Πόρτα στην Πολιτική

Σοβαρότης μηδέν, του Πάνου Μπιτσαξή

Πάνος Μπιτσαξής

Στο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν νομικούς; Πώς δεν έχουν. Και πολύ καλούς. Αν δεν ξέρουν ποιον να διαλέξουν, ας με ρωτήσουν. Θα τους συστήσω εγώ, από τους μαχόμενους δικηγόρους, φίλους αγαπητούς, που τον έχουν στηρίξει σε πλήθος περιπτώσεων. Το λέω επειδή είμαι σίγουρος, καθότι τους γνωρίζω, ότι θα έχουν «φρικάρει» με τη πρόταση Ραγκούση για τα πολιτικά δικαιώματα, η οποία ακουμπά τα όρια της νομικής γελοιότητας. Τόσο πολύ που μου προκαλεί ανία να επιχειρηματολογήσω. Έτσι όπως το πάνε, μετά από κάθε δίκη θα χρειαζόμαστε νέο ποινικό κώδικα. Ήδη δουλεύουμε με τρεις. Στο τέλος θα θέλουμε καρότσι για να κάνουμε δίκες και την Πυθία οδηγό για το τι ισχύει σε κάθε περίπτωση.

Ζητείται σοβαρότητα. Οι κανόνες δικαίου για τον αποκλεισμό του ναζισμου από τη δημόσια ζωή είναι κανόνες, δύσκολοι αλλά και απαραίτητοι, που θέλουν πείρα, αίσθηση της πραγματικότητας και δικαιοπολιτική ισορροπία. Δεν είναι παίγνιο της αμετροέπειας και της προχειράντζας του κάθε μαθητευόμενου προχειρολόγου. Δεν φτάνουν οι ανοησίες τους, τώρα θέλουν να στείλουν από επιπολαιότητα την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Σκληρά τα σχόλια της “Συμμαχίας Ν.Αιγαίου” κατά του Αντιπεριφερειάρχη Γ.Φλεβάρη: “Δεν σας παίρνουμε στα σοβαρά, εσείς ικετεύετε ένα μπράβο από τον Γ.Χατζημάρκο”
Η αγέλη και τα νήματα της Δημοκρατίας, του Νίκου Σταθόπουλου
Οι κομπάρσοι, του Γιάννη Πανούση

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.