Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

Στράτος Καρίκης: “Να σταματήσουν οι δημοτικές παρατάξεις να διχάζουν τις τοπικές κοινωνίες”- Πρόταση για συζήτηση υποψηφίων στις 15/4 στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Spread the love
  • 9
    Shares

 

ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΡΙΚΗΣ : ‘’ Να σταματήσουν οι δημοτικές παρατάξεις να διχάζουν τις τοπικές κοινωνίες στα χωριά. Η ΝΕΑ ΜΕΡΑ στηρίζει ανεξάρτητες κινήσεις και ψηφοδέλτια στις κοινότητες.’’

Μία ανατρεπτική πρόταση για την αυτονομία των κοινοτήτων της Ρόδου, περιελάμβανε σήμερα η συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο υπ.Δήμαρχος της ΝΕΑΣ ΜΕΡΑΣ κ.Στράτος Καρίκης.

Ανακοίνωσε ότι οι φίλοι και τα στελέχη της παράταξης ΝΕΑ ΜΕΡΑ τα στελέχη της παράταξης ΝΕΑ ΜΕΡΑ θα συμμετέχουν σε ανεξάρτητες κινήσεις και ψηφοδέλτια για την εκλογή των συμβουλίων των κοινοτήτων.

‘’Σε πολλές κοινότητες, είναι πλειοψηφικό ρεύμα η συγκρότηση ανεξάρτητων ψηφοδελτίων για τις εκλογές των τοπικών συμβουλίων, που δεν θα είναι συνδεδεμένα με τις παρατάξεις που διεκδικούν το Δήμο Ρόδου. Πρέπει να σταματήσει ο διχασμός των τοπικών κοινωνιών στα χωριά μας από τις δημοτικές παρατάξεις. Ιδιαίτερα όταν αυτός ο διχασμός και η κάθοδος παραταξιακών ψηφοδελτίων αποδείχθηκε ότι ευθύνεται για το μαρασμό των χωριών μας, την αδυναμία της αυτοδιοίκησης να επιλύσει το μικρό και αυτονόητο πρόβλημα σε ένα χωριό αλλά και για την μετατροπή των τοπικών συμβουλίων σε διακοσμητικά όργανα.’’ επισήμανε ο υπ.Δήμαρχος.

Ο Στράτος Καρίκης τόνισε ότι η απόφαση αυτή δεν είναι ζήτημα αδυναμίας συγκρότησης ψηφοδελτίων αλλά μια άλλη αντίληψη της πραγματικότητας. Ανέφερε ότι ‘’ Είναι καιρός να αναδειχθεί μια άλλη λογική και αντίληψη στην αυτοδιοίκηση. Αυτή που θέλει πραγματικά ανεξάρτητες και ισχυρές τις κοινότητες.

Αυτή που εννοεί απόλυτα την έννοια της συνεργασίας και το αποδεικνύει.Αυτή είναι η δική μας λογική και αντίληψη.

Χωρίς αποκεντρωμένες λειτουργίες και δράσεις, αυτός ο Δήμος δεν μπορεί να λειτουργήσει. Αποδείχθηκε.

Τα χωριά μας θα βουλιάζουν στην παρακμή και στην εγκατάλειψη. Αποδείχθηκε.

Είναι καιρός οι δημοτικές παρατάξεις να κάνουν ένα βήμα πίσω στις εκλογές για τα συμβούλια των κοινοτήτων.

Για να κάνουμε όλοι μαζί ένα βήμα μπροστά.. ‘’

Ο κ. Καρίκης τόνισε ότι ο θεμέλιος λίθος της ουσιαστικής ανεξαρτησίας των κοινοτήτων από τις παρατάξεις που διεκδικούν το Δήμο είναι η πρόβλεψη για την εκλογή των τοπικών συμβουλίων με ξεχωριστή κάλπη. Αυτό σημαίνει ότι ένας πολίτης μπορεί να ψηφίσει μία παράταξη και έναν υποψήφιο Δήμαρχο αλλά στο επίπεδο της κοινότητας μπορεί να επιλέξει αυτούς που θεωρεί ότι μπορούν να προσφέρουν στην κοινότητα, έστω και αν δεν ανήκουν στην παράταξη του υποψηφίου δημάρχου που επιλέγει.

