Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

Στις Δομές Υγείας Απόλλωνα και Έμπωνα ο κος Μανώλης Γλυνός: “Απαιτούμε ό,τι δικαιούμαστε, δεν επαιτούμε”

Spread the love

Υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Μανώλης Γλυνός:

«Θα απαιτούμε όσα δικαιούμαστε, δεν θα επαιτούμε»

 

Τον σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζουν οι Πρωτοβάθμιες δομές Φροντίδας Υγείας, ιδίως σε απομακρυσμένες περιοχές, υπογράμμισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Μανώλης Γλυνός κατά την επίσκεψή του στο Κ.Υ. Εμπωνα.

Ο κ. Μανώλης Γλυνός, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του, Χαρίκλεια Ανδρουτσοπούλου, Αναστασία Σαλαμαστράκη, Σμάρω Καμπουράκη, Πόπη Χρήστου, Παναγιώτη Κουνάκη, Θανάση Μπαράκα, Λίνα Παπατσή, Μανόλη Σαρικά και Βαγγέλη Μανδρακό επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας Εμπωνα, το οποίο εξυπηρετεί μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή.

Η λειτουργία του Κ.Υ. Εμπωνα, παρά τις ελλείψεις, αποδεικνύει πως όπου υπάρχει συνεργασία και συνέργεια, μπορούν να βρεθούν λύσεις, καθώς η στήριξη από τις τοπικές επιχειρήσεις, τους επαγγελματίες και του κατοίκους είναι συνεχής με δωρεές και εθελοντική εργασία, αναγνωρίζοντας τον σπουδαίο ρόλο της μονάδας στην ευρύτερη περιοχή. Ο κ. Μ. Γλυνός, συνεχάρη το ιατρικό και νοσηλευτικό και προσωπικό για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τους, επισημαίνοντας ότι είναι απαραίτητο να καταστεί σαφές προς το Υπουργείο Υγείας πως είναι αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα των κατοίκων τόσο του Εμπωνα όσο και των κατοίκων των μικρότερων χωριών που εξυπηρετεί, να στελεχωθεί με βάση το οργανόγραμμά του και να λειτουργήσει το ακτινολογικό τμήμα, η μονάδα τηλεϊατρικής αλλά και να επανδρωθεί ασθενοφόρο με έδρα το ΚΥ ώστε να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος κατά την μεταφορά ασθενών στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

Με σύνθημα «όλοι μαζί, με τον άνθρωπο, για τον άνθρωπο!» το Κέντρο Υγείας Εμπωνα, αποδεικνύει στην πράξη την αποτελεσματικότητα των συνεργασιών αλλά και την σπουδαιότητα της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Κατά την συνάντηση του υποψήφιου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου με τον πρόεδρο της Τ.Κ. Εμπωνα κ. Μιλτιάδη Καρνάβα, ενημερώθηκε για τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους και τους διαβεβαίωσε ότι με το ίδιο ενδιαφέρον θα είναι «παρών» και ως επικεφαλής της νέας περιφερειακής αρχής.

Στη συνέχεια, ο κ. Μ. Γλυνός και οι συνεργάτες του είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής με το θέμα της στελέχωσης του Κ.Υ. Εμπωνα και της επάνδρωσης ασθενοφόρου να αναδεικνύεται σε μείζον.

Αμέσως μετά ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Μανώλης Γλυνός και οι συνεργάτες του μετέβησαν στ’ Απόλλωνα όπου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο κ. Βασίλη Πιπέρη και τον ιερέα πατέρα Ηλία, ενώ επισκέφθηκαν και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο το καλύπτει ένα εκτεταμένο γεωγραφικό σύνολο, χωρίς, όμως, να υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό. Ο κ. Μ. Γλυνός άκουσε τα ζητήματα που του έθεσαν τα μέλη του κλιμακίου και διαπίστωσε ότι είναι απαραίτητη ενίσχυση του κλιμακίου με υλικοτεχνικό εξοπλισμό του προσωπικού και ατομικά μέσα προστασίας, που θα διευκολύνουν το έργο που επιτελούν, παρά τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να εργαστούν και τους συνεχάρη για το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και παρέμβασης.

«Οι συμπατριώτες μας, που επιλέγουν να διαμένουν και να εργάζονται σε απομακρυσμένες περιοχές κρατώντας ζωντανά τα χωριά μας είναι απαραίτητο να νιώθουν σιγουριά. Είναι χρέος μας να τους διασφαλίσουμε συνθήκες που θα τους επιτρέπουν να ζουν, να εργάζονται και να μεγαλώνουν τα παιδιά τους με ασφάλεια και αποτελεί συνταγματικό τους δικαίωμα η πρόσβαση σε ολοκληρωμένες υπηρεσίες Υγείας και κοινωνικής φροντίδας. Μαζί με τις τοπικές κοινωνίες, θα καταστήσουμε σαφές πως οι πολίτες πέρα από υποχρεώσεις έχουν και δικαιώματα και το κράτος έχει την ευθύνη για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών Π.Φ.Υ. στο σύνολο του πληθυσμού, με σεβασμό στα δικαιώματα και τις ανάγκες του. Εμείς είμαστε εδώ για να υπενθυμίζουμε στο κράτος τις υποχρεώσεις του απέναντι στους κατοίκους του Νοτίου Αιγαίου, θα απαιτούμε όσα δικαιούμαστε δεν θα επαιτούμε», δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Μανώλης Γλυνός μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του σε Εμπωνα και Απόλλωνα.

SHARE
RELATED POSTS
nasia.jpg
Η Νάσια Στουραΐτη επιστρέφει με έκθεση φωτογραφίας λίγο προτού ενηλικιωθεί
Συνάντηση Ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη με Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη
Κουβέντα στο παγκάκι – «Οι Αζήτητοι»! – Talk at the park-bench – “Help (un)Wanted”!, του Γιώργου Σαράφογλου – by George Sarafoglou

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.