Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Στη Βαρκελώνη ο ΠΡΟΤΟΥΡ –  Αναγκαία η σύσταση του “Rhodes Convention Bureau”

Spread the love

ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΙΒΤΜ WORLD 2018 ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ Ο ΠΡΟΤΟΥΡ

   Αισιόδοξα μηνύματα για το Συνεδριακό Τουρισμό  

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που έρχονται από τη Διεθνή Έκθεση Συνεδριακού Τουρισμού «World 2018» (Incentives, Business, Travels & Meetings World 2018) της Βαρκελώνης (26-29/11/2018), όπου συμμετείχε ο ΠΡΟΤΟΥΡ με δικό του σταντ, όπως επίσης και ροδιακές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του ΜΙCE. Τη Ρόδο εκπροσώπησαν οι αντιδήμαρχοι Τουρισμού & Αποδήμων Ροδίων Μαρίζα Χατζηλαζάρου και Πολιτισμού, Αθλητισμού & Μεσαιωνικής Πόλης Τέρης Χατζηιωάννου.

Στόχος της συμμετοχής της Ρόδου στη Διεθνή Έκθεση Συνεδριακού Τουρισμού “IBTM World 2018” στη Βαρκελώνη ήταν η διερεύνηση του διεθνούς ενδιαφέροντος για την ειδική αυτή μορφή θεματικού τουρισμού κι η ανάδειξη του συγκριτικού πλεονεκτήματος που διαθέτει η περιοχή, μέσω των σημαντικών υποδομών φιλοξενίας και διοργάνωσης συνεδρίων για το 2019, αλλά και μακροπρόθεσμα. «Η συμμετοχή του ΠΡΟΤΟΥΡ είναι εξαιρετικής σημασίας για την ενίσχυση του νησιού στη διεθνή συνεδριακή αγορά, τόσο για την προβολή και προώθηση του συνεδριακού μας προϊόντος, όσο και για την πραγματοποίηση επαφών με επαγγελματίες του χώρου, με σκοπό την προσέλκυση συνεδρίων κι εταιρικών διοργανώσεων στη Ρόδο» τονίζει η αντιδήμαρχος Μ. Χατζηλαζάρου.

Στο συμπέρασμα ότι τα οφέλη από την ανάπτυξη συνεδριακού τουρισμού είναι πολυδιάστατα και αναδιανέμουν ορθολογικά και τα έσοδα στο νησί, κατέληξαν οι Ρόδιοι επαγγελματίες που συμμετείχαν στην IBTM προσδοκώντας την ανάπτυξη του MICE στη Ρόδο.

«Ως δημοτική αρχή, στο μέτρο του εφικτού, διεκδικήσαμε και πετύχαμε την διοργάνωση σημαντικών συνεδρίων τη χρονιά που φεύγει. Ειδικά τους δυο μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο καταφέραμε να φέρουμε στο νησί παγκόσμια συνέδρια που άφησαν χρήματα στην αγορά. Από τη φιλοξενία ενός συνεδρίου, η πόλη ανακτά ζωντάνια, η οικονομία ενισχύεται, οι υποδομές αξιοποιούνται και το όνομα της Ρόδου «ταξιδεύει» σε όλο τον κόσμο, με τους ίδιους τους συμμετέχοντες να αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση για την προσέλκυση μελλοντικών συνεδρίων» αναφέρει ο κ. Χατζηιωάννου.

Η έκθεση “IBTM World” της Βαρκελώνης έχει ιστορία 30 ετών και αφορά μόνο σε επαγγελματίες του τουρισμού και συγκεκριμένα σε διοργανωτές μεγάλων συνεδρίων, αλλά και σε επιχειρήσεις. Πρόκειται για τη σπουδαιότερη επαγγελματική Β2Β έκθεση συνεδριακού τουρισμού της Ευρώπης και μιας εκ των μεγαλύτερων του είδους της στον κόσμο. Η “ΙΒΤΜ World” προσελκύει πάνω από 15.500 επαγγελματίες του κλάδου, ενώ φέτος οι εκθέτες ανήλθαν σε 2.916, προερχόμενοι από προορισμούς και συνεδριακά κέντρα, σε εταιρείες τεχνολογίας και προμηθευτές από όλη τη βιομηχανία, ενώ στο πλαίσιο των εργασιών της προγραμματίστηκαν περισσότερες από 75.000 συναντήσεις.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε λοιπόν είναι να δουλέψουμε συνεργατικά και με μεθοδικότητα, προκειμένου όχι μόνο να προσελκύσουμε, αλλά και να διοργανώσουμε επιτυχώς μεγάλα διεθνή συνέδρια στη Ρόδο» υποστηρίζει η αντιδήμαρχος κα Χατζηλαζάρου και προσθέτει: «Είναι παγκοσμίως γνωστό ότι η Ρόδος διαθέτει μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη αυτού του είδους τουρισμού, κυρίως δε αξιόλογα συνεδριακά κέντρα. Ο Δήμος Ρόδου αναλαμβάνει πρωτοβουλία μέσα από τον ΠΡΟΤΟΥΡ για τη δημιουργία του “Rhodes Convention Bureau” με συγκεκριμένες αρμοδιότητες προβολής των συνεδριακών δυνατοτήτων της Ρόδου».

 

SHARE
RELATED POSTS
“Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου”: «Λήξις, κύριε Χατζημάρκο»
Ρόδος:14 Μαρτίου, Παρουσίαση του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας στη Ρόδο
14705850_1499127846770023_8112132376621368135_n.jpg
“Λες και ήταν χθες” Μουσικοθεατρική παράσταση στις 28 Οκτ με ελεύθερη είσοδο

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.