Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Σημαίες, του Μάνου Στεφανίδη

Spread the love

Τρομάζω και αηδιάζω από την κυβερνώσα αφροσύνη. Τον πανικό των γενναίων της αριστεροαδέξιας εξουσίας. Έστειλαν, λέει, πολεμικό σκάφος για να αποσύρει τις ελληνικές σημαίες από τις ελληνικές βραχονησίδες. Και το ανακοίνωσαν κιόλας πανηγυρικά. Δημιουργώντας de facto νέες, γκρίζες ζώνες. Πολιτική για τα πανηγύρια. Πανικός και φόβος και κολοσσιαία έλλειψη πολιτικής ευθύνης, πολιτικού ενστίκτου. Τα γενόμενα ουκ απογίγνονται όμως. Αφού έγινε αυτός ο αχρείαστος ακτιβισμός, σε ανώδυνη περιοχή πάντως, υποχρέωση του κράτους είναι να υπερασπιστεί όχι την επικράτεια μόνο αλλά και την εθνική του αξιοπρέπεια. Δεν αποσύρεις σημαίες από ελληνικό έδαφος. 

Γράψτε το 100 φορές μαθητευόμενοι μάγοι της κυβέρνησης για να το εμπεδώσετε : Δεν αποσύρουμε σημαίες από εθνικό έδαφος, δεν υποστέλλουμε σημαίες σε εθνικό έδαφος!!!

Τους ακτιβισμούς και τους παληκαρισμούς τους ξεκίνησε ο Καμμένος… Για να μην ξεχνιόμαστε. Ήταν φυσικό, σχεδόν νομοτελειακό κάποιοι να ακολουθήσουν. Επιχωριάζει εξ άλλου η τζάμπα, η συναισθηματική μαγκιά παρ’ ημίν. Όμως η υπεύθυνη ηγεσία δεν διακηρύσσει ότι κατέβασε τις σημαίες. Επειδή η απέναντι πλευρά καραδοκεί και περιμένει το σφάλμα. Για να το αξιοποιήσει εν χρόνω. Τι διάολο, κανείς σας δεν έχει υπηρετήσει, δεν έχει μάθει τα βασικά;

ΥΓ 1. Ο Εύζωνος φιλοτεχνήθηκε από την Λίζα Πενθερουδάκη και η φωτογραφία είναι του Δημήτρη Λάζου.

ΥΓ 2. Κι ας μην ξεχνάμε : Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι έβαλαν τη ΤΟΥΡΚΙΚΉ σημαία σε ΕΛΛΗΝΙΚΑ νησιά, τα Ίμια, για να δημιουργηθεί το τετελεσμένο. Η διαφορά είναι τεράστια!

Ο Μάνος Στεφανίδης είναι Ιστορικός Τέχνης

και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ελλάς-Τουρκία…Συμμαχία, του Δρ Πάνου Καπώνη
Alexandra Karakopoulou - Zisser
Επαναστάτες του καναπέ, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ
Στην κορύφωσή της η επεκτατική στρατηγική Ερντογάν, του Γιάννη Σιδέρη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.