Ο Στράτος Καρίκης δεσμεύτηκε ότι αν εκλεγεί δήμαρχος θα συνεργαστεί με όποιους οι πολίτες εκλέξουν στα συμβούλια των κοινοτήτων. Αυτό σημαίνει, ότι ανεξάρτητα από το ποιους θα ψηφίσουν οι πολίτες για τα συμβούλια των κοινοτήτων , ο Στράτος Καρίκης ως Δήμαρχος:

1ον) Θα εκχωρήσει τις πρώτες αρμοδιότητες στα συμβούλια των κοινοτήτων μέσα στον πρώτο μήνα.

2ον) Θα καταθέσει πρόταση για την κατανομή πόρων σε κάθε κοινότητα στον πρώτο προϋπολογισμό.


Πρόταση του Στράτου Καρίκη για ανοιχτή συζήτηση των υποψηφίων δημάρχων στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου μέχρι τις 15 Απριλίου και με συζητήσεις στις άλλες δημοτικές ενότητες

Νέα πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή ανοιχτών συζητήσεων ανάμεσα στους υποψηφίους δημάρχους , με τη συμμετοχή των πολιτών, από τον υπ. Δήμαρχο της ΝΕΑΣ ΜΕΡΑΣ κ.Στράτο Καρίκη.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου, απέστειλε ήδη επιστολή σε όλους τους υποψηφίους δημάρχους προτείνοντας να πραγματοποιηθεί η πρώτη ανοιχτή συζήτηση στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου με θέμα τις προγραμματικές προτάσεις των υποψηφίων δημάρχων μέχρι τις 15 Απριλίου. Με συντονιστή δημοσιογράφο και με τους πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να απευθύνουν ερωτήματα στους υποψηφίους.

Πρότεινε επίσης την άμεση σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής, με ένα μέλος από κάθε παράταξη, η οποία θα προσδιορίσει τις ημερομηνίες διεξαγωγής των ανοιχτών συζητήσεων των υποψηφίων δημάρχων και στις άλλες  δημοτικές ενότητες.

΄΄ Οι 56 ημέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές θα πρέπει να αξιοποιηθούν παραγωγικά, θα πρέπει να δοθεί στους πολίτες η δυνατότητα να συγκρίνουν προγράμματα και προτάσεις.

Το διάλογο δεν τον θέλουν μόνο όσοι δεν έχουν πρόγραμμα. Μόνο αυτοί που δεν έχουν να προτείνουν τίποτα στους πολίτες της Ρόδου. Μόνο όσοι αποφεύγουν να αντιμετωπίσουν τους πολίτες, να απαντήσουν στα ερωτήματα τους.

Μόνο όσοι κρύβονται και προτιμούν άλλα μέσα και τρόπους για να προσεταιριστούν τους πολίτες.

Μόνο όσοι έχουν κρυφή ατζέντα.

Η ανοιχτή αυτή πρόσκληση είναι προς όλους τους ανθυποψηφίους μου, με την ευχή να την αποδεχτούν.

Δηλώνω επίσης πρόθυμος να συμμετέχω σε οποιαδήποτε άλλη ανοιχτή και δημοκρατική διαδικασία διαλόγου που θα προταθεί από οποιονδήποτε υποψήφιο δήμαρχο αλλά και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.’’ τόνισε ο Στράτος Καρίκης.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

  • 9
    Shares
SHARE
RELATED POSTS
Διάλεξη του καθηγητή Δημήτρη Μπουραντά από την 95 ΑΔΤΕ στο Ισπανικό Κατάλυμα
Κώστας Αρβανίτης: Προστατέψτε τους γιατρούς πριν να είναι αργά
Σταύρος Θεοδωράκης: Τι είπε στον Νίκο Χατζηνικολάου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.