Thursday, Mar 28, 2024

Υγεία

Τί προκαλεί αναφυλαξία;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη είναι ογκολόγος – ακτινοθεραπευτής, εξειδικευμένη στις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και στους συνδυασμούς των θεραπευτικών ογκολογικών σχημάτων.

Μόλις εκδηλωθούν αλλεργικά συμπτώματα, απαιτείται άμεση ιατρική βοήθεια. Ένεση αδρεναλίνης για την κυκλοφορία του αίματος, αντιισταμινικά για τον κνησμό, στεροειδή ή βρογχοδιασταλτικά για βελτίωση της αναπνοής. 

Αν είστε επιρρεπείς, έχετε μαζί σας μια αυτόματη ένεση αδρεναλίνης, η οποία καθυστερεί τα μοιραία συμπτώματα, μέχρι να σας παρασχεθεί ιατρική φροντίδα. Προσοχή! Να την αντικαθιστάτε πριν την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης.Αναφυλαξία μπορεί να προκαλέσουν:Τρόφιμα. Φιστίκια, καρύδια, οστρακοειδή, ψάρια, αυγά και γάλα, είναι στην κορυφή της λίστας.Τσιμπήματα εντόμων. Μέλισσες και σφήκες μπορεί να προκαλέσουν τοπικά συμπτώματα, ωστόσο στους αλλεργικούς, οι αντιδράσεις μπορεί να είναι οξείες ή και θανατηφόρες.Φάρμακα. Αντιβιοτικά, παυσίπονα, αναισθητικά, εμβόλια, παράγωγα αίματος σε μεταγγίσεις ή σκιαγραφικές ουσίες ακτινολογικών ελέγχων. Λάτεξ. Φυσικό λάστιχο από καουτσουκόδεντρο που περιέχει αλλεργιογόνα. Όταν έρχονται σε επαφή με υγρές περιοχές του σώματος ή με εσωτερικές επιφάνειες σε μία χειρουργική επέμβαση, μπορεί να απορροφηθούν ταχύτατα μέσα στο σώμα και να προκαλέσουν αντιδράσεις. Άσκηση. Η αναφυλαξία εκδηλώνεται μετά την κατανάλωση ορισμένων τροφών πριν την άσκηση.Ιδιοπαθής αναφυλαξία. Όταν το αίτιό της δεν μπορεί να διαπιστωθεί.Η αναφυλαξία έχει συνδεθεί και με την έκθεση σε σπέρμα, ορμόνες αλλά και σε ακραίες θερμοκρασίες. Αλλεργιολόγος θα αξιολογήσει την κατάστασή σας.

SHARE
RELATED POSTS
Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υπηρεσία του ογκολογικού ασθενή – Επιστημονικό συνέδριο της ΑΚΟΣ
Πώς θα αντιμετωπίσω αποτελεσματικά το συνάχι;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
H ζάχαρη είναι εχθρός!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.