Το σχόλιο της ημέρας

Το κίνημα της πετσέτας, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

•Το κίνημα της πετσέτας, δεν είναι κίνημα εναντίον των επιχειρηματιών. Είναι κίνημα, η πρώτη ενστικτώδης αντίδραση, κατα της κρατικής ανομίας. Αυτης που ξέρει να κρύβεται πίσω από βαρύγδουπα λόγια,όπως οι «σαρωτικοί έλεγχοι»,πίσω από την αέναη «αναρμοδιότητα»,πίσω , «γιατί να το κρυψομεν άλλωστε», από την μικρή, μεσαία και μεγάλη μαφιόζικη διαπλοκή. Αυτή που οταν την παίρνουν χαμπάρι, όταν την διαπομπεύουν παθαίνει κρίση πανικού.

•Ο Δήμος είναι αναρμόδιος. Ετσι είπαν. Μπορεί να κανει μόνο αυτοψίες. Και Γι αυτές σκόμα έχει «υποστελέχωση». Κάνει επομένως την «αυτοψια» όταν τη κάνει και στέλνει έγγραφο στην Αστυνομία. Η Αστυνομία όμως δεν είναι αρμόδια μας είπε η εκπρόσωπος τύπου μια νέα συμπαθής αστυνομικίνα. Μπορεί να κάνει μόνο μήνυση. Για να δικαστεί θέλει 5 χρόνια. Ούτε καν τον αυτοφωράκια δεν μπορεί να πιάσει. Γιατί δεν έχει αποφανθεί η κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου. Οπότε το θέμα φτάνει κάποτε σε αυτή την υπηρεσία. Αλλά δεν μπορεί. Έχει 5 υπαλλήλους για όλες τις Κυκλάδες. Επιπλέον πρέπει να λύσει το υπαρξιακό ζήτημα. Είναι αυτή αρμόδια η μήπως το Λιμενικο ή μήπως η Αρχαιολογία. Άντε λοιπόν και βγαίνει το «πρωτόκολλο απομάκρυνσης η κατεδάφισης». Εκεί ξαναποκτά αρμοδιότητα ο Δήμος. Αλλά δεν έχει μπουλντόζες. Αρμόδια για τις μπουλντόζες είναι η Περιφέρεια. Δεν τελειώνουμε εδώ. Είναι και οι πρόσφυγες .Και με αυτά και με αυτά έρχεται ο χειμώνας και το κρύο. Μας κάνουν πλάκα διαχρονικά. Τρίχες κατσαρές. Έχεις άδεια κύριε; καλώς ευχαριστώ. Δεν έχεις; μάζεψε τα και φύγε τώρα. Κι έρχονται οι πολίτες με τις πετσέτες και ως δια μαγείας αδειάζει η μισή παραλία σε χρόνο dt. Και βγαίνει ο Κωστής Χατζηδ;aκης με έκδηλη νευρικότητα και λέει «Θα γίνουν σαρωτικοί έλεγχοι δεν θα χαριστούμε σε κανέναν.» Σιγά τρομάξαμε.

•Δεν είμαι αιθεροβάμων ή ρομαντικός. Ο τουρισμός είναι βαρειά βιομηχανία θα έχει και ξαπλώστρες .Ιδιαίτερα όταν το Κράτος δεν μπορεί να κρατήσει τις παραλίες καθαρές γιατί κανείς δεν είναι αρμόδιος. Όλα όμως πρέπει να έχουν μια ισορροπία ένα σχεδιασμό τοπικό και ευρύτερο. Δεν μπορεί κανείς να χρεώνει 120 ευρώ το κολύμπι των Ελλήνων με την ταξική μάλιστα διάκριση των πατρικίων που πληρώνουν τις ξαπλώστρες πρώτη σειρά στο κύμα. Και πρέπει να υπάρχουν άφθονες παραλίες όπως τις έφτιαξε η φύση και όχι όπως τις θέλουν οι τοπικές μαφίες. Έχω κι εγώ δικαιώματα που τις ψάχνω. Απεχθάνομαι τη μουροχαυλίαση των οργανωμένων παραλιών.

•Όταν η αντιπολίτευση αναζητά το νόημα της ύπαρξης, τι είμαι, γιατί ζω, πού πάω, κ.λπ. την αντιπολίτευση αναλαμβάνουν τα κινήματα της πετσετας. Θα’ρθουν κι άλλα. Αρχίζει να σχηματοποιείται η αξίωση της νομιμότητας απέναντι στο άνομο Κράτος. Είναι απολύτως υγιές. Η κρατική ανομία πλήττει πρώτα και κύρια τον απλό πολίτη, καθένα από μας. Η αξίωση, δε, αυτή δεν είναι ούτε δεξιά, ούτε κεντρώα, ούτε αριστερή.

SHARE
RELATED POSTS
Το σχόλιο της ημέρας: το μενού των Κινέζων και ο Ηλίας Μαμαλάκης, του Πάνου Μπιτσαξή
Ο Πούτιν, η παρακαταθήκη Αλ Καπονε και το Δράμα των ολιγαρχών, του Πάνου Μπιτσαξή
7 βασικοί κανόνες ζωής – 7 cardinal rules for life

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.