Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Συνάντηση Δημάρχου Ρόδου Φ.Χατζηδιάκου με τον Κουστωδό των Αγίων Τόπων, Μοναχό Πατέρα Francesco Patton

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Κουστωδό των Αγίων Τόπων, π. Francesco Patton είχε ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος. Ο Francesco Patton βρίσκεται στη Ρόδο υπό την ιδιότητα του Επάρχου Αγίων Τόπων του Ιερού Μοναχικού Τάγματος των Φραγκισκανών, ως Κουστωδός, θέση στην οποία έχει οριστεί να υπηρετήσει μέχρι το 2022, εποπτεύοντας παράλληλα πνευματικά και διοικητικά και την Φραγκισκανική Επιτροπή Δωδεκανήσου.

Τον π. Patton συνόδευσε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Δωδεκανήσου, Ηγούμενος του Τάγματος, π. Lucas Gregory ofm.

Ο π. Francesco Patton, ο οποίος έχει επισκεφτεί τη Ρόδο τόσο εθιμοτυπικά όσο και κατά την παρουσίαση της Αναστήλωσης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου, συζήτησε με τον κο. Χατζηδιάκο θέματα που αφορούν στην φιλανθρωπική, πνευματική και ιερατική αποστολή του Τάγματος στη Ρόδο, ενώ συζήτησαν για τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας της Αποστολής τόσο με το Δήμο Ρόδου, όσο και με την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου.

Ο Δήμαρχος Ρόδου ευχαρίστησε τον π. Patton για το κοινωνικό και πνευματικό του έργο. Παράλληλα τον ενημέρωσε για την εξαιρετική συνεργασία που έχει μέχρι σήμερα με τον π. Lucas Gregory, ο οποίος όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, πιστός στο Τάγμα των Φραγκισκανών έχει αφιερώσει τη ζωή του στην κοινωνική δράση της Αρχιερατικής Επιτροπής Δωδεκανήσου.

Ο Κουστωδός είναι ένθερμος υποστηρικτής του Διαλόγου ανάμεσα στην Καθολική και την Ορθόδοξη εκκλησία, θεωρώντας πως ο διαθρησκευτικός διάλογος, ειδικά για την προώθηση κοινωνικών θεμάτων, αποτελεί υποχρέωση όλων των δογμάτων του Χριστιανισμού.

Ο κος. Χατζηδιάκος τόνισε ότι «η Ρόδος, στο σταυροδρόμι μεταξύ Ανατολής και Δύσης, διαχρονικά παίζει το ρόλο γέφυρας επικοινωνίας μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών, και θρησκειών».

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Η ομιλία του κου Γιώργου Νικητιάδη που καθήλωσε τους παρισταμένους στο Hotel Plaza
Δράση για το Μελάνωμα και τον Καρκίνο στο Στρατιωτικό Νοσ/μειο Ρόδου από τον Σύλλογο Υπαλλήλων Επιμελητηρίων Ν.Αιγαίου
Για το Αεροδρόμιο της Ρόδου, του Νίκου Γερονικόλα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.