Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Συνεχίζουμε, κύριε Δήμαρχε;, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Τζίνα Δαβιλά

Φωτογραφία άρθρου: Χάρης Παστρικός

Το σπουδαιότερο δικαίωμα, το πιο προσωπικό στοιχείο του άνθρωπου είναι η ψήφος του. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι κάνει ο ψηφοφόρος στην κάλπη. Κανείς. Όλα τ’άλλα βγαίνουν στο φως. Είναι εν δυνάμει φανερά. Η ψήφος είναι απολύτως ιδιωτική υπόθεση.

Και ενώ είδαμε με τα μάτια μας να επιχειρείται η εξαγορά ψήφων για τον Δήμο Ρόδου από συγκεκριμένο υποψήφιο, λ.χ. δωροεπιταγές  που εξαργυρώνονται σε συγκεκριμένο σουπερ μάρκετ, ο Δήμαρχος Ρόδου και εκ νέου υποψήφιος κος Φώτης Χατζηδιάκος καταγγέλλει με συγκεκριμένα στοιχεία και αποδείξεις στον Παλμό 99.5 την παραβατική εκλογική διαδικασία που ακολουθήθηκε ακόμη την Κυριακή 26 Μαΐου 2019 από υποψηφίους συμβούλους και με στοιχεία. Κατήγγειλε ότι υποψήφιος μπήκε ακόμη και στο παραβάν αλλάζοντας ηλικιωμένης τα ψηφοδέλτια και προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη έφυγε από τα παράθυρα. Στη Ρόδο συνέβησαν αυτά και άλλα . Πρωτόγνωρα πράγματα. Σαν την προσωπική μου αυτόφωρη σύλληψη από τον ξαναεκλεγμένο περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου Γ.Χατζημάρκο …πρωτοφανή πράγματα στη Ρόδο.

Αρνούμαι να πιστέψω ότι την πολυτέλεια της επιλογής της ψήφου οι πολίτες την ξεπουλούν  για 30, 50, 500, 5.000 και 50.000 ευρώ. Στα παράλογα αιτήματα, υπάρχουν και οι παράλογες εγκρίσεις. Στον έρωτα και στον πόλεμο όλα επιτρέπονται. Βεβαιωθήκαμε πως το αυτό ισχύει και για τις εκλογές όταν ο ψηφοφόρος επιτρέπει στον εαυτό του την αποδοχή της προσφοράς. Οι καιροί είναι δύσκολοι, οι άνθρωποι καλοδέχονται 10 πακέτα μακαρόνια ή το γέμισμα του ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου. Ευτελισμός; Σαφέστατα, μα και θλίψη. Γιατί καταργήθηκε ακόμα και το «υψηλότιμος». Η πολυτέλεια, έστω, του αγοράζομαι  και πουλιέμαι ακριβά. Μα η φτώχεια καταργεί κάθε αξιοπρέπεια.

Σωτηρία για την Ελλάδα δεν υπάρχει. Η Πολιτική είναι ο Καιάδας που διαδοχικά όλους τους καταπίνει. Όσο πιο λογικός, ηθικός, τίμιος, εργατικός είναι κάποιος, τόσο δυσκολότερη είναι η παραμονή του στη Πολιτική;

Θα χορέψουν οι ψηφοφόροι στο ρυθμό που χτυπούν οι εθνοσωτήρες, οι Ροδιτοσωτήρες, οι  εκάστοτε σωτήρες που μοιράζουν δώρα, δωροεπιταγές, κουπόνια, βενζίνες, παγωτά και σκυλοτροφές με αντάλλαγμα  τον «σταυρό»;

Μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης, έχουμε «παντρευτεί» τον άνθρωπο που έχουμε  επιλέξει πολιτικά. Και μην  κοιμόμαστε μαζί του.

Η ψήφος είναι περίπου σαν την σφαίρα: με τη σφαίρα σκοτώνεις έναν, με την ψήφο και τα παιδιά σου.

Καλή τύχη κε Δήμαρχε! Καλή τύχη στον έντιμο αγώνα σας.

 

*Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 

SHARE
RELATED POSTS
Ηλίας Κόλλιας: Ο τελευταίος Μεγάλος Μάγιστρος-Βαγγέλης Παυλίδης: δρόμοι παράλληλοι, του Νίκου Νικολάου
15492060_1503568826338118_6655490690169253039_n.jpg
Χριστούγεννα στη Ρόδο: Διαβάστε το πρόγραμμα από 15 Δεκ-5 Ιαν 2017
Επιστολή-Απάντηση προς Δήμαρχο Ρόδου κο Φ.Χατζηδιάκο από Aegean και κο Βασιλάκη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.