Πόρτα στην Πολιτική Πόρτα στον Κόσμο

Στο προσκήνιο και πάλι ο πυρηνικός εφιάλτης

Spread the love

Απειλητικές προειδοποιήσεις προς τις ΗΠΑ απηύθυνε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την ετήσια ομιλία του στο κοινοβούλιο της χώρας, απαντώντας στην απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να αποσυρθούν από τη διεθνή συμφωνία για τα πυρηνικά.

Ο Πούτιν σημείωσε ότι η Ρωσία θα αναγκαστεί να λάβει αντίμετρα, εάν οι ΗΠΑ αναπτύξουν πυραυλικά συστήματα, προσθέτοντας μάλιστα ότι «οι πύραυλοί μας θα στοχεύουν προς τις Ηνωμένες Πολιτείες κι όχι μόνο τις χώρες στις οποίες θα έχουν εγκατασταθεί οι αμερικανικοί πύραυλοι».

«Αφήστε τους να μετρήσουν την ταχύτητα και το βεληνεκές των πυραύλων μας» είπε ακόμη ο Ρώσος πρόεδρος, διερωτώμενος μάλιστα ειρωνικά: «Μπορούν όμως να μετρήσουν;».

Όσον αφορά στο εσωτερικό της χώρας του, υποσχέθηκε βελτίωση της κατάστασης των Ρώσων «ήδη από εφέτος».

«Δεν θα πρέπει να περιμένουμε, θα βελτιώσουμε την κατάσταση από τώρα. (…) Από αυτήν τη χρονιά (οι Ρώσοι) θα αισθανθούν βελτίωση» δήλωσε ο Πούτιν απευθυνόμενος και στα δύο σώματα του ρωσικού κοινοβουλίου, ανακοινώνοντας κυρίως μέτρα στήριξης των οικογενειών για να ευνοηθεί η γεννητικότητα.

«Η φτώχεια συντρίβει κυριολεκτικά τους ανθρώπους (…) 19 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σήμερα κάτω από το όριο της φτώχειας. Είναι υπερβολικό» ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, σημειώνοντας ότι μπορεί να συναφθεί ένα «κοινωνικό συμβόλαιο» για τη στήριξη του πληθυσμού που έχει ανάγκη.

«Σε πέντε χρόνια περίπου εννέα εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούν να επωφεληθούν από μια στήριξη αυτού του είδους» επεσήμανε.

«Περισσότερα παιδιά, λιγότεροι φόροι» υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος, στο πλαίσιο μιας μείωσης των πραγματικών εισοδημάτων που αντιμετωπίζει ο πληθυσμός εδώ και πέντε χρόνια και της αύξησης του ΦΠΑ την 1η Ιανουαρίου.

Η ομιλία του Ρώσου προέδρου ενώπιον των μελών της άνω και της κάτω βουλής της Ρωσίας είναι η πρώτη που εκφωνεί μετά την επανεκλογή του τον Μάρτιο του 2018 για μια τέταρτη θητεία, η οποία ολοκληρώνεται το 2024 και θεωρείται ότι είναι η τελευταία του βάσει του Συντάγματος.

Πηγή: Καθημερινή


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Μανώλης Χριστοδουλάκης: Ετοιμόλογος ο Γ.Γ. του ΚΙΝ.ΑΛ. – Ό,τι ακούστηκε στον “Παλμό 99.5”
a6988835324d6263d4c9a4f8f9eda2ba_L.jpg
Η Κούβα δεν ηττήθηκε, του Γιάννη Σιδέρη
Μαρία Καρχιλάκη
Η μπαλαρίνα του πολέμου, της Μαρίας Καρχιλάκη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.