Πόρτα στην Πολιτική

Την στήριξη των ΗΠΑ στην Ελλάδα εξέφρασε ο G. Pyatt, του Σπύρου Σιδέρη

Spread the love

Την προσήλωση των ΗΠΑ στο να στηρίξουν την ελληνική κυβέρνηση, την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, εξέφρασε ο Αμερικανός Πρέσβης Goeffrey Pyatt στο περιθώριο της δεξίωσης που παρέθεσε σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης για τον εορτασμό της 4ης Ιουλίου, ημέρα επετείου της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας.

«Είμαστε προσηλωμένοι στο να στηρίξουμε την ελληνική κυβέρνηση, την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό καθώς μπαίνουν σε αυτή τη νέα φάση», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την επόμενη μέρα μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος. Η νέα φάση σύμφωνα με τον Goffrey Pyatt «θα πρέπει να είναι επικεντρωμένη στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων, γιατί αυτό θα αποτελέσει κλειδί για να υπάρξει η ανάπτυξη που θα βοηθήσει την Ελλάδα να ξεπεράσει τη ζημία που έχει υποστεί από μια πολύ δύσκολη οικονομική κρίση».

Ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρθηκε ακόμα στον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο τομέας της ενέργειας στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, χαρακτηρίζοντάς τον έναν από τους τομείς «με τις μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης σε ό,τι αφορά τις ξένες επενδύσεις».

Σε retweet του σε δημοσίευση του ΙΒΝΑ για την 4η Τετραμερή Συνάντηση Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Σερβίας που θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη στις 4 Ιουλίου, ο Goffrey Pyatt επεσήμανε την αναβίωση της Θεσσαλονίκης ως περιφερειακό σταυροδρόμι που ενισχύει το ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια.

Ο Αμερικανός Πρέσβης υπογράμμισε, επίσης, τη σημασία που αποδίδουν οι ΗΠΑ στη φετινή παρουσία τους ως τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης λέγοντας πως πρόκειται για μια «μεγάλη επένδυση» και μια ευκαιρία να έρθουν με θετικό τρόπο στο προσκήνιο το αμερικανικό brand και οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Τέλος σε ό,τι αφορά δε τη συμφωνία των Πρεσπών για την ονομασία της πΓΔ της Μακεδονίας, ο Αμερικανός διπλωμάτης υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ είδαν τη συμφωνία ως ένα πολύ θετικό βήμα προόδου./IBNA

Ο Σπύρος Σιδέρης είναι Δημοσιογράφος και εκδότης του balkaneu.gr

η εικόνα προφίλ του Σπύρος Σιδέρης

Πηγή: balkaneu.gr

SHARE
RELATED POSTS
Η πολυτέλεια για ένα στεγνό μαξιλάρι*, της Τζίνας Δαβιλά
Προς Γ.Χατζημάρκο: Στον πανικό σας, είστε ο εαυτός σας. Δεν σπρώχνουν ούτε γι’αστείο κάποιον μ’ένα πόδι, κε Ευστρατίου, της Τζίνας Δαβιλά
Χάσαμε με αυτογκόλ, του Νίκου Βασιλειάδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.