Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

Στα 35 τα εκτελούμενα έργα του Δήμου Ρόδου- Ξεκίνησαν σε Αφάντου, Κάμειρο, Νότα Ρόδο

Spread the love

Σε εργοτάξιο μετατρέπεται η πόλη της Ρόδου και οι δημοτικές ενότητες του νησιού

Τρία νέα έργα ξεκινούν άμεσα σε Αφάντου, Κάμειρο και Νότια Ρόδο, αυξάνοντας τον αριθμό των εκτελούμενων στα 35.

Τη  σύμβαση τριών νέων συμβάσεων κατασκευής έργων, για τις Δημοτικές Ενότητες Αφάντου , Καμείρου και Νοτίας Ρόδου, υπέγραψε ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, μετά από οκτάμηνη διαδικασία ολοκλήρωσης της δημοπράτησης τους, συνολικού προϋπολογισμού 348.450 ευρώ, αυξάνοντας τον αριθμό των εκτελούμενων έργων στην πόλη της Ρόδου και τις δημοτικές ενότητες στα 35.

Αναλυτικότερα:

Α) Με προϋπολογισμό  40.100 ευρώ χρηματοδοτούμενο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού συμβασιοποιήθηκε και  αναδείχθηκε εργολάβος για την κατασκευή και εκτέλεση του έργου εγκατάστασης «Ηλεκτροφωτισμού Γηπέδου καλαθοσφαίρισης Αφάντου», που προβλέπει την αντικατάσταση του ελαστικού συνθετικού τάπητα, την κατασκευή νέας ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και την τοποθέτηση νέων προβολέων τελευταίας τεχνολογίας τύπου LED. Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από ιδίους πόρους του Δήμου Ρόδου. Ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε η εταιρία «Σταμάτης Λινάρδος και ΣΙΑ ΕΕ.

Β) Άμεσα ξεκινούν και οι εργασίες αναβάθμισης του δημοτικού φωτισμού στο σύνολο του οικισμού της Τοπικής Κοινότητας Κατταβιάς, που αποτελεί τη δεύτερη φάση του έργου, καθώς έχει προηγηθεί η υπογειοποίηση του εναέριου δικτύου. Το έργο έχει προϋπολογισμό 270.000 ευρώ από τα ανταποδοτικά της ΔΕΗ και προβλέπει την εγκατάσταση παραδοσιακών ιστών και λευκών τσιμεντοστών ύψους 3,5 μέτρων, με φωτιστικά σημεία τύπου LED, που θα συμβάλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και στη βελτίωση του φωτισμού τόσο στην ένταση όσο και στην ποιότητα.

Γ) Επιπρόσθετα ο κ. Χατζηδιάκος υπέγραψε την τρίτη κατά σειρά  σύμβαση έργου που αφορά τις «βελτιωτικές παρεμβάσεις σε οδούς στην Δ.Ε Καμείρου» προϋπολογισμού 38.350 ευρώ με χρηματοδότηση από ΑΠΕ για εργασίες συντήρησης στο οδικό δίκτυο των τοπικών Κοινοτήτων Διμυλιάς –Ελεούσας και Πλατανίων.

Επιπλέον ο Δήμος Ρόδου ενημερώσει τους φίλους οδηγούς που κινούνται στο κέντρο της πόλης, ότι έχουν προβλεφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την εύκολη και ασφαλής διέλευση τους από τις οδούς Αμερικής και Ηρώων Πολυτεχνείου, στις οποίες εκτελούνται έργα αποκατάστασης των οδοστρωμάτων και κατασκευής νέων πεζοδρομίων  και επιπρόσθετα  ζητά την κατανόησή τους για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που βρίσκονται σε ισχύ.

Στο περιθώριο της υπογραφής των τριών νέων συμβάσεων ο Δήμαρχος Ρόδου, πραγματοποίησε τις ακόλουθες δηλώσεις.

«Αξιοποιήσαμε και αξιοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως αυτά τα τρία έργα έχουν διαφορετικούς φορείς χρηματοδότησης. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της εμπειρίας μας , της γνώσης και της μεθοδικής δουλειάς. Οι διαδικασίες ήταν χρονοβόρες, όμως αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα».    

SHARE
RELATED POSTS
Τσαμπίκα Μάκρα: “Με τον Φώτη Χατζηδιάκο για την εντιμότητα, αποτελεσματικότητα, αμεσότητά του”
Ένα σκίτσο ένα ανέκδοτο – «Καουμπόι απ’ τα Σφακιά»!, του Γιώργου Σαράφογλου
Πάνος Καμμένος απο τη Σύμη: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο για να διασφαλίσουμε την ειρήνη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.