταχθούν στην εταιρεία «Αττικό Μέτρο», έτσι για την προστασία του περιβάλλοντος που υποστηρίζεται από καπνούς και καμένους κάδους σκουπιδιών, ως όργανα διατηρήσεως της ακεραιότητος της «αστικής» φύσεως.

ΥΓ :  Καμία σχέση δεν έχει το άρθρο με τα συμπαθή τετράποδα , που είναι πολύ ιδιαίτερα ζώα,  κοινωνικά, έξυπνα, γεμάτα περιέργεια, παιχνιδιάρικα και εντυπωσιακά τρυφερά.

SHARE
RELATED POSTS
Ο Τραμπ, η Δικαιοσύνη και η…βαριοπούλα! (Trump, Lady Justice and…the sledgehammer), του Γιώργου Σαράφογλου-by George Sarafoglou
Αφιέρωμα στον Συνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιο στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δ.Κ. Μελισσίων.
Η θεατρικότητα του προσώπου και οι ιστορίες του βλέμματος, του Μάνου Στεφανίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.