Πόρτα στην Πολιτική Πόρτα στον Κόσμο

Σκίτσα εξ Αμερικής: Ο Ρούντι και το “παπούτσι”! Rudy’s “shoe in the mouth”, του Γιώργου Σαράφογλου

Spread the love

 

Το 2006 ενώ ήταν παντρεμένος στην Μελάνια ο κύριος τσιλημπούρδησε -για μια φορά λένε -με την Stormy. Βγήκε η πληροφορία στην φόρα και ο Τραμπ αρνήθηκε τα πάντα.

Έλα όμως που ξεσκεπάστηκε μια πληρωμή $130χιλ. το 2016 -αφού είχε πάρει το χρίσμα για την προεδρία από τον δικηγόρο του προς αυτήν με συμφωνητικό για να μην μιλήσει, το οποίο όμως αυτή υποστηρίζει ο Τραμπ δεν υπέγραψε, οπότε δεν ισχύει και έτσι είναι ελεύθερη να πει ό,τι θέλει επί του θέματος. Εδω η κυρία όμως έχει λάθος, διότι μια συμφωνία μπορεί να γίνει και με το στόμα ιδιαίτερα εφόσον έχει πάρει και το χρήμα της συμφωνίας.

Επίσης η κυρία κατέθεσε ότι ο Τραμπ έστειλε έναν μπράβο του -όταν έμενε στην Αριζόνα -να την απειλήσει μπροστά στο μωρό της. Η αστυνομία είδη κυκλοφορεί σκίτσο του μπράβου προσπαθώντας να τον εντοπίσει.

Όταν ρώτησαν τον δικηγόρο του Τραμπ ποιος του έδωσε τα χρήματα για να την σιωπήσει αυτός απάντησε- αν είναι δυνατόν- ότι ήταν δικά του κι όχι του Τραμπ.

Πριν περίπου δυο εβδομάδες το FBI μπήκε στο γραφείο και το διαμέρισμα του δικηγόρου και σήκωσαν τα πάντα. Ο δικηγόρος προσπάθησε ν’ αντισταθεί στις πιεστικές ερωτήσεις του FBI και του Υπουργείου Δικαιοσύνης εγκαλώντας ειδικές προστασίες που παρέχει ο νόμος μεταξύ πελάτη και δικηγόρου.

Πάνω στην αναμπουμπούλα ο Τραμπ τα χρειάστηκε για το τι μπορεί να βρήκε το FBI στα γραφεία του δικηγόρου του -και τα οποία δεν έχουν βγει ακόμα προς τα έξω -κι έτσι προσλαμβάνει τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι για να του δώσει την νομική κάλυψη που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει σε όλη αυτή την ιστορία.

Μια άλλη παράμετρος του θέματος – και η πιο σπουδαία που μάλλον αυτή θα του κοστίσει- είναι ότι ο προεδρικός υποψήφιος δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει χρήματα της προεκλογικής εκστρατείας ή και δικά του τα οποία μπορούν να επηρεάσουν τις εκλογές.

Κι ερχόμαστε στον Ρούντι χθες όπου παρουσιάστηκε σε δυο διαφορετικά τηλεοπτικά προγράμματα σε φίλα προσκείμενο προς τον Τραμπ κανάλι και, ως να ήταν βαλτός, άδειασε τον Τραμπ τελείως πέφτοντας από τη μια γκάφα στην άλλη. Μάταια οι παρουσιαστές που είναι φερέφωνα του Τραμπ προσπαθούσαν να τον φέρουν στα καλά του για να προστατέψουν τον Τραμπ.
Με λίγα λόγια τον ενέπλεξε τον Τραμπ λέγοντας ότι ήξερε, ότι τα $130χιλ. ήταν δικά του οπότε και δεν προκύπτει ότι χρησιμοποίησε χρήματα της εκστρατείας. Αμέσως μετά όμως συνεχίζει λέγοντας ότι η πληρωμή έγινε λίγο πριν τις εκλογές και ήταν σαν να έλεγε ότι η πληρωμή έγινε για να μην θιγεί ο Τραμπ. Κι έτσι χωρίς να το καταλάβει είπε ότι επηρέασαν τις εκλογές υπέρ του Τραμπ αποσιωπώντας ένα σκάνδαλο.

Εδω στην Αμερική υπάρχει μια έκφραση που χρησιμοποιείται όταν κάποιος κάνει κάποια μεγάλη γκάφα. Κι αυτό που λένε είναι “έβαλε το παπούτσι ή το πόδι στο στόμα του”.

Μια άλλη επεξήγηση του σκίτσου μπορεί να είναι ότι μετά την ακατανόητη φλυαρία του Ρουντι Τζουλιάνι με την οποία εξέθεσε τον Τραμπ – ίσως ανεπανόρθωτα- ο Ρούντι ο σκύλος του φέρνει τα παπούτσια του για να τον “στείλει” αδιάβαστο!

Γιώργος Σαράφογλου

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του

Το άρθρο εκφράζει τις απόψεις του συγγραφέα
iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Εnough is enough, του Νίκου Βασιλειάδη
«ΗΠΑ…για Ανώτερες «Σπουδές»!, του Γιώργου Σαράφογλου – “Schooled in the U.S.A.”! , by George Sarafoglou
Eνότητα, Μεταρρυθμίσεις, Πρόοδος, του Γιάννη Πανούση

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.