Υγεία

Τί είναι το σύνδρομο των «ανήσυχων ποδιών»;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη είναι ογκολόγος – ακτινοθεραπευτής, εξειδικευμένη στις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και στους συνδυασμούς των θεραπευτικών ογκολογικών σχημάτων.

Μήπως όταν ξαπλώνετε, νιώθετε την ανάγκη να μετακινήσετε τα πόδια σας; Είναι πιθανό να εμφανίσατε το σύνδρομο «των ανήσυχων ποδιών», νευρολογικής υφής, που μπορεί να είναι εξουθενωτικό.

Εκτός από ταραχή σε μηρούς και πόδια, το σύνδρομο περιλαμβάνει άγχος αλλά και αίσθηση καύσου, κνησμού  και μυρμηγκιάσματος. Τα συμπτώματα έχουν περιόδους έξαρσης και ύφεσης.

Για να βελτιώσετε την κατάσταση:

Ασκηθείτε. Ωφελεί η μέτρια άσκηση των ποδιών:  αποφύγετε την έντονη άσκηση που μπορεί να σας καταπονήσει και να επιδεινώσει την κατάσταση, προκαλώντας ένταση.

Βόλτα πριν τον ύπνο. Κάντε μια βόλτα γύρω από τη γειτονιά σας κι αν είστε μέσα στη φύση ακόμα καλύτερα!

Ποιοτικός ύπνος. Οι κακές συνήθειες του ύπνου, είτε αυτές λέγονται ακατάστατο ωράριο είτε λίγες ώρες ανάπαυσης είτε ύπνος σε χώρο με  ηλεκτρονικά μηχανήματα όπως για παράδειγμα ηλεκτρονικοί υπολογιστές, επιδεινώνουν την κατάσταση.

Τεντωθείτε. Το τέντωμα μειώνει τα επίπεδα πίεσης και βελτιώνει τα  συμπτώματα του συνδρόμου. Δοκιμάστε τη γιόγκα!

Μασάζ στους μυς των ποδιών.  Όταν κάνετε μασάζ στα πόδια, απελευθερώνεται ντοπαμίνη η οποία ανακουφίζει από τα συμπτώματα. Το μασάζ χαλαρώνει το σώμα και ανακουφίζει από το άγχος.

Υγιεινή διατροφή. Πλούσια σε αυγά, άπαχο κρέας και δημητριακά ολικής άλεσης, προκειμένου να διατηρήσετε φυσιολογικά  τα επίπεδα σιδήρου και φυλλικού οξέος: διαφορετικά κινδυνεύετε από αναιμία, η οποία ενοχοποιείται για την εμφάνιση του συνδρόμου.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Γιατί έχω αϋπνίες;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Τα εγκαύματα παραμονεύουν στην κουζίνα!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Νέα διατροφική αρχή!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.