Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

Στο Επικρατείας της “Δημιουργίας Ξανά” η Κική Τσακίρη

Spread the love

Η Κική Τσακίρη είναι οικονομολόγος και πάσχει από τη Νόσο ALS ή του Κινητικού Νευρώνα (Πλάγια Μυοατροφική Σκλήρυνση)

 16417_10203171159420463_3261188934224471284_n.jpg

Συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να επιλέξω αποδέκτες γράφοντας με τα μάτια. Είμαι στο ψηφοδέλτιο επικράτειας υποψηφίας βουλευτής με το κόμμα “Δημιουργία ξανά” με πρόεδρο τον Θάνο Τζημερο . Δεν θα με δείτε στα ψηφοδέλτια . Αν με προτιμήσετε ζητείστε το ψηφοδέλτιο της “Δημιουργίας ξανά” σε όλη την Ελλάδα . Ευχαριστώ infos www.dimiourgiaxana.gr

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

Από το 2012, με απόλυτη συνέπεια θέσεων και πράξεων, με τεράστιο κόπο και κόστος εκατοντάδων εθελοντών και συνεργατών, δίνουμε στον σοβαρό, συνειδητοποιημένο ψηφοφόρο τη δυνατότητα να ψηφίζει χωρίς να ντρέπεται.

Γνωρίστε τις θέσεις μας, μοιραστείτε την κοινή λογική! ΠΡΟΣΟΧΗ: οι θέσεις μας παρατίθονται εδώ μόνο εν μέρει και περιληπτικά! Για περισότερες λεπτομέρειες και για να δείτε όλες τις θέσεις μας, επισκεφτείτε το www.dimiourgiaxana.gr, στείλτε μας μήνυμα ή ρωτήστε τα στελέχη μας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ

1. Η φορολογία που θα μας οδηγήσει γρήγορα στην ανάπτυξη. πλός και σταθερός φορολογικός νόμος με ενιαίο φορολογικό συντελεστή 12% σε φυσικά και νομικά πρόσωπα. Όλα τα έξοδα αναγνωρίζονται και εκπίπτουν από το φορολογητέο. ΦΠΑ 15%. Στα είδη πρώτης ανάγκης 9%. Κανένας φόρος σε ανύπαρκτο εισόδημα. Καταργούνται: ΕΝΦΙΑ, τεκμαρτά εισοδήματα, εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, ειδικοί φόροι κατανάλωσης, φόροι πολυτελείας, φόροι υπέρ τρίτων και όλα τα συντεχνιακά προνόμια που στρεβλώνουν την παραγωγική οικονομία.

2. Το κράτος δεν είναι επιχειρηματίας. Αποχώρηση του κράτους από το σύνολο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του. Ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ. Το κράτος είναι για να εποπτεύει και να ρυθμίζει το την οικονομική δραστηριότητα, είναι επόπτης και διαιτητής του οικονομικού «παιχνιδιού», όχι παίκτης ή, το χειρότερο, αντίπαλος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

3. Η μοναδική δίκαιη λύση για τα στεγαστικά δάνεια. Τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια μετατρέπονται, με χαμηλό επιτόκιο και μικρή μηνιαία καταβολή, σε μακροχρόνια, με περίοδο που ενδεχομένως ξεπερνάει το προσδόκιμο ζωής των δανειοληπτών. Αλλά κανένα δάνειο δεν «κουρεύεται». Αν ο δανειολήπτης δεν μπορεί να πληρώσει ούτε αυτή τη μικρή δόση, ο πλειστηριασμός είναι αναπόφευκτη λύση – οδυνηρή μεν, αλλά δίκαια. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

