Πόρτα στην Πολιτική Το σχόλιο της ημέρας

Στα ίχνη του γκρίζου ρινόκερου, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

Πάνος Μπιτσαξής

Δεν είμαι αιθεροβάμων ούτε εκτός τόπου και χρόνου. Όμως η παραμονή στο σπίτι μετά από 45 χρόνια καθημερινής τρεχάλας με κάνει να ρέπω προς την απλοϊκότητα και τον ουτοπικό ρομαντισμό.

Σκέφτομαι πόσα τρισεκατομμύρια έχουν δαπανηθεί σε όπλα που μπορούν να σκοτώσουν τους πάντες σε σχέση με την αδυναμία εξόντωσης ενός ρημαδοϊού. Για την Ελλάδα πόσα έχουμε δώσει για οπλικά συστήματα και τη συνεπακόλουθη διαφθορά για να ευχαριστούμε (δικαίως βέβαια) την «Παπαστράτος» για μερικούς αναπνευστήρες   και να ψαχνόμαστε για μερικά κρεβάτια εντατικής. Από αδυναμία οργάνωσης και περιφερειακής συνεννόησης.

Φταίνε οι Τούρκοι θα μου πείτε. Εντάξει. Αλλά το ποιος φταίει το έχει πει και ο Βάρναλης θα το θυμάστε “φταίει το κακό το ριζικό μας…κ.λπ» Το ‘χει πει και ο Κηλαϊδόνης «δε φταίω εγώ, δε φταις εσύ, φταίνε οι άλλοι”. Έκτος από τους Τούρκους φυσικά. Αυτό που συμβαίνει με αυτή την παράμετρο της υγειονομικής κρίσης, τα όπλα που διαθέτουμε και τον αγώνα να μη μας ξεπεράσουν τα γεγονότα, δεν είναι «μαύρος κύκνος» όπως έγραφα σε πρόσφατο άρθρο μου. Είναι «γκρίζος ρινόκερος». Τι είναι αυτό; Έχω πολύ χρόνο και θα γράψω. Χοντρικά είναι απρόοπτο που θα μπορούσε να είχε γενικά προβλεφτεί και όλοι το παρέβλεψαν. Αντίθετα ο «μαύρος κύκνος» είναι το απολύτως απρόβλεπτο. Θα επανέλθω για να περάσω την ώρα μου. Άλλωστε αυτά είναι σκέψεις που καλό είναι να κάνουν οι νεότερες και οι μέλλουσες γενιές. Η δικιά μου γενιά πρόσφερε πολλά, αλλά πάντα έχανε και τον μαύρο κύκνο και τον γκρίζο ρινόκερο.

Διαβάστε την ενότητα:

 

3o Διάγγελμα του κ.Πρωθυπουργού: “Δεν υπάρχει μικρός τόπος που θα μας προστατεύσει από την πανδημία. Λέμε ΟΧΙ στον εφησυχασμό” (video)

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
11049464_10153794481499523_4185608025578033362_n.jpg
ΣΥΡΙΖΑ, άνευ όρων οπορτουνισμός, του Χρήστου Χωμενίδη
Υπέρλαμπρα άστρα!, του Μάνου Στεφανίδη
Ίσως άρχισε να κυβερνά!, του Γιάννη Σιδέρη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.