Πόρτα στον Κόσμο

Το κουτί και η πειθώ, του Ηλία Καραβόλια

Spread the love

Ο Ηλίας Καραβόλιας είναι Οικονομολόγος  με ειδίκευση Γενικής Θεωρίας και Οικονομικής Πολιτικής. Κατέχει Master of Arts από το European Institute of Philosophical  Anthropology

CATERING-ΣΥΝΕΔΡΙΑ-ΓΑΜΟΙ-ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

                                  ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ 5085133, ΡΟΔΟΣ 2241069007
                                  ΛΕΩΦ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 24, 85104, ΡΟΔΟΣ 2241005085
                                  3Ο ΧΛΜ ΡΟΔΟΥ-ΛΙΝΔΟΥ, 85132, ΡΟΔΟΣ 2241005080
                                  ΒΕΝΕΤΟΚΛΕΩΝ 37, 85132, ΡΟΔΟΣ 2241037957
                                  ΠΗΓΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, 85150, ΡΟΔΟΣ 2241037090

Κάθε κοινωνία έχει την τηλεόραση που της αξίζει. Σχεδόν καθημερινά το γαλλικό ειδησεογραφικό κανάλι LCI έχει βραδυνή εκπομπή με συζητήσεις μεταξύ ειδικών επιστημόνων ( σημ: όχι «ειδικών» της τηλεόρασης) σχετικά με τους εμβολιασμούς στην Γαλλία. Συζητάνε για την υποχρεωτικότητα ή μη και σε ποιούς κλάδους, συζητούν τα νομικά δεδομένα γύρω από το θέμα ενώ συνεχώς στην οθόνη «παίζει»» ο αριθμός των εμβολίων, των κρουσμάτων, των θανάτων.

Οι πολίτες ακούν καταρτισμένους ανθρώπους των επιστημών ( ιατρική, νομική, κοινωνιολογία) να τεκμηριώνουν απόψεις και χωρίς φανατισμό προσπαθούν να εξηγήσουν τα υπερ και τα κατά της συνθήκης των εμβολιασμών ( σημ: Οποιαδήποτε σύγκριση με την ελληνική ειδησεογραφική πραγματικότητα προφανώς απαγορεύεται από την κοινή λογική).

Για να μην διχαστεί μια κοινωνία μεταξύ του κλασικού διλήμματος περί υποχρέωσης και δικαιωμάτων πρέπει η «πολιτική» πειθώ να μην μετατρέπεται σε κυνική βιοπολιτική. Ο σκεπτόμενος πολίτης θέλει να ακούσει σοβαρά επιχειρήματα, δηλαδή να δει σοβαρά μηνύματα στα ΜΜΕ.

Δεν εκπέμπει πολιτισμό η ελληνική τηλεόραση και τα ειδησεογραφικά sites και αυτό σημαίνει ότι δεν εκπέμπεται δημοκρατία. Ένας άγονος δικαιωματισμός διαμορφώνεται και δεν μπορεί να διαβάσει το συλλογικό ασυνείδητο με την έκτακτη συνθήκη (που εύκολα μετασχηματίζεται σε καθεστώς εξαίρεσης).

Η κατάσταση τελικά μετακυλίεται στα social media όπου φυσικά υπερχειλίζει η ημιμάθεια και περισσεύουν οι νευρώσεις…

PANE DI CAPO ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

SHARE
RELATED POSTS
Μαρία Καρχιλάκη
Α. Μαλλιάς: «μήνυμα» η επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα προς τις γειτονικές χώρες, της Μαρίας Καρχιλάκη
“No Intel Inside”!, του Γιώργου Σαράφογλου
Μητροπολίτης Περιστερίου Γρηγόριος: να αρθεί για μια πενταετία η Αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ρωσίας- Μια αποκαλυπτική συνέντευξη για τις ρωσικές ενέργειες

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.