4. Ασφαλιστικό σύστημα που να υπηρετεί το συμφέρον όλων των γενεών. Μετατροπή του σημερινού φαύλου αναδιανεμητικού συστήματος σε ανταποδοτικό – κεφαλαιοποιητικό με ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικού φορέα. Διαχωρίζεται η ασφάλεια υγείας από αυτή της σύνταξης. Κάθε πολίτης θα έχει έναν ατομικό συνταξιοδοτικό λογαριασμό όπου θα μπαίνουν οι ασφαλιστικές του εισφορές. Το κεφάλαιο που θα συγκεντρώνεται θα είναι ατομική του ιδιοκτησία και όχι δημόσιος πόρος. Κάθε εργαζόμενος μπορεί να επιλέγει ο ίδιος τον χρόνο συνταξιοδότησής του. Για άπορους ανασφάλιστους πάνω από τα 67, θα υπάρχουν προνοιακές δομές παροχής τροφής, στέγης και περίθαλψης. ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

5. Δημόσιος τομέας αποκλειστικά στην υπηρεσία του πολίτη. Πληροφορική παντού. Ηλεκτρονική υπογραφή και ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων για να μπει τέλος στη γραφειοκρατία, στις σφραγίδες και στις ουρές στα γκισέ. Αξιολόγηση και αμοιβές δημοσίων υπαλλήλων βάσει στόχων. Άρση μονιμότητας. Κλείσιμο άχρηστων υπηρεσιών. Απολύσεις ανίκανων, επίορκων και υπεράριθμων δημόσιων υπαλλήλων. Διαφάνεια και απολογισμός για κάθε Ευρώ που ξοδεύει το Δημόσιο.

6. Συνδικαλισμός υπέρ της εργασίας, όχι κατά της κοινωνίας. Απεργία στον δημόσιο τομέα απαγορεύεται. Ο δημόσιος υπάλληλος είναι συστατικό του κράτους και ο «εργοδότης» των δημοσίων υπαλλήλων είναι ο φορολογούμενος. Οι συνδικαλιστές δεν θα έχουν κανένα ειδικό προνόμιο, απαλλαγή από εργασία ή σύνταξη λόγω της συνδικαλιστικής τους ιδιότητας. Οι συνδικαλιστικές δραστηριότητες θα λαμβάνουν χώρα πάντα εκτός ωραρίου εργασίας. Οι αποφάσεις για απεργία (στον ιδιωτικό τομέα) λαμβάνονται με το 50% +1 ψήφο των εργαζομένων.

7. Η Δικαιοσύνη είναι η βάση της Δημοκρατίας. Πληροφορική και στη Δικαιοσύνη. Λειτουργία δικαστηρίων και το απόγευμα. Απλοποίηση και εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας. Ειδικό δικαστήριο για ταχεία εκδίκαση υποθέσεων διαφθοράς. Τα πολιτικά πρόσωπα δικάζονται όπως κάθε πολίτης. Αδικήματα που διαπράχθηκαν από πολιτικούς και υπηρεσιακούς και αφορούν στη διαχείριση δημόσιου χρήματος δεν παραγράφονται ποτέ. ΑΣΦΑΛΕΙΑ

8. Διαδηλώσεις με σεβασμό στην ελευθερία. Αποκλεισμός δρόμων μόνο σε περιπτώσεις μαζικών διαδηλώσεων, κατά την κρίση της αστυνομίας. Τέλος στο καθημερινό «έμφραγμα» την κυκλοφορίας για 50 διαδηλωτές. Απαγορεύονται οι πορείες στο οδόστρωμα και κάθε ενέργεια που περιορίζει την ελευθερία της κίνησης των πολιτών. Η καταστροφή δημόσιας περιουσίας τιμωρείται με φυλάκιση χωρίς δικαίωμα εξαγοράς της ποινής και χωρίς η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Καθιερώνεται η ώρα του πολίτη στη δημόσια ραδιοτηλεόραση που θα δίνει τη δυνατότητα σε κάθε κίνημα να δηλώσει τους προβληματισμούς και τις διεκδικήσεις του, σε χρόνο που θα εξαρτάται από τον αριθμό υπογραφών που θα έχει συλλέξει. ΣΥΝΟΡΑ

