Το σχόλιο της ημέρας

Τα αγιασμένα Rafale, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

•Είναι γνωστό στους φίλους μου ότι οι προσωπικές μου σχέσεις με τις θρησκείες, τα δόγματα και την Εκκλησία είναι από ανύπαρκτες μέχρι εξαιρετικά περιορισμένες.Ότι η σχέση μου με το υπερπέραν και τη μεταφυσική είναι καθαρόαιμα αγνωστικιστική. Είναι επίσης γνωστό στους φίλους μου ότι έχω δώσει μεγάλες νομικές μάχες στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη θρησκευτική ελευθερία και την καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας. Οι υποθέσεις που χειρίστηκα έδωσαν αποφάσεις που σήμερα αποτελούν τη Magna Carta της θρησκευτικής ελευθερίας. Τόμοι έχουν γραφτεί για τις υποθέσεις αυτές. Ο μόνος που δεν έγραψε ήμουν εγώ. Γιατί ο συνηγορος δεν γράφει για τις υποθέσεις που χειρίστηκε. Είναι ένα δικό μου στερεότυπο.

•Έτσι λοιπόν αιρετικά και κόντρα στο κατακλυσμό των δυσμενών σχολίων από το χώρο της προοδευτικής διανόησης σας λέω ότι προσωπικά ουδόλως με χαλάνε τα αγιασμένα Rafale. Όταν οι παραδόσεις και οι συμβολισμοί ακόμα και κάποια στοιχεία εθνικής μυθοπλασίας είναι ζωντανά στην εθνική συνείδηση δεν έχεις κανένα λόγο να τα ακουμπάς και να τα ψέγεις.Για του Χριστού τη πίστη την Αγία και της Πατριδος την ελευθερία λοιπόν κανένα πρόβλημα δεν έχω. Αγιασμός. Γιατί όχι.  Λίγη γνώση ιστορίας από τα 200 χρόνια δείχνει ότι η μαγιά της εθνικής συνείδησης ήταν ο χριστιανικός αυτοπροσδιορισμός όχι η εθνική ταυτότητα. Αυτή επακολούθησε. Και ότι η γλώσσα μας συντηρήθηκε εν πολλοίς στη παιδεία των εκκλησιαστικών κειμένων. Άρα ουδείς μπορεί και δεν πρέπει να αφαιρεί από την Εκκλησιαστική παράδοση αυτή την περγαμηνή. Ας αγιάσουν τα Rafale και τι έγινε;

•Δεν με χαλάει επίσης καθόλου η πτήση πάνω από την Ακρόπολη. Το σήμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ελλάδα αν απειληθεί θα αμυνθεί του πατρίου εδάφους και ύδατος. Δεν με χαλάει καθόλου. Και το σποτάκι είναι οκ. Κάθε κόμμα μπορεί να έχει οποίο σποτάκι θέλει,  δημοκρατία έχουμε. Και οι Έλληνες καταλαβαίνουν, δεν χρειάζονται καθοδήγηση για την ερμηνεία ενός spot που θέλει να κλονίσει την κυοφορούμενη , σε εκτοπη μάλλον κύηση , Ακροδεξιά που φιλοδοξεί να πλαγιοκοπησει το κυβερνών κόμμα.

•Η Εκκλησία, και όχι οι Χριστιανοί, με χαλάει όταν ανακατεύεται στη τρέχουσα πολιτική , όταν ο σκοταδισμός της παρασύρει αφελείς σε αντικοινωνικές συμπεριφορές καθώς και όταν ανακατεύεται στην ελευθερία της έκφρασης και της τέχνης. αυτά ναι είμαστε αντίπαλοι και απέναντι. Όταν αγιάζει τα Rafale δεν με ενοχλεί καθόλου. Ας κάνει και αγιασμό για τον COVID. Μπορεί να ζαλιστεί ο ιός και να φύγει. Μόνο να μην ασχολείται με τα εμβόλια και τα φάρμακα. Και να μην κοινωνεί με το ίδιο κουταλάκι. Ας περιοριστεί στον αγιασμό και το ευχέλαιο να ξορκίσει το κακό.

SHARE
RELATED POSTS
Να υποστηρίξουμε με κάθε τρόπο την Κάρολιν Μαλόνι, του Αντώνη Η.Διαματάρη
24-2-2017: ο Πάνος Μπιτσαξής σχολιάζει tweet-άροντας
Τα οπλισμένα χέρια της συστημικής βίας, του Ηλία Καραβόλια 

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.