Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Το κράτος μισεί τα ΑΜΕΑ;, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

& PANE DI CAPO ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ- ΑΡΧΟΝΤΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

Catering-Συνέδρια-Γάμοι-Βαπτίσεις-Εκδηλώσεις

Απ.Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στ.Διαγόρας)-Ρόδου-Λίνδου (ΙΚΑ)-Λεωφ.Κρεμαστής-Πηγές Καλλιθέας (Μάϊος-Οκτώβριος)

Παγιώθηκε πλέον ως… απαραίτητη είδηση το πότε, δηλαδή σε ποιαν ακριβώς ημερομηνία,  θα καταβάλλονται οι συντάξεις και τα διάφορα επιδόματα σε ευπαθείς ομάδες. Προφανώς, τα ΜΜΕ θεωρούν ότι η εν λόγω αναφορά «καίει» τους δικαιούχους, οι οποίοι –κατά τεκμήριο- την τελευταία εβδομάδα του μήνα βάζουν το χέρι στην τσέπη και πιάνουν μόνο την φόδρα!

Έχουμε, λοιπόν, διαφορετικές ημερομηνίες πληρωμής δικαιούχων, ανά Ταμείο, προκειμένου –λέει ο πονηρός ο υπουργός- να μην υπάρχει συνωστισμός στα ΑΤΜ των Τραπεζών και λοιπές ανοησίες, που συμφέρουν μόνο το κράτος (το οποίο, εν προκειμένω, αγοράζει χρόνο!). Εννοείται ότι «ριγμένοι» είναι μόνιμα οι συνταξιούχοι του λεγόμενου Δημοσίου, στο οποίο έχουν ταχθεί διάφοροι κλάδοι συνταξιούχων, με κυριότερους εκείνων των λεγόμενων «ευγενών Ταμείων», τα οποία, αφού  λεηλάτησαν οι κυβερνήσεις τα αποθεματικά τους, τα ενέταξαν στον ΕΦΚΑ.

Ωστόσο, εκεί όπου το Κράτος έχει αποφασίσει να διαφημίσει την αδιαφορία του, αφορά τις ευπαθείς ομάδες και ΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, δηλαδή το μικρό ποσό που δίνεται σε άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ). Αυτά τα άτομα, με σπέσιαλ κυβερνητική απόφαση, θα δουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό ό,τι δικαιούνται –προσέξτε- την τελευταία ημέρα του Αυγούστου!

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Καλή αρχή…επιτέλους…λέτε;…(“Anti-smoking enforcement”! Is it a thing?), του Γιώργου Σαράφογλου-by George Sarafoglou
Στη Ρόδο ο Α/ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Χριστοδούλου για τον εορτασμό της 7ης Μαρτίου, εντυπωσιασμένος από την ιστορική γνώση του Δημάρχου -Φωτογραφίες
Μαρία Καρχιλάκη
Τα ίχνη του ISIS στην Αθήνα (vid), της Μαρίας Καρχιλάκη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.