9. Αυστηρή εφαρμογή του νόμου για τη λαθρομετανάστευση. Αυστηρή εφαρμογή του ήδη ισχύοντος νόμου: σύλληψη, προφυλάκιση, δίκη, καταδίκη, απέλαση. Όποιος μπαίνει παράνομα στη χώρα δεν έχει δικαίωμα υποβολής δικαιώματος ασύλου. Υποβολή αιτήματος μόνο για όσους εμφανίζονται στις επίσημες πύλες εισόδου. Η χώρα υποδοχής έχει δικαίωμα να απορρίψει κάθε αίτημα αν συντρέχουν λόγοι ασφαλείας. Εφόσον έχουμε σύνορα, οφείλουμε να τα προστατέψουμε ώστε να σταματήσουν και οι καθημερινές ανθρώπινες τραγωδίες, οι πνιγμοί, η γκετοποίηση και η εκμετάλλευση ανθρώπων από λαϊκιστές «αλληλέγγυους», λαθροδιακινητές και σκιώδεις Μ.Κ.Ο.

ΕΚΛΟΓΕΣ

10. Εκλογικό σύστημα με περισσότερη συμμετοχή και καλύτερη αξιολόγηση. Συμμετοχή των αποδήμων στις εθνικές εκλογές με ηλεκτρονική ή επιστολική ψήφο. Ο πολίτης θα μπορεί να ψηφίζει δύο κόμματα, κατά σειρά προτίμησης. Αν το πρώτο δεν περάσει το 3%, η ψήφος προσμετράται στο δεύτερο. Αύξηση αριθμού βουλευτών Επικρατείας και μονοεδρικών περιφερειών με υποψηφίους που θα αναδεικνύονται με εσωκομματικές εκλογές.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

11. Η αειφόρος ανάπτυξη προϋποθέτει σεβασμό στο περιβάλλον. Διαχείριση αστικών απορριμμάτων με γνώμονα τις ευρωπαϊκές οδηγίες, δίνοντας προτεραιότητα α) στην αποτελεσματική προσαρμογή της ανακύκλωσης σε κάθε περιοχή και για κάθε ομάδα αποβλήτων β) στην ανάπτυξη μονάδων ολοκληρωμένης διαχείρισης ώστε τα σκουπίδια να αξιοποιούνται και να μην καταλήγουν σε ταφή γ) στο κλείσιμο και στην αποκατάσταση των παράνομων χωματερών δ) στην ανάπτυξη μονάδων επεξεργασίας επικίνδυνων αποβλήτων, π.χ. νοσοκομειακών, βιομηχανικών κ.α. Πολεοδόμηση με σχέδιο στόχευσης 20ετίας, κύρια εθνική προτεραιότητα το κτηματολόγιο και το δασολόγιο. Ριζική μεταρρύθμιση του συστήματος μελέτης, δημοπράτησης και κατασκευής δημόσιων έργων.

ΠΑΙΔΕΙΑ

12. Το μέλλον της χώρας εξαρτάται από την Παιδεία. Επιτρέπονται τα μη κρατικά εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλες τις βαθμίδες. Επιταγή σπουδών σε κάθε μαθητή που θα την εξαργυρώνει στο σχολείο της επιλογής του. Αξιολόγηση εκπαιδευτικών και ιδρυμάτων. Άμεση και πλήρης κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Εκδίωξη των κομμάτων από τα Πανεπιστήμια. Οι φοιτητές μπορούν να πολιτικοποιούνται όπως θέλουν, εκτός Πανεπιστημίου.

SHARE
RELATED POSTS
Συνάντηση Δημάρχου Ρόδου με  το Νορβηγό πρέσβη
«Συνάντηση του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Μάνου Κόνσολα με τον κ.  Franz Kolb, Director of Diplomacy of the State Of Utah»
Ευχές του Δημάρχου Ρόδου κου Φώτη Χατζηδιάκου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.