Πόρτα στην Πολιτική

Τι φοβάται ο π. τσάρος;, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Περιμένοντας χθες το μεσημέρι κάπου δωδέκατος στην ουρά για να φτάσω στο ΑΤΜ της Εθνικής (όπου ήταν διαθέσιμη η έρημη σύνταξη) άνοιξα μια εφημερίδα, χωρίς να χρειαστεί να την ξεφυλλίσω. Κατ’ ευθείαν στη σελίδα 19 και σε ένα ωραίο τετρασέλιδο (στην καρδιά του φύλλου), νάτα τα καμάρια μας του πολιτικού τομέα. Βλέπετε, χθες είχε την τιμητική της η δημοσίευση των δηλώσεων του λεγόμενου «πόθεν-έσχες» εκείνων που τους στέλνουμε στο βουλευτήριο με την ψήφο μας, προφανώς για να βγουν πλουσιότεροι (σε πείρα και ιδέες διακυβέρνησης…) Η ματιά μου έπεσε πρώτα στα περιουσιακά που είχε δηλώσει η κυρία Μαρέβα Γκραμπόβσκι με τα μπόλικα ακίνητα, τις καταθέσεις, τα δύο αυτοκίνητα κλπ. Γυρίζοντας βιαστικά σελίδα το μισό πάνω μέρος σελίδα ήταν αφιερωμένο στον Ευρωπαίο μας Παπαδημούλη με τα κάποια εκατομμύρια ευρώ καταθέσεων. Ναι, είναι εκείνος που συχνά ξιφουλκεί για τις ιδέες της Αριστεράς τα δίκαια των ταλαιπωρημένων οικονομικά  τάξεων κλπ. Χαμηλά –πολύ χαμηλά- και με μικρή φωτογραφία, νάτη η συμμετοχή-ρεκόρ (όπως ανέφερε ο τίτλος) σε 125 ακίνητα (!!) του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Αναρωτήθηκα πότε προλαβαίνει να εισπράττει ενοίκια (αν εισπράττει…) ο άνθρωπος. Προφανώς θα έχει φτιάξει μηχανισμό! Όσο για τον θυμό μου, αυτός αφιερώθηκε στον προηγούμενο τσάρο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ οικονομίας ονόματι Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος έχει σπεύσει να καταθέσει τις οικονομίες του (και) σε λίρες Αγγλίας. Προφανώς φοβόταν…τον κ. Στουρνάρα μη τυχόν του περιορίσει τις αναλήψεις! Κατά τα άλλα, κάτι νέο δεν προέκυψε. Ο καθηγητής Γιώργος Σταθάκης, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας, ο Πάνος Καμμένος με ακίνητα, σκάφος κλπ., εξακολουθούν να θεωρούνται πλούσιοι, ο γραμματέας του ΚΚΕ φτωχόπαιδο του λαού και ο Γιάν. Βαρουφάκης απίστευτη περίπτωση πολιτικού ο οποίος κάθε χρόνο ανεβάζει την περιουσία του και υπερηφανεύεται πως φορολογείται περισσότερο πολλών συναδέλφων του. Μπορεί να έχει δίκιο.

Να κλείσω το σεργιάνι μου στις δηλώσεις περιουσίας των καλών μας πολιτικών με δύο σχόλια. Πρώτο, γιατί οι περισσότεροι από αυτούς έχουν συνάψει δάνεια σε ελληνικές Τράπεζες, αφού ο γερός μισθός ποτέ δεν τους έλλειψε; Δεύτερον, όσοι διαθέτουν τεράστια ακίνητη περιουσία, πως τα βγάζουν πέρα με τον τεράστιο ΕΝΦΙΑ, που δεν χαρίζεται ούτε σε βοσκοτόπια;

ΥΓ: Γκίνια: την στιγμή που είχε φτάσει η σειρά μου για να εισπράξω από το μηχάνημα, στην οθόνη βγήκε το εξής μήνυμα: «Λυπούμαστε, απευθυνθείτε σε άλλο κατάστημα»! Είχαν τελειώσει τα διαθέσιμα!! Κάποιοι βλαστημούσαν πίσω μου, αλλά δεν είχε νόημα να το κάνουν.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη νοθεύουν το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα, του Κώστα Αρβανίτη
Nikhtiadis.jpg
Επιστροφή στην δράση με δυναμικό ρόλο ο Γιώργος Νικητιάδης-Στις επάλξεις της “‘Δημοκρατικής Συμπαράταξης”
Τα γιοφύρια της μη επι-στροφής;, του Γιάννη Πανούση